km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Megyei II. osztály, déli csoport: rangadót nyert Rumban a Csákánydoroszló, a Telekes szállította a forduló egyetlen hazai győzelmét

Megyei II. osztály, déli csoport: rangadót nyert Rumban a Csákánydoroszló, a Telekes szállította a forduló egyetlen hazai győzelmét

Az Egyházasrádóc szentpéterfai győzelmével már négy mérkőzés óta nem talált legyőzőre, de a Körmend, a Rábatótfalu, valamint a Nádasd is idegenben aratott sikert, utóbbi a 91. percben szerzett találattal. A Gyöngyöshermán és a Vasszécseny összecsapása négygólos döntetlennel végződött.

 

Bajánsenye SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 0-1 (0-0)  Bajánsenye, vezette: Horváth

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös (Stunya, 46.) , Horváth B., Horváth M., Kosár, Fábián, Bagó, Propszt, Horváth Z. (Kovács, 80.) , Koczor

Körmend: Bohus - Horváth Dániel., Horváth Á., Simon (Frühvirth, 76.) , Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics, Horváth A. (Kiss, 46.) , Kazinczki, Vilics, Szabó

Gólszerző: Horváth Á. 42.

Kiállítva: Szabó 86. (Körmend)

 

A nehéz időjárási körülmények ellenére jó mérkőzést játszott egymással a két együttes, a három pontot a valamivel szerencsésebb vendégeknek sikerült megszerezni.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Petőfi SE Vasszécseny 2-2 (1-1)  Szombathely, vezette: Bíró

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz - Séfer, Taletovits, Bihun, Kis Z. (Kis L., 70.) , Pochernin, Németh, Nagy, Kopácsi, Bakos (Dénes, 54.) , Kovács

Vasszécseny: Móricz - Virág, Kontics (Viszked P., 60.) , Dankó, Viszked B., Németh, Kalmár, Székely (Papp, 74.) , Varga, Vadász (Horváth, 70.) , Katona

Gólszerzők: Séfer 38., Nagy 65., ill. Kontics 32., Virág 80.

 

Kiegyenlített és sportszerű mérkőzést vívtak a csapatok, melynek pontosztozkodás lett a vége.

 

Rum KSC - Csákánydoroszlói KSE 0-3 (0-1)   Rum, vezette: Gróf

Rum: Miklós - Székely (Molnár 72.) , Gyurkó B., Gyurkó A. (Pásti, 72.) , Bíró, Kovács-Braun, Kovács (Reznyák, 46.) , Koronczai, Leitgeb, Rosta, Horváth

Csákánydoroszló: Tóth - Török, Makai, Pandur, Dedics (Dihen, 79.) , Sárközi, Albert, Márton, Takács, Urbán (Könye-Balla, 67.) , Németh (Biczó, 79.)

Gólszerzők: Makai 42., Török 55., Németh 57.

 

A forduló rangadóján két erős csapat csapott össze és küzdött meg a bajnoki pontokért. A hazai alakulat az első játékrész 42. percéig irányította a mérkőzést, négyszer is óriási ziccerbe került, a vendégek kapusa azonban remek napot fogott ki. A játékrész végén aztán a csákányiak egy rossz passz után lecsaptak a lehetőségre és egy kijátszott akció végén megszerezték a vezetést. A második játékrészben azán át is vette a kezdeményezést a Csákánydoroszló, magabiztosan futballoztak, ami két gólt eredményezett számukra, így 3-0-ra megnyerték a találkozót. A hazaiaknak nagy tanulság, hogy negyven perc jó játék kevés ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzésen győztesen hagyják el a pályát. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Őriszentpéter SE  3-1 (2-1)  Telekes, vezette: Elek

Telekes: Blaskovics - Dézsi, Németh M., Orsós, Osvald, Kónya M. (Görcsi, 77.) , Tóth (Szakter, 77.) , Vincze, Kónya Sz. (Osbáth, 52.) , Németh F., Nyári (Czövek, 63.)

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Bognár (Mihályka, 58.) , Kaszás, Sály, Szabó S., Horváth, Kulcsár (Kósa, 47.) , Mihály, Szép, Németh

Gólszerzők: Kónya M. 43., Németh F. 45., Vincze 62., ill. Szép 13.

 

Jól kezdte a mérkőzést a Telekes, a megbeszéltek szerint tudatosan játszott, szépen építette fel a labdakihozatalokat. Ezekből adódott is lehetőség a hazaiak előtt, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg egy koncentráció hiányában elkövetett hiba után. A bekapott gól nem törte meg a telekesieket, akik továbbra is birtokolták a labdát, szervezetten futballoztak, ennek köszönhetően pedig sikerült is megfordítaniuk a találkozó állását még a szünet előtt (még az is belefért, hogy büntetőt hibázzanak). A fordulás után az Őriszentpéter mindent megpróbált, hogy egyenlítsen, majd fordítson, a MEDOSZ azonban egy gyönyörű labdaátvétel és higgadt befejezés után 3-1-re módosította az állást. A hátralévő időben mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek, ezek azonban kimaradtak. A Telekesnek egy sportszerű, futballozni akaró együttes ellen sikerült otthon tartania a három pontot. A házigazdánál több átlagon felüli teljesítmény is volt, ami bíztató lehet számukra a folytatásra nézve. Korrekt, jó játékvezetés mellett első alkalommal tudta kettős győzelemmel otthon tartani a Telekes mindkét csapata a három pontot, a klub gratulál a játékosoknak.

 

Szentpéterfai SE - Egyházasrádóci SE 2-4 (0-3)   Szentpéterfa, vezette: Árpád

Szentpéterfa: Páll B. - Udvardi (Pataki, 46.) , Török R. (Török A., 46.) , Wágner, Gaál Á., Skrapits D., Garger, Gaál R., Páll Sz. (Nagy, 71.) , Hoós, Skrapits I.

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei, Németh Martin, Varga Z. (Kertes, 46.) , Varga R. (Fejes, 57.) , Varga M. (Zimonyi, 75.) , Németh Marcell (Rácz, 89.) , Mészáros, Varga D., Filipovits, Bányik

Gólszerzők: Hoós 48., Gaál R. 54., ill. Németh Marcell 2 (12., 75.), Németh Martin 18., Varga R. 34.

 

A tavaly még az I. osztályban szereplő rádóciak hamar háromgólos előnyre tettek szert, és bár a vendégek nagy erőket mozgósítva egy gólra megközelítették őket, egy kontra végén sikerült lezárniuk a mérkőzést, így 4-2-es győzelmet arattak. 

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Horváth Ranch Kft. Nádasd 3-4 (1-1)   Felsőcsatár, vezette: Papp

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Cobzaru (Vajda, 82.) , DONADI, Pehr, HORVÁTH L., Krancz, Kopácsi (Simon. 67.) , Schmalzl, BÖHM, Cseri, Hábetler (Krajczár, 82.)

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Meskó M., Varga (Burka, 74.) , Németh Bo., Mesics, Németh Be., Meskó E., Balogh, Meskó Á. (Péter, 59.) , Gerencsér

Gólszerzők: Böhm 45., Horváth 55., Schmalzl 83., ill. Meskó M. 3 (3., 50., 91.), Balogh 48.

 

Gólgazdag, közönségszórakoztató mérkőzést játszott egymással a két együttes, ahol a vendégek bizonyultak határozottabbnak a kapu előtt. A Felsőcsatár a szerencsével is hadilábon állt, a hajrában ugyanis 3-3-nál a kapufa akadályozta meg őket abban, hogy ők kerüljenek 4-3-as előnybe. 

 

Tanakajd TC - Rábatótfalui SE 1-2 (0-1)   Tanakajd, vezette: Bíró

Tanakajd: Marcz L. - Gombkötő (Varga, 84.) , Hankó, Kölkedi, Pál, Hittaller, Filakovszky, Marcz M., Preiczer, Nagy (Marcz G., 54.) , Kiricsi (Szalai, 62.)

Rábatótfalu: Gongola - Lovenyák (Erős, 86.) , Csákvári, Papp, Domján D., Sütő, Düh, Kovács, Falb (Keresztúri, 62.) , Domján B., Anderkó (Szakács, 74.)

Gólszerzők: Szalai 69., ill. Düh 24., Domján B. 79.

 

A kiegyenlített összecsapásból a Rábatótfalu került ki győztesen, amely a három pont megszerzésével folytatta az elmúlt hetek sormintáját.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.