km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, déli csoport: tízgólos meccsen nyert a Gyöngyöshermán-Szentkirály, idegenben győzte le a Körmendet a Felsőcsatár

Megyei II. osztály, déli csoport: tízgólos meccsen nyert a Gyöngyöshermán-Szentkirály, idegenben győzte le a Körmendet a Felsőcsatár

A Csákánydoroszló is gólzáporos mérkőzésen szerezte meg a három pontot a Vasszécseny ellen, a Nádasd a Tanakajdot győzte le. A Rábatótfalu-Szentpéterfa összecsapáson egy gól döntött, míg a Telekes és a Bajánsenye megosztozott a pontokon.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 2-3 (1-0)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Mónos

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á. (Szatmáry 73.) , Popovics, Törő, Szakasics, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Horváth A. (Simon 58.) , Szabó

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Tieber - Czlenner, Horváth L., Horváth Sz., Pehr, Kopácsi (Terentii 64.) , Schmalzl (Pock 96.) , Böhm (Windisch 89.) , Cseri, Krancz, Orbán (Krajczár 94.) 

Gólszerzők: Törő 17., Popovics 85., ill. Pehr 51., Kopácsi 59., Schmalzl 69.

 

A hazaiak helyzetkihasználása ezúttal is hagyott kívánnivalót maga után, a vendégek pedig a körmendiek szavaival élve főként a második félidőben igazi célfutballal, a játékot tördelve tudtak győzelmet aratni, amit a játékvezető nem igazán akart figyelembe venni. 

 

Csákánydoroszlói KSE - Petőfi SE Vasszécseny 4-3 (2-2)  Csákánydoroszló, vezette: Talabér

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits, Danyi, Draskovics (Kósa 62.) , Makai, Pandur, Dedics, Sárközi, Márton, Takács, Urbán

Vasszécseny: Székely - Szalay, Viszked, Kiss (Kontics 88.) , Bori, Orsós, Balikó, Zsolnai (Kámán 89.) , Sásdi, Márok, Varga

Gólszerzők: Draskovics 19., Makai 2 (42., 86.), Kolosits 70., ill. Zsolnai 3., Szalay 44., Balikó 68.

 

Gólgazdag, rendkívül fordulatos mérkőzésen tudta begyűjteni a három pontot a listavezető Csákánydoroszló.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Tanakajd TC 4-1 (2-0)  Nádasd, vezette: Németh

Nádasd: Doktor - Pálmai, Varga M. (Gerencsér 64.) , Kalamár, Meskó M. (Horváth 78.) , Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Burka (Csenterics 77.) , Németh Be. (Szabó Z. 72.) , Meskó Á. (Varga K. 78.)

Tanakajd: Marcz L. - Kovács, Kölkedi, Marcz G., Neubauer (Tóth 84.) , Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl, Nagy

Gólszerzők: Meskó M. 2 (14., 17.), Szabó D. 2 (70,. 93.), ill. Marcz G. 60.

 

Az első félidő nem igazán a futball szépségéről szólt, azonban a hazaiknak kétszer is sikerült mattolni a vendégek kapusát, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a nádasdiak. A második félidő elejét átaludta a hazai csapat, két tizenegyest is összehozott a tanakajdi csapat számára, melyből egyet Doktor Levente kiválóan hárított, a másikat pedig értékesíteni tudták a vendégek. A büntetőre tíz percen belül jött a válasz, majd a mérkőzés végén az i-re a pont, kialakítva a 4-1-es végeredményt. Összességében ilyen arányban is megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat. A nádasdiak gratulálnak Szabó Dávidnak, aki két góllal ünnepelte meg kisfia születését.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Őriszentpéter SE 6-4 (3-3)  Szombathely, vezette: Elek

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Kis (Goda 85.) , Németh, Szabó, Dénes, Bazsó, Bihun, Tima (Hegedűs 73.) , Szekeres, Séfer

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Szabó S. (Horváth Cs. 83.) , Kaszás, Németh, Sály, Mihály, Kulcsár, Horváth A. (Mihályka 75.) , Tamaskó, Szép

Gólszerzők: Németh 2 (19., 81.), Kopácsi 3 (20., 37., 49.), Bazsó 89., ill. Szabó S. 3., Szép 7., Sály 43., Németh 80.

 

Igazán fordulatos mérkőzést láthatott, aki kilátogatott Gyöngyöshermánba. A mérkőzés elejét nagyon jól kezdte a vendég együttes, ugyanis már a 7. percre kétgólos előnyre tett szert. A házigazda ennek ellenére nem tört meg, a 19. és a 20. percben is betalált, majd a 37.percben a vezetést is megszerezte. A jól futballozó vendég együttes a 43. percben aztán újabb gólt szerzett, így 3-3-as eredménnyel vonultak szünetre a csapatok. Kopácsi harmadik találatával újra vezetett a Szentkirály, a 80. percig úgy tűnt, hogy ezzel beállhat a végeredmény, azonban az Őriszentpéter újra egalizálni tudott, kezdődhetett minden elölről. Az eseményeknek itt korántsem volt még vége, a hazai játékos Németh Szabolcs megszerezte második gólját, majd a 89. percben, Bazsó is betalált, ezzel pedig beállította a 6-4-es végeredményt. Jó iramú, sportszerű mérkőzést vívtak a csapatok.

 

Rábatótfalui SE - Szentpéterfai SE 0-1 (0-1)  Rábatótfalu, vezette: Rácz

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Keresztúri, Falb (Tamaskó 85.) , Düh, Kovács, Kóczán L., Sulics, Könye, Kóczán P. (Klujber 68.) , Anderkó (Domján 46.)

Szentpéterfa: Páll - Udvardi (Hoós B. 50.) , Török, Wágner K., Horváth, Skrapits (Hoós Á. 62.) , Garger, Farkas (Baranyai 91.) , Wágner R. (Wágner Sz. 76.) , Gaál, Jurasits

Gólszerző: Gaál 6.

 

Egy korai gól döntött a Szentpéterfa javára a két együttes összecsapásán, így a vendégek továbbra is őrzik dobogós pozíciójukat.

 

Telekes MEDOSZ SE - Bajánsenye SE 1-1 (0-1)  Telekes, vezette: Molnár

Telekes: Osvald N. - Pénzes, Németh T., Németh M., Blaskovics, Czövek (Büki 61.) , Osvald M., Kónya, Vincze, Horváth, Görcsi (Szakter 68.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös (Luter 82.) , Kucsera, Horváth B., Kosár, Bakó, Fábián, Kovács, Avas (Simon 78.) , Horváth Z.

Gólszerzők: Kónya 86., ill. Németh M. 15. (öngól)

Kiállítva: Németh M. 89. (Telekes)

 

Hazai részről kihagyott helyzetek jellemezték az első 15 percet, melyben a vendégeknek is voltak veszélyes kontrái, akik egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Főként mezőnyben gyűrte egymást a két hasonló képességű csapat, a a MEDOSZ-nak volt több lehetősége, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani. A fordulás után is nagy erőket mozgósított a házigazda a fordítás érdekében, ám a kapu előtti rossz döntések születtek, hiányzott az élesség a játékból. A hajrában aztán egy jogosan megítélt büntetővel egyenlített a Telekes, az utolsó percek meglehetősen parázsra sikeredtek. Összességében a mérkőzés egészét, valamint a játék képet tekintve igazságos döntetlent ért el a hazai csapat egy sportszerű Bajánsenye ellen. 

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.