km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Megyei II. osztály, északi csoport: egyetlen idegenbeli győzelem a fordulóban, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Újperint rangadó

Megyei II. osztály, északi csoport: egyetlen idegenbeli győzelem a fordulóban, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Újperint rangadó

A Mersevát kilencgólos mérkőzésen győzte le a Kemenesmagasit, de az Uraiújfalu, a Spari, valamint a Sé is otthon tartotta mindhárom bajnoki pontot. Nem született döntés a Gérce-Gencsapáti találkozón.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Újperinti SE 0-0 (0-0)  Lukácsháza, vezette: Szabó III.

Lukácsháza: Bán - Bolfán, Horváth Sz., Osztrosits (Lévai, 46.) , Kovács (Horváth M., 8.) , Gombás, Léhmann (Németh N., 70.) , Csuka, Rozmán, Bősze, Tóth (Németh Cs., 86.)

Újperint: Szlámer - Takács (Hujber, 64.) , Tóth, Viszket (Kovács G., 86.) , Egyed, Hegedűs (Francia, 84.) , Sásdi, Kovács A., Kiss (Márfy, 64.) , Nyári (Péter, 84.) , Szabó

Kiállítva: Kovács G. 92. (Újperint)

 

Lendületes, nagy iramú, az osztály színvonalát meghaladó mérkőzést vívtak a felek. Az első félidőben a vendégek voltak a jobbak, több nagy helyzetet is kidolgoztak, de nem tudtak túljárni a hazai kapus eszén. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott, a vendégek többet birtokolták a labdát, míg a hazaik szervezett védekezés után igyekeztek kontrákból veszélyt teremteni. A meccs összképe alapján a sportszerű, jó mérkőzésen a vendégek közelebb álltak a győzelemhez, de a több játékosát nélkülöző, sérülés miatt kényszerű cseréket végrehajtó hazaik nagyot küzdöttek és a szervezett futballjuknak köszönhetően gól nélküli döntetlennel végződött a találkozó.

 

Uraiújfalu SE - Kemenesalja FC 4-1 (1-1)  Uraiújfalu, vezette: Ódor

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár, Gallen, Szabó B., Burka (Simon, 63.) , Kollárits (Németh Z., 46.) , Pungor, Németh B. (Keszei, 46.) , Kovács, Agg

Kemenesalja: Hujbert - Farkas, Őri, Fülöp, Géczi, Czöndör, Varga Sz., Németh, Smidéliusz (Bakos, 46.) , Erdélyi, Varga R.

Gólszerzők: Agg 6., Gallen 47., Szabó  M. 87., Simon 91., ill. Géczi 31.

 

A hazaiak a hajrában döntötték el a három pont sorsát a szívós, masszív Kemenesalja ellen.

 

Szeleste-Pósfa SE - Pecöl SE 1-3 (1-1)  Szeleste, vezette: Polgár

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Németh (Horváth L., 80.) , Pomper (Horváth E., 87.) , Fülöp, Pethő (Nagy, 65.) , Molnár, Kovács T. (Fehér. 65.) , Kovács R., Horváth R., Földi

Pecöl: Kollarics - Bori (Kámán, 73.) , Svób, Gyürü, Cséve (Tóth, 46.) , Kiss (Németh, 86.) , Hóbor (Pálfi, 87.) , Boncze, Seper, Joó, Balázs (Szemes, 58.)

Gólszerzők: Kovács R. 3., ill. Joó 2 (11., 52.), Gyürü 84.

Kiállítva: Fülöp 33., Maráczi 63. (mindkettő Szeleste)

 

Jó iramú mérkőzésnek indult a találkozó. A Szeleste megszerezte a vezetést, ezt követően viszont tudósításuk szerint kaotikus fordulatot vett a mérkőzést. Ahogy fogalmaznak, előbb a játékvezető, majd asszisztense lépett elő főszereplővé: a 33. percben egy erősen vitatható piros lapot osztott ki a hazaiak játékosának, majd később egy nézőtéri véleményt hallott, amely után egy cserejátékosuknak is felmutatta ezt. A történtek mellett a Szeleste gratulál a Pecöl együttesének.

 

Sé Honvéd SE - Bozsoki SE 2-0 (1-0)  Sé, vezette: Bagoly

Sé: Földi - Kiss MIhály, Séfer, Hancz (Hende, 80.) , Kovács, Werderits (Kiss Máté, 46.) , Nemes, Fichtacher (Muzsai, 65.) , Farkas, Kiss Márton (Halmos, 55.) , Uri

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill, Pál, Németh, Kovács, Szalai, Kaposi (Kalmár, 62.) , Tompek, Kiss, Marti (Szenteleki, 70.)

Gólszerzők: Hancz 3., Kiss Máté 83.

 

Szomszédvári rangadóra a Bozsok csapata látogatott Sébe. Helyezéstől függetlenül a két csapat mindig presztízsnek tekinti meccseit, ez most sem volt másként. Rögtön az első perctől kezdve egymásnak estek a felek, érződött, hogy mindkét oldalon csak a győzelem elfogadható eredmény. A meccs elején egy szemfüles labdacsenésből végig vitt támadás után szép góllal szereztek vezetést a hazaiak. Kiegyenlített csata folyt a pályán, mindkét oldalon voltak helyzetek, a nagyobbak hazai oldalon, de azok egytől-egyig kimaradtak. A második félidőben még egy fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok. A vendég mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, ezzel teret nyitva az egyre veszélyesebb hazai kontráknak. Élvezhető volt a meccs, amely a kemény párharcoktól sem volt mentes. Számtalan ziccert alakítottak ki a séiek, ugyanakkor a hazai kapuvédőnek is többször kellett bravúrosan játékba avatkoznia. Aztán egy nagyszerű támadást góllal fejeztek be a hazai támadók, így eldőlt a mérkőzés. Külön pozitívum, hogy sikerült nullán tartani a veszélyes vendég támadógépezetet, amely a hazai védekezést dicséri. Összességében teljesen megérdemelt séi győzelem született, amely akár nagyobb arányú is lehetett volna a jó játékerőt képviselő Bozsok ellen. 

 

Elektromol Spari FC - Alsóújlaki SC 1-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Pintér

Elektromol Spari: Pungor - Dienes, Láda, Sipos (Neubauer, 22.) , Majtényi, Jónás, Barbalits, Pados, Varsányi, Németh, Fülöp

Alsóújlak: Gábor - Gampel Do. (Tóth, 46.) , Kaposi (Papp, 81.) , Varga K., Varga Á., Varga N. (Káldi I., 75.) , Káldi M. (Nagy, 59.) , Farkas, Ódor, Gampel Dá. (Toldi, 46.), Varga R.

Gólszerző: Pados 71.

Kiállítva: Pados 81. (Elektromol Spari) és Varga K. 81. (Alsóújlak)

 

Enyhe alsóújlaki mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám az idő előrehaladtával egyre inkább kiegyenlítődött a játék, amely nagyrészt a Spari küzdeni tudásának volt köszönhető. A tipikus egygólos mérkőzésen végül egygólos hazai győzelem született. 

 

CONOIL Merseváti SE - Kemenesmagasi FC 6-3 (3-1)  Mersevát, vezette: Szabó III.

Mersevát: Patyi - Csite, Pethő, Takács M. (Dénes, 55.) , Horváth (Rába, 70.) , Orbán Gy. (Czupor, 55.) , Nagy, Takács B. (Orbán B., 67.) , Balogh, Döbröntei, Homlok

Kemenesmagasi: Papp - Bándoli (Solymos, 72.) , Berghoffer, Molnár Zs., Horváth, Kerekes, Sebestyén (Fülöp, 56.) , Balogh, Palotai (Király, 56.) , Molnár T., Takács (Princzes, 56.)

Gólszerzők: Csite 11., Takács B. 35., Horváth 2 (45., 63.), Döbröntei 66., Dénes 68., ill. Molnár T. 15., Balogh 83., Fülöp 89.

 

Jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. A hazaiak motiváltan, jó felfogásban vezették támadásaikat, ennek köszönhetően pedig a félidőre kétgólos előnyre tettek szert. A vendégek az utolsó negyedórában feljavultak, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég nekik a szomszédvári rangadón.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Gencsapáti KSE 2-2 (0-0)  Gérce, vezette: Elek

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Lakatos, László, Lőrincz (Komáromi, 70.) , Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics (Pethő, 50.) , Kovács, Csonka, Kövesdi

Gencsapáti: Horváth - Kovács, Sulyok (Németh, 93.) , Soldatenko, Dancs, Tóth, Egyed, Roshko (Jónás, 82.) , Lőrincz, Janek, Skrapits (Varga, 74.)

Gólszerzők: Pethő 74., Mórocz 87., ill. Dancs 53., Lőrincz 77.

Kiállítva: László 80. (Gérce-Vásárosmiske)

 

A találkozó első játékrészében akár többgólos előnyre is szert tehetett volna a házigazda, amely végül küzdelmes mérkőzésen tudta megszerezni az egyik pontot.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.