km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, déli csoport: szarvaskendi győzelem a rangadón, a Csákánydoroszló is nyerni tudott

Megyei II. osztály, déli csoport: szarvaskendi győzelem a rangadón, a Csákánydoroszló is nyerni tudott

A listavezető Gyöngyöshermán-Szentkirály elleni összecsapásán mind a kilenc találat a második félidőben esett, az Őriszentpéter, a Vasszécseny, valamint a Körmend pedig magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot. Nem bírt egymással a Pinkavölgye-Felsőcsatár, valamint a Rum, utóbbi így folytatta sormintáját, ami a győzelmeket, és a döntetleneket illeti.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Rábatótfalui SE 5-0 (2-0)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Bagoly

Körmend: Sály - Velekei, Papp, Horváth Á. (Kocsis 63.) , Popovics (Kiss 66.) , Szatmáry, Horváth Dávid., Petrovics (Horváth Dániel 73.) , Vilics, Szabó, Szakasics

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri (Tamaskó 73.) , Náricza, Domján D., Sütő, Szakács (Pukhely 63.) , Düh, Kovács, Falb (Domján B. 46.) , Könye, Kóczán

Gólszerzők: Popovics 16., Velekei 3 (23., 65., 69.), Szatmáry 69.

 

A vendégek magabiztos győzelmet arattak, így továbbra is nagy harcot vívnak a dobogós helyekért.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Rum KSC 0-0 (0-0)  Felsőcsatár, vezette: Árpád

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner, Krajczár, Horváth L., Horváth Sz., Pehr, Kopácsi, Schmalzl, Böhm, Hábetler, Windisch (Takács 31.)

Rum: Lepár - Székely, Horváth, Preiczer, Bíró, Molnár R. (Molnár M. 84.) , Kovács B., Kovács Z., Rosta, Horváth, Pásti

 

Egy jól felkészített Felsőcsatár fogadta a Rum gárdáját, a hazaiak egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, sőt, mi több, támadólag léptek fel és több alkalommal is megszerezhették volna a vezetést. A kezdeti lendület után inkább a mezőnyjátéké volt a főszerep, komolyabb helyzetek nélkül telt el a játékrész második fele. A fordulás után hasonló volt a játék képe, mint az első félidő elején, egy kezdeményező Felsőcsatár volt a pályán, a félidő derekán azonban fáradni látszottak a hazaiak, ez pedig a mérkőzés képét is megváltoztatta. Mindkét csapat ment előre, a vendégek főként kontrákból veszélyeztettek, az találkozó utolsó szakaszára egyértelműen kettészakadt a pálya. Ekkor már azért komoly lehetőségek is adódtak mindkét oldalon, ám végül gól nem született, amihez a két hálóőr bravúrjai is kellettek. A házigazda játékosait mindenképpen dicséret illeti a hozzáállásukért, küzdeni tudásukért. 

 

Petőfi SE Vasszécseny - Szentpéterfai SE 4-0 (2-0)   Vasszécseny, vezette: Ódor

Vasszécseny: PUNGOR (Asztalos 84.)  - Joó, Maczek (Zsolnai 62.) , SZALAY, VISZKED, Bori, ORSÓS, SÁSDI, Varga (Kiss 86.) , KÁMÁN, Fritz (Vidos 30.)

Szentpéterfa: Páll - Udvardi, Török (Farkas A. 62.) , Wágner K. (Baranyai 80.) , Horváth, Skrapits, Garger, Farkas Henrik., Wágner R., Németh, Gaál (Farkas Henrik Milán 74.)

Gólszerzők: Viszked 23., Szalay 2 (45., 47.), Zsolnai 75.

 

A tartalékos vasszécsenyi csapat többhetes hazai nyeretlenségi szériát szakított meg és lelkes, helyenként jó játékkal megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

 

Tanakajd TC - Őriszentpéter SE 1-5 (0-2)  Tanakajd, vezette: Busi

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Neubauer (Varga 56.) , Kölkedi, Marcz G., Gombkötő, Kalmár, Pál, Filakovszky, Marcz M., Nagy (Süle 17.)

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh (Horváth Cs. 79.) , Sály, Kósa (Horváth A. 77.) , Horváth L., Kulcsár, Szabó S., Szép

Gólszerzők: Marcz M. 82., ill. Németh 4 (33., 66., 76., 78.), Kaszás 45.

 

A Tanakajd egy Őriszentpéter elleni győzelemmel szeretett volna kilábalni a hullámvölgyből, a hazaiak ugyanis az elmúlt négy mérkőzésükön egyaránt pont nélkül maradtak. Természetesen a vendégeknek is volt egy-két szavuk ehhez, sőt, mi több, az első félidő végén 2-0-ára vezettek. A fordulás után a mesternégyest szerző Németh András góljaival tovább nőtt a szentpéteri előny, és mivel a hazaiak erejéből csak a szépítésre futotta, a vendégek 5-1-es győzelemmel távozhattak. 

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Lorry GM Kft. Szarvaskend 0-2 (0-2)  Nádasd, vezette: Bagoly

Nádasd: Rejtli - Varga, Gerencsér (Németh Be. 70.) , Kalamár (Horváth 75.) , Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó, Meskó E., Burka (Balogh 55.) , Csenterics

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Somogyi 89.) , Kis-Nemes, Csillag, Jóna, Németh, Földes, Nagy Á., Kunovics, Kopfer, Wolf (Nagy R. 78.)

Gólszerzők: Csillag 21., Velekei 35.

 

Az első félidőben mezőnyben gyűrték egymást a felek. Először a a hazaiak nagy hibáját kihasználva, majd egy szerintük véleményes gólt szerezve a vendég csapat vonult kettő gólos előnnyel a szünetre. A második félidőben a hazai mezőnyfölény ugyan megvolt, de a kapura veszélytelen volt a nádasdi alakulat. Összességében a helyzeteivel jobban sáfárkodó, taktikusan futballozó vendégcsapat megérdemelten vitte el a 3 pontot a forduló rangadóján. 

 

Csákánydoroszlói KSE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 6-3 (0-0)  Csákánydoroszló, vezette: Sebesi

Csákánydoroszló: Baba (Dévai 46.)  - Kolosits (Horváth Á. 53.) , Danyi, Török, Makai, Dedics, Horváth M. (Lónai 80.) , Sárközi, Albert (Dihen 75.) , Takács, Urbán

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Illés (Horváth M. 84.) , Kis, Németh, Szabó, Hegedűs, Horváth Á., Balázs (Nagy 60.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Gólszerzők: Makai 59., Takács 61., Török 73., Urbán 2 (76., 89.), Lónai 84., ill. Hegedűs 53., Balázs 57., Séfer 86.

 

A tabella első helyen álló Csákánydoroszló, valamint a Gyöngyöshermán-Szentkirály a találkozó második félidejére igazi gólesőt tartogattak, kilencszer is zörgött a háló. A vendégek négy perc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert, ezt viszont öt hazai találat követte, ami tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát. Ezután még egy-egy gól esett mindkét oldalon, a Csákánydoroszló végül 6-3 arányban nyerte a mérkőzést. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.