km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, északi csoport: elszenvedte első vereségét a Söpte, magabiztosan nyert a Csepreg és Gérce

Megyei II. osztály, északi csoport: elszenvedte első vereségét a Söpte, magabiztosan nyert a Csepreg és Gérce

A Sé, valamint a Gencsapáti is idegenbeli győzelmet aratott, az Alsóújlak és a Kemenesalja pedig hazai pályán diadalmaskodott.

 

Kemenesalja Futball Club - Uraiújfalu SE 4-2 (0-0)  Vönöck, vezette: Elek

Kemenesalja: Bakos - Belegrai (Pethő 87.) , Vajda, Szakál, Dobson (Czöndör 55.) , Németh (Bodor 81.) , Lőrincz M., Péter, Varga (Berecz 68.) , Nagy (Lőrincz G. 19.) , Ambrus

Uraiújfalu: Horváth - Szabó, Gallen, Pungor N., Kollárits, Tóth (Simon 46.) , Pungor Sz., Gáspár (Varga 46.) , Németh (Csete 87.) , Fehér, Keszei (Burka 64.)

Gólszerzők: Czöndör 57., Németh 75., Péter 80., Lőrincz G. 85., ill. Szabó 57., Burka 87.

 

Ragyogó időjárásban, igazi szomszédvári rangadót láthatott a kilátogató nézősereg. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak nagy lehetőségek, sőt, mi több, kapufa is, a kapusok azonban remek teljesítményt nyújtottak. A fordulás után viszont jöttek a gólok is: egy elpasszolt labdából Szabó Márton révén az Uraiújfalu szerezte meg a vezetést, ám utána hamarosan jött a hazai egyenlítés Czöndör Bálint első labdaérintéséből és kezdődhetett minden elölről. A 75. percben Németh József révén fordítani tudott a Kemenesalja, majd a túlságosan kinyíló vendégek kapuját még kétszer sikerült bevenniük Péter Dávid és Lőrincz Gábor jóvoltából. A végén még kozmetikázott az eredményen az Uraiújfalu, Burka Vencel köszönt be, de a Kemenesalja végül begyűjtötte a három pontot a rendkívül korrekt játékvezetés mellett zajló összecsapáson. 

 

Elektromol Spari FC - Sé Honvéd SE 0-3 (0-0)  Szombathely, vezette: Horváth

Elektromol Spari: Horváth - Bolfán (Barbalits 76.) , Dienes (Pados 8.) , Tóth, Varsányi, Nyári, Pulai, Németh V., Tóth (Sipos 79.) , Schmidt, Németh R.

Sé Honvéd SE: Földi - Szalay (Fehér 82.) , Varga, Séfer, Nemes, Werderits, Muzsai (Kámán 67.) , Boldizsár, Bogyai (Rada 60.) , Tóth, Sümegi (Kiss 86.)

Gólszerzők: Boldizsár 65., Werderits 2 (73., 77.)

 

A mérkőzés elején Dienes Attila korai kiválása alapjaiban változtatta meg a hazai csapat játékát, szerkezetét, ennek ellenére az első félidőben remekül tartotta magát a Spari. A fordulás után viszont kihasználta a védelmi megingásokat a séi csapat, amely így háromgólos győzelmet aratott. A hazaiak szavaival élve a mérkőzés utáni kiállítás nem volt jogos. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Újperinti SE 6-0 (3-0)  Csepreg, vezette: Monostori

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai 69.) , Simon, Takács (Merk 74.) , Pócza, Nika B. (Kovács 62.) , Nagy, Lukács (Németh 74.)

Újperint: Szlámer - Kovács, Iszak (Iker 46.) , Horváth D. (Csercsis 53.) , Taletovits (Németh 74.) , Jagodits, Polhammer, Horváth M., Pintér, Márk, Tóth

Gólszerzők: Pócza 3 (22., 30., 71.), Lukács 37., Márk 49. (öngól), Nika M. 52.

 

A csepregi csapat esélyeshez méltóan végig kontrollálta a mérkőzést, mind a két félidőben három alkalommal talált be, győzelmével pedig továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét. 

 

Bozsok SE - Sitke KKSE 5-0 (3-0)  Bozsok, vezette: Boda

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill (Szenteleki 37.) , Nagy (Dobány 72.) , Pál, Dévényi, Hankó (Kalmár 72.) , Kovács (Möslinger 60.) , Tompek, Kiss, Marti (Iker 64.)

Sitke: Kelemen - Szakos, Imre Gá., Lakatos, Gyürü (Bagoly 75.) , Papp, Horváth, Imre Ge., Bakics, Németh, Dunai

Gólszerzők: Pál 4 (14., 20., 26., 78.), Dévényi 58.

 

A hazaiak végig irányították a mérkőzést és megérdemelten győzték le a sitkeieket. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Pecöl SE 7-2 (1-0)  Gérce, vezette: Talabér

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, László, Pethő (Kiss L. 80.) , Lerik (Kiss T. 82.) , Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Pecöl: Takács - Pálfi (Németh Á. 60.) , Czeglédi, Kurucz, Szemes, Farkas (Németh I. 80.) , Gyürü, Oszkó, Illés, Balázs (Kámán 69.) , Iszak

Gólszerzők: Mórocz 2 (28., 73.), Csonka 2 (64., 68.), Lerik 2 (76., 79.), Kövesdi 85., ill. Czeglédi 46., Farkas 71.

 

A hazaiak a második félidőben a vendégek fölé tudtak kerekedni, így magabiztosan gyűjtötték be a három pontot. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Söpte Sport Egyesület 3-1 (2-0)  Alsóújlak, vezette: Bíró

Alsóújlak: Gábor - Káldi I. (Papp 88.) , Pados (Tóth 78.) , Varga Á., Varga N., Káldi M., Ódor, Ország (Toldi 65.) , Hancz, Nagy (Gampel 50.) , Varga R.

Söpte: Márffi - Rómer, Németh, Kovács, Marton, Horváth (Léhmann 46.) , Hujber, Vámos, Koszokovits (Udvardi 83.) , Koronczai, Fogl (Mester 46.) 

Gólszerzők: Varga R. 10., Ország 21., Toldi 87., ill. Mester 65.

Kiállítva: Hancz 60. (Alsóújlak)

 

Az Alsóújlak a bajnokaspiráns, eddig hibátlan Söpte csapatát látta vendégül. A hazaiak két vereséggel a hátuk mögött várták a találkozót, ráadásul több meghatározó játékosukra sem számíthattak. A nem túl fényes előjelek ellenére a házigazda fegyelmezett, érett játékot mutatott be és maximálisan igyekezett betartani a taktikai utasításokat. Ez eredményességgel is párosult, az alsóújlakiak szépségdíjas találatokat szerezve, megérdemelten tartotta otthon a három pontot a sárga lapok ellenére rendkívül sportszerű találkozón. 

 

Szeleste-Pósfa SE - Gencsapáti KSE 1-4 (1-3)  Szeleste, vezette: Kedves

Szeleste-Pósfa: Kovács - Pethő, Gál, Szele (Varga 65.) , Fülöp, Riba (Ódor 75.) , Tóth (Csizmazia 75.) , Szabó, Földi (Horváth E. 75.) , Horváth L. (Németh 53.) , Trittremmel

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi (Kovács P. 60.) , Janzsó (Szigetvári 76.) , Varga (Németh 89.) , Mester, Dancs, Molnár, Bokor (Tóth 80.) , Egyed, Kovács G., Tar

Gólszerzők: Fülöp 2., ill. Tar 18., Dancs 3 (35., 43., 63.)

 

A Gencsapáti megérdemelten győzte le a sok hibával játszó hazaiakat. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.