km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja

Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja

A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Gencsapáti KSE 2-2 (2-1)   Lukácsháza, vezette: Pintér

Lukácsháza: Bán - Bolfán (Horváth, 75.), Toldi, Gombás, Pungor (Gyüre, 87.), Döbör, Németh, Varga, Krancz (Rozmán, 66.), Dr. László (Tóth, 87.), Bősze

Gencsapáti: Horváth - Kovács, Sulyok (Varga, 76.), Soldatenko, Dancs, Fülöp, Bokor, Roshko, Lőrincz, Janek (Egyed, 46.), Pochernin

Gólszerzők: Németh 18., Dr. László 32., ill. Dancs 2., Soldatenko 70.

 

Szomszédvári derbi, szép idő, rengeteg néző és igazi futballhangulat volt Lukácsházán az utánpótlás játékosokkal és gyerekekkel karöltve. Az egyesület gratulál az ifjúsági csapat bajnoki címéhez. Ami a találkozót illeti, a vendégek meglehetősen "ünneprontónak" bizonyultak, hiszen már rögtön az összecsapás elején vezetést szereztek. A folytatásban a Lukácsháza rendezte sorait és a 32. percre megfordította az állást. Ezután is támadásban maradt a házigazda, s lesgólt, valamint kihagyott helyzeteket jegyzett. Csak nem akart összejönni az újabb hazai gól, ezt kihasználva pedig a Gencs egy egyéni villanás után büntetőhöz jutott. A büntetőt a lukácsházi kapus bravúrral hárította, a kipattanó azonban a végrehajtó elé került vissza, aki immárom higgadtan a kapuba gurított. Összességében nagyon jó propagandája volt a mérkőzés a megyei futballnak, egy színvonalas, az osztály iramát meghaladó találkozón játszott döntetlent két jó csapat. 

 

Uraiújfalu SE - Pecöl SE 1-0 (0-0)   Uraiújfalu, vezette: Szabó III.

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Kollárits, 82.), Gallen, Szabó B., Burka, Németh (Kovács, 72.), Pungor, Keszei, Agg, Simon (Vörös, 82.)

Pecöl: Kollarics - Kiss, Orsós, Svób, Oszkó, Szabó, Boncz, Németh I., Seper, Horváth, Németh Z.

Gólszerzők: Kovács 85.

Kiállítva: Seper 67., Kiss 77. (mindketten Pecöl)

 

A két kiállítást is hozó találkozón egy kései gól döntött, méghozzá az Uraiújfalu csapatának javára. 

 

Boba SE - Kemenesalja FC 2-4 (2-0)   Boba, vezette: Baán

Boba: Fábián - Binder (László, 67.), Fodor (Balogh Ma., 75.), Bugyi, Szabó, Dákai, Kóbor (Porkoláb, 67.), Szigeti, Magyar (Balogh Mi., 75.), Prépost, Borsodi (Dénes, 59.)

Kemenesalja: Hujbert - Németh (Géczi, 80.), Szakál (Bodor, 46.), Őri, Czöndör, Horváth, Lőrincz (Fülöp, 75.), Erdélyi, Vajda, Varga, Szabó

Gólszerzők: Borsodi 17., Bugyi 45., ill. Erdélyi 51., Lőrincz 54., Szabó 2 (83., 90.)

 

A vendégek kétgólos előnyt tudtak kialakítani az első játékrészben, a folytatásban azonban erre négyszer válaszolt a Kemenesalja, amely így 4-2-es győzelmet aratott. 

 

CONOIL Mersevát SE - Újperint SE 1-6 (0-3)   Mersevát, vezette: Szabó

Mersevát: Patyi - Gönye, Dénes (Czupor, 46.), Pethő (Döbröntei, 88.), Kulman, Horváth, Orbán, Barabás, Nagy, Takács M. (Szalai-Golda, 67.), Takács B.

Újperint: Kovács Á. - Fliegler (Hujber, 54.), Kovács Zs. (Sásdi, 22.), Viszket, Kovács G., Egyed (Nyári, 46.), Hegedűs (Francia, 46.), Czingráber, Kiss, Szabó, Szalay (Horváth, 54.)

Gólszerzők: Pethő 84., ill. Kiss 2 (3., 44.), Szabó 4 (8., 67., 86., 90.)

 

A mindvégig küzdelmes találkozón papírforma eredmény született, mellyel bajnoki címet ünnepelhetett az újperinti csapat.

 

Elektromol Spari FC - Kemenesmagasi FC 3-0 (2-0)   Szombathely, vezette: Magyar

Spari: Pungor - Neubauer (Eberhardt, 90.), Tóth, Varsányi, Jónás, Pados, Majtényi, Németh, Kovács (Barbalits, 78.), Dienes, Bolfán (Sipos, 69.)

Kemenesmagasi: Papp - Viszked (Solymos, 46.), Molnár Zs., Horváth (Király, 83.), Fülöp, Bándoli, Poós, Palotai, Csemer (Princzes, 78.), Kerekes, Balogh (Molnár T., 46.)

Gólszerzők: Majtényi 33., Pados 41., Varsányi 92.

 

Remekül kezdte a Spari a találkozót, helyzeteket dolgozott ki, kapufáig is eljutott, az első játékrész végéhez közeledve pedig a gólok is jöttek, így 2-0 állt az eredményjelző a szünetben. A fordulás után sem változott a képe, a hazaiak magabiztos, jó játékkal tartották otthon a három bajnoki pontot. 

 

Sé Honvéd SE - Alsóújlaki SC 2-1 (2-1)   Sé, vezette: Horváth

Sé: Botz - Kiss Mihály, Séfer, Romsics, Kovács (Sümegi, 75.), Muzsai, Halmos, Fichtacher, Rada (Pados, 75.), Kiss Máté, Uri

Alsóújlak: Szőnye - Kaposi, Tóth (Káldi I., 75.), Varga K. (Kántor, 89.), Pados (Vasas, 46.), Toldi (Papp, 46.), Varga Á., Varga N., Káldi M., Ódor, Varga R.

Gólszerzők: Kiss Máté 2 (20., 31.), ill. Ódor 10.

 

Sében a sportegyesület szervezésében gyermeknap volt, így szépszámú nézősereg előtt léphettek pályára a csapatok. A hazaiaknál rengeteg hiányzó volt, ezért dupla energiák mozgósítására volt szükség a jó képességű rivális ellen. A vendéglátó csapat támadólag lépett fel, de az alsóújlakiak állták a sarat, sőt egy szerencsés góllal vezetést szereztek. A folytatásban aztán meghozta gyümölcsét a séiek megalkuvást nem tűrő játéka, az első félóra végén két szép egyéni villanással megfordították a mérkőzést. Jól focizott a vendéglátó, rengeteg góllal kecsegtető támadást vezetett, de a helyzetek kihasználatlanul maradtak, így csak minimális volt az előny a félidőre. A második felvonás kiegyenlített játékot, óriási küzdelmet hozott. Fokozódtak az izgalmak, a parázs jelenetek, kemény párharcok jellemezték a játékrészt. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, de az eredmény már nem változott. Összességében kitűnő játékvezetés mellett nem kellett csalatkozniuk a mérkőzésre kilátogatóknak, hiszen egy végig nyílt, színvonalas mérkőzést vívott a két csapat, melyen a minimális hazai győzelem teljesen megérdemelt.

 

Szeleste-Pósfa SE - Bozsoki SE 2-0 (1-0)   Szeleste, vezette: Pintér

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Maráczi, Horváth D. (Horváth E., 66.), Fülöp, Horváth R., Riba (Németh, 75.), Molnár, Kovács T., Szele, Fehér (Kovács M. 86.)

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Hankó, Szenteleki B. (Kalmár, 58.), Pál, Dévényi, Németh, Szalai, Tompek (Pónácz, 86.), Kiss

Gólszerzők: Fehér 1., Fülöp 93.

 

A Szeleste egy szenzációs, félpályás góllal már az 1. percben vezetést szerzett, majd átadta a területet a Bozsoknak, amely ezután meddő mezőnyfölényben futballozott, csak kisebb helyzetekig jutott el. A hajrában aztán a több lehetőséget kidolgozó hazaiak - akiknél mindenki jó teljesítményt nyújtott - lezárták a találkozót és végül 2-0-s sikernek örülhettek.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.