km/óra
  2021.01.24., vasárnap  •  Timót napja
Megyei II. osztály, északi csoport - megszerezte első győzelmét a Spari, továbbra is rendkívül szoros az élmezőny

Megyei II. osztály, északi csoport - megszerezte első győzelmét a Spari, továbbra is rendkívül szoros az élmezőny

A Söpte, a Pecöl és a Kemenesalja is fölényes győzelmet aratott, a Gérce zsinórban ötödik találkozóján nem talált legyőzőre.

 

Elektromol Spari FC - Sitke KKSE 2-1 (1-0)  Szombathely, vezette: Varga

Spari: Bíró - Kovács, Barbalits (Sipos 90.), Pulai, Pados, Kelemen, Nyári, Schmidt, Jónás, Baranyai, Németh

Sitke: Viczmándi - Bagoly G. (Szita 46.), Imre, Bagoly A., Gyürü (Török 69.), Poós, Sulyok, Kelemen (Papp 46.), Kiss, Németh, Horváth

Gólszerzők: Nyári 29., Pados 74., ill. Poós 71.

 

A hazai együttes főleg első félidei játékának és jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten könyvelhette el első győzelmét az idei szezonban. 

 

 

CONOIL Merseváti SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 0-1 (0-0)  Mersevát, vezette: Sály

Mersevát: PATYI - Molnár, Gönye, Győrvári, Horváth, Sebestyén, Marsai, Orbán, Dénes, Nagy (Tétry 70.), Gáncs

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. - Komáromi A. (Kovács 72.), Németh, Máthé, László, Major, Mórocz, Hompok (Pethő 55.), Nunkovics, Csonka, Kövesdi

Gólszerző: Mórocz 86.

 

A mély talajú, felázott pályán inkább a küzdelem, mintsem a szép játék dominált, a csapatok jórészt mezőnyben gyűrték egymást. A második játékrészben érezni lehetett, hogy amelyik csapat betalál, nagy valószínűséggel meg is nyeri a találkozót. Ez a 86. percben a vendégeknek sikerült, Mórocz gólja döntötte el a három pont sorsát a Gérce javára.

 

 

Pecöl KMSE - Szeleste-Pósfa SE 4-0 (3-0)  Pecöl, vezette: Marácz

Pecöl: Takács - Pálfi (Marton 70.), Kámán, Kurucz, Szemes Z., Szemes D. (Németh 63.), Farkas, Illés, Hóbor, Horváth, Márok (Varsányi 46.)

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Tóth (Horváth 60.), Pomper, Fülöp, Földi, Riba, Kovács A., Szabó, Varga, Nagy, Trittremmel

Gólszerzők: Illés 3 (10., 30., 44.), Varsányi 83.

Kiállítva: Szabó 64.

 

A Gérce elleni rangadón elszenvedett vereség után a Szeleste ellen javíthatott vasárnap a Pecöl együttese. A hazaiaknak nélkülözniük kellett csatárukat, Farkas Attilát, de mint később kiderült, Illés Dániel kiválóan helyettesítette őt. A hazaiak számára kizárólag a három pont volt elfogadható, ennek szellemében lépett pályára a csapat, ami érezhető volt végig a találkozó folyamán. A mesterhármast szerző Illés Dániel vezérletével sikerült is bezsebelni a házigazdának a nagyon fontos győzelmet egy jól játszó Szeleste ellen. A hazaiak szimpatizánsai ezúttal is kitettek magukért, a csapat pedig rendkívül hálás, hogy ilyen szurkolótábor áll mögüttük. 

 

 

Ölbő Községi SE - Honvéd Sé SE  1-3 (0-1)  Ölbő, vezette: Bagoly

Ölbő: Varga - Tóth A. (Németh E. 60.), NÉMETH Z. (Ádám 86.), Szele, Tóth G., Sipos (Fülöp 78.), Bárdosi (Simon 46.), Sárközi, Csizmazia, Vasadi, Palaczky

Sé: Földi (Dávid 89.) - Varga, Wágner, Séfer, Werderits (Kovács 85.), Farkas, Fichtacher, Bonchis (Haraszti 58.), Vándori (Muzsai 58.), Kámán, Sümegi (Deutsch-Szalai 73.)

Gólszerzők: Csizmazia 90., ill. Werderits 4., Muzsai 63., Kovács 88.

 

A hazai csapat meglehetősen álmosan kezdte az összecsapást, a vendégek egy gyors, 4. percben szerzett Werderits-góllal előnybe is kerültek. A folytatásban aztán kezdett magára találni az Ölbő, több alkalommal is kiegyenlíthettek volna, a helyzeteket azonban nem sikerült értékesíteni. A kihagyott lehetőségek ahogy ilyenkor lenni szokott, megbosszulták magukat, a Sé Muzsai és Kovács góljaival tovább növelte előnyét és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. A hazaiak erejéből már csak a szépítésre futotta, a vendégek megérdemelten zsebelték be a három pontot. 

 

 

ÖTE Ikervár FC - Kemenesalja Futball Club 2-5 (0-2)  Ikervár, vezette: Talabér

Ikervár: Takács - Németh, Nagy, Dobson, Asztalos R., Bészély (Asztalos N. 70.), Kósi, Horváth, Varga, Németh, Schimmer

Kemenesalja: Bakos - Bándoli, Szakál E., Kóbor, Dobson (Bodor 77.), Lőrincz (Iván 66.), Szakál M., Czöndör, Őri, Erdélyi, Varga

Gólszerzők: Dobson 74., Őri 90. (öngól), ill. Czöndör 2 (5., 62.), Dobson 15., Erdélyi 50., Bándoli 91.

 

A hazai együttes erősen felforgatott összeállításban lépett pályára a Kemenesalja elleni találkozón, ez pedig nagyban meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. A vendégek már a 15. percben kétgólos előnyre tettek szert Czöndör és Dobson találataival. A folytatásban ugyan próbált kapaszkodni és helyzeteket kidolgozni az Ikervár, a kapu előtt azonban rendre rossz döntések születtek, így nem sikerült megszerezni a szépítő találatot. A fordulás után ismét hamar betalált a Kemenesalja, ez pedig láthatóan megfogta a hazaiakat. Nem sokkal később ráadásul büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Czöndör értékesített a 62. percben. A házigazda ennek ellenére becsülettel ment előre, előbb Dobson, majd Őri volt eredményes, amivel sikerült kozmetikázni az eredményen. A 91. percben azonban Bándoli révén jött az újabb vendég találat, ezzel alakult ki a 2-5-ös végeredmény.

 

 

Söpte Sport Egyesület - Alsóújlaki Sport Club 4-0 (1-0)  Söpte, vezette: Szabó I.

Söpte: Szalay - Kertes (Orbán 74.), Horváth P., Németh M., Pusker, Pungor, Molnár, Vámos, Varga (Horváth Gy. 67.), Kálmán (Németh G. 81.), Kovács (Németh B. 74.)

Alsóújlak: Gábor - Gampel Do. (Rózsa 85.), Kaposi, Takács, Pados (Csizmazia 72.), Nagy, Varga Á., Varga N., Rónafalvi (Tárkányi 46.), Hancz (Fülöp 85.), Varga R.

Gólszerzők: Pusker 6., Kovács 70., Németh G. 83., Vámos 90.

 

Lendületesen, jól kezdte a találkozót a házigazda, a 7.percben Pusker fejesével sikerült is megszereznie a vezetést. Ezt követően azonban inkább a küzdelem dominált, a mély talajú pályán egyik csapat sem tudott igazán veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. A második félidőben a söptei csapat fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását az erejével egyre inkább elkészülő vendégcsapat ellen, és az utolsó húsz percben három gólt is szerezve magabiztos győzelmet aratott. A hazai csapatban minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

 

 

Gencsapáti KSE - Bozsoki SE 0-0  Gencsapáti, vezette: Gróf

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi, Kovács (Szigetvári 56.), Janzsó (Tóth 80.), Fogl, Mester, Dancs, Csonka (Lőrincz 58.), Bokor, Molnár, Tar

Bozsok: Miklós - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy, Jagodics, Kaposi, Hankó, Kovács (Rapi 46.), Kiss, Marti

 

Jól előkészített pálya, mégis rendkívül mély talaj várta a csapatokat a Gencsapáti-Bozsok találkozón. A mérkőzésen főként a küzdelem dominált, mindkét csapat nagy erőket mozgósított a három pont megszerzése érdekében. A vendégek kapusa, Miklós Milán két alkalommal is nagyon fontos pillanatban tudott hárítani és mentette meg góltól a csapatát. A mérkőzés összképe alapján igazságosnak mondható döntetlen született. 

 

 

Uraiújfalu SE - Zanati KSE-Haladás VSE  1-3 (0-3)  Uraiújfalu, vezette: Szabó III.

Uraiújfalu: Horváth - SZABÓ Má., Varga, Gallen (Pungor 74.), AGG, Szabó Ma., Simon (Tóth 64.), KOLLÁRITS (Vajnai 55.), Gáspár, NÉMETH, Koronczai

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Kossuth, Maráczi, Varga, Szenczi (Szabó 90.), Németh G. (Horváth M. 80.), Perger, Németh E. (Machinek 46.), Janek, Bódi, Tamás (Horváth G. 74.)

Gólszerzők: Agg 54., ill. Szabó Ma. 26. (öngól), Maráczi 31., Németh G. 37.

 

Az első félidőben több helyzetet is kidolgozott a hazai együttes, azonban ezeket nem sikerült értékesíteni. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon nem, a vendég együttes könyörtelenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket és a szünetre már háromgólos előnnyel vonulhatott. A fordulás után Szabó Márton vezérletével mindent megtett az Uraiújfalu, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, de csak a szépítésre futotta tőlük. 

 

A tabella A linkre kattintva érhető el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Az éttermek és szállodák pünkösdig nem számíthatnak újranyitásra Frissítés: a kormány cáfol, nincsen ilyen döntés
Levelet kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a hazai szállodások és éttermesek azzal kapcsolatban, hogy pünkösd előtt ne számítsanak nyitásra. A kormány cáfolta, hogy ilyen döntést hozott volna.
legfrissebbek
Régészeti leletekkel bukott le a szerb férfi
Orgazdaság miatt vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy szerb férfi ellen, aki a gyanú szerint mintegy nyolc és fél millió forint értékű régészeti leletet akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni.
Tucatnyi bányászt mentettek ki Jentajban, Szombathely testvérvárosában
Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.
Futsal: Magabiztos Haladás-győzelem a Nyírgyulaj ellen
A szombathelyieknél Vas Ádám, valamint Dróth Zoltán is duplázni tudott, rajtuk kívül Hajmási Milán volt még eredményes.
Újra téliesebb útviszonyokra kell számítani
Vasárnaptól visszatér a télies időjárás, ezért a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik.
Megyénkben 25, országosan 1257 új fertőzött és 64 halott
1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.