km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, északi csoport: csak hazai győzelem született a 4. fordulóban

Megyei II. osztály, északi csoport: csak hazai győzelem született a 4. fordulóban

A Bozsok hét, a Gérce öt találatig jutva győzte le ellenfelét. A Söpte, valamint a Gencsapáti hibátlan maradt, az Alsóújlak pedig harmadik mérkőzését nyerte zsinórban. A Kemenesalja visszatért a győzelmi ösvényre, a Szeleste pedig a Sitke elleni sikerével őrizte meg veretlenségét.

 

Kemenesalja Futball Club - CONOIL Merseváti SE 3-2 (2-1)  Vönöck, vezette: Molnár

Kemenesalja: Bakos - Szakál, Belegrai, Kóbor (Ambrus 56.) , Dobson (Varga 59.) , Lőrincz G. (Pethő 84.) , Németh (Veszprémi 76.) , Lőrincz M., Péter, Nagy (Czöndör 64.) , Őri

Mersevát: Patyi - Márkus (Dénes 80.) , Berki, Győrvári, Takács, Tanai (Orbán 46.) , Pásti, Nagy Á., Gáncs (Nagy T. 67.) , Csite (Varga 84.) , Balogh

Gólszerzők: Németh 2 (18., 40.), Belegrai 69., ill. Csite 35., Takács 54.

Kiállítva: Dénes 94. (Mersevát)

 

Remek futballidőben, szép számú közönség előtt, méltó körülmények között zajlott a Kemenesalja-Mersevát szomszédvári rangadó. Az első félidő után megérdemelten vezettek a hazaiak, a Mersevát pedig mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért. A hazai kontrákban rendre ott volt a gólveszély, lüktető, sok helyzetet hozó mérkőzést játszottak a felek, melynek 69. percében ismét a Kemenesalja került előnybe. A vendégek próbálkoztak becsülettel, meg is volt a lehetőségük az egyenlítésre, a ziccert azonban hárította a házigazda hálóőre. A Kemenesalja végül egy döntetlen színezetű, kiélezett mérkőzésen tudta otthon tartani a három pontot. 

 

Gencsapáti KSE - Uraiújfalu SE 2-0 (1-0)  Gencsapáti, vezette: Horváth

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi (Molnár 57.) , Janzsó, Varga (Németh 90.) , Mester, Bokor (Horváth 88.) , Baranyai, Egyed, Lőrincz (Szigetvári 72.) , Kovács, Tar (Tóth 76.) 

Uraiújfalu: Horváth - Gallen (Kovács 58.) , Szabó, Kollárits, Tóth (Pungor N. 58.) , Németh (Simon 76.) , Agg, Gáspár, Pungor Sz., Fehér, Keszei (Varga 64.)

Gólszerzők: Varga 36., Szigetvári 73.

Kiállítva: Molnár 95. (Gencsapáti), ill. Varga 95. (Uraiújfalu)

 

Kellemes időben, falunapi betétprogramként találkozott egymással a két, egymásból jól felkészített együttes. A hazaiak először egy gyorsan végigvitt támadást követően találtak be, majd egy pazar szabadrúgásnak köszönhetően növelték tovább előnyüket, a 2-0-ás eredmény pedig már nem is változott a lefújásig. A két perces hosszabbítás több, mint a kétszeresére nyúlt, a játékvezető pedig zárásként két piros lapott is kiosztott, így tíz-tíz emberrel fejezték be az összecsapást a felek. 

 

Bozsoki SE - Elektromol Spari 7-1 (2-1)   Bozsok, vezette: Kedves

Bozsok: Farkas - Bigner (Iker 61.) , Kratochwill, KALMÁR, NAGY (Möslinger 71.) , PÁL (Radics 64.) , Dévényi (Szárnyas 76.) , HANKÓ, Kovács, Dobány (Németh 83.) , Kiss

Spari: Horváth - Barbalits (Bolfán 70.) , Tóth, Varsányi, Nyári, Pulai, Németh V. (Sipos 76.) , Kovács, Schmidt, Pados, Németh R.

Gólszerzők: Nagy 3 (1., 63., 68.), Dobány 39., Pál 2 (46., 48.), Radics 84., ill. Nyári 35.

 

Remekül indult a találkozó a hazai csapat számára, ugyanis már a 15. másodpercben vezetést szerzett Nagy Zsolt révén. A lehetőségei ezt követően is megvoltak a Bozsoknak, ezeket viszont nem sikerült újabb gólra váltaniuk. Ez megbosszulta magát, Nyári Bálint révén egyenlíteni tudott a vendég alakulat. Mindössze négy perc telt el, amikor újra a házigazda került előnybe, Dobány Patrick módosította 2-1-re az eredményt a szünet előtt. A fordulás utáni gyors hazai találat aztán érezhetően megfogta az Elektromol Spari csapatát, a mérkőzés hátralévő részében folyamatos nyomás nehezedett a vendégek kapujára, ez pedig gólokban is megmutatkozott. A Bozsok végül 7-1 arányban nyerte meg az összecsapást. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Sé Honvéd SE 5-1 (2-1)   Gérce, vezette: Szabó III.

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Lerik, Mórocz, Major, Sali, Nunkovics, Kovács (Kiss T. 80.) , Csonka, Kövesdi (László 46.) , Kiss L. (Pethő 53.)

Sé: Földi - Szalay, Bonchis (Rada 14.) , Séfer (Kiss 81.) , Nemes, Kovács, Werderits, Muzsai (Nyári 87.) , Boldizsár, Fichtacher, Soós

Gólszerzők: Mórocz 2 (14., 91.), Nunkovics 32., Kovács 64., Major 76., ill. Nemes 45.

Kiállítva: Kiss 91. (Sé)

 

Kétgólos hazai vezetés után hiába jött vissza a mérkőzésbe a szünet előtt a séi alakulat, a második félidőben még három alkalommal betaláltak a gérceiek, akik így magabiztos győzelmet arattak. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Újperinti SE 4-0 (2-0)   Alsóújlak, vezette: Szabó

Alsóújlak: Gábor - Kaposi, Varga K. (Káldi I. 58.) , Pados (Papp 86.) , Varga Á., Varga N., Káldi M. (Toldi 63.) , Rónafalvi (Tóth 46.) , Ódor, Ország (Hancz 73.) , Varga R.

Újperint: Balaton - Kovács, Márk, Horváth D. (Iszak 63.) , Nyári, Jagodits, Polhammer, Horváth M., Németh, Pintér, Hazafi (Csercsics 71.)

Gólszerzők: Kaposi 10., Varga R. 32., Toldi 70., Hancz 77.

 

Az Alsóújlak ugyan vereséggel kezdte a szezont, ám az ezt megelőző fordulóban egyaránt győztesen hagyhatta el a pályát. A cél most volt már, ehhez pedig már az első játékrészben nagy lépést tett a hazai csapat, amely kétgólos előnyt alakított ki. A fordulás után ezt még sikerült megduplázni, így 4-0-ás, magabiztos alsóújlaki sikerrel zárult az összecsapást.

 

Szeleste-Pósfa SE - Sitke KKSE 3-1 (2-0)  Szeleste, vezette: Szabó I.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - PETHŐ (Horváth E. 77.) , Németh, Szele (Nagy 70.) , Fülöp, RIBA, Tóth (Horváth L. 81.) , Szabó (Ódor 86.), VARGA, KOVÁCS R., TRITTREMMEL

Sitke: Bertalan - Bagoly (Imre 31.) , Lakatos, Gyürü, Papp, Horváth, Kiss, Dunai, Sulyok, Bakics, Németh

Gólszerzők: Kovács 30., Varga 2 (37., 50.), ill. Papp 64.

 

A hazaiak első játékrészben kialakított kétgólos előnye a második játékrészben is kitartott, a Szeleste-Pósfa megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Söpte Sport Egyesület - Pecöl SE 4-2 (2-1)  Söpte, vezette: Szabó

Söpte: Márffi - Rómer (Horváth 74.) , Németh, Kovács (Koszokovits K. 79.) , Koronczai, Marton, Hujber (Koszokovits R. 72.) , Vámos, Varga, Fogl (Mester 57.) , Bajnok (Léhmann 57.)

Pecöl: Takács - Pálfi (Balázs 65.) , Czeglédi, Kurucz, Szemes, Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Németh Á., Horváth (Németh I. 81.)

Gólszerzők: Hujber 8., Bajnok 14., Kovács 64., Rómer 68., ill. Horváth 38., Illés 81.

Kiállítva: Marton 83. (Söpte)

 

Az első harminc perc komoly hazai fölényt hozott, sok helyzetet sikerült kidolgoznia a házigazdának, melyekből kettőt Hujber és Bajnok révén sikerült is gólra váltani. A félidő hátralévő részében magára talált a pecöli gárda és Horváth góljával összejött nekik a szépítés. A második játékrészben a hazaiak fokozták a nyomást, Kovács és Rómer góljaival komoly előnyre tettek szert, a vendégek részéről a hajrában Illés szabadrúgásból kozmetikázta az eredményt. Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a látottak alapján a söptei csapat győzelme megérdemelt, a sportszerű, kulturált focit játszó, szimpatikus pecöli gárda ellen.

 

A tabella ide kattintva érhető el

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.