km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok a 9. fordulóban

Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok a 9. fordulóban

A Nádasd nyolc, a Szarvaskend hat találatot szerezve múlta felül ellenfelét. Magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Csákánydoroszló és a Körmend is, a Vasszécseny, valamint a Szentpéterfa viszont idegenben tudott nyerni. Utóbbi ezzel pontszámban beérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó listavezetőt.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Rum KSC 5-2 (0-1)   Körmend-Horvátnádalja, vezette: Vass

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á. (Szatmáry 82.) , Popovics, Törő, Szakasics, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Horváth A. (Jóna 66.) , Szabó

Rum: Busi - Székely, Pupp, Horváth (Gyurkó A. 77.) , Koronczai O., Bíró, Szalai (Molnár 60.) , Gyurkó B. (Preiczer 73.) , Koronczai R. (Tárkányi 23.) , Leitgeb, Pásti

Gólszerzők: Horváth Á. 64., Horváth D. 3 (68., 75., 80.), Törő 82., ill. Tárkányi 29., Bíró 85.

 

A körmendiek hetek óta helyzetkihasználási problémákkal küzdenek, ez most sem volt másképp. Nagyobb koncentrációval, élesebb kapu előtti játékkal nagyobb is lehetett volna a különbség, végül 5-2 arányban nyert a hazai alakulat. 

 

Csákánydoroszlói KSE - Bajánsenye SE 5-2 (1-2)  Csákánydoroszló, vezette: Monostori

Csákánydoroszló: Dévai - Danyi, Takács, Dedics, Urbán, Makai, Kósa (Lónai 56.) , Pandur, Márton, Kolosits (Dihen 73.) , Sárközi (Gérnyi 77.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Kucsera, Horváth B., Hodács, Kosár, Bakó, Fábián (Luter 77.) , Kovács (Simon 56.) , Horváth Z., Vörös

Gólszerzők: Urbán 2 (29., 70.), Dedics 61., Makai 65., Dihen 75., ill. Kosár 2 (17., 42.)

 

A listavezető két alkalommal is hátrányba került a bajánsenyeiek ellen, a második játékrészben azonban felőrölte ellenfelét és 5-2 arányban nyerni tudott. 

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 8-1 (1-1)  Nádasd, vezette: Árpád

Nádasd: Doktor - Pálmai (Csenterics 71.) , Varga M. (Szabó Z. 64.) , Kalamár, Meskó M., Tuboly,  Németh Bo., Szabó D. (Horváth 71.) , Németh Be. (Gerencsér 58.) , Meskó E., Burka (Varga K. 71.)

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Tieber - Czlenner (Orbán 67.) , Podlaviczki (Horváth M. 63.) , Horváth L., Windisch, Horváth Sz., Szabó, Pehr, Schmalzl (Terentii 75.) , Böhm, Cseri

Gólszerzők: Tuboly 4 (14., 53., 60., 65.), Németh Be. 49., Gerencsér 68., Csenterics 73., Horváth 83., ill. Böhm 27.

 

A vezetést a Nádasd szerezte meg szűk tizenöt perc elteltével, a 27. percben azonban válaszolni tudott a Pinkavölgye-Felsőcsatár, így 1-1-es állással mehettek pihenőre a csapatok. A fordulás után aztán megrázta magát a Nádasd, még hét alkalommal betalált és fölényes győzelmével továbbra is ott van az élmezőnyben. 

 

Tanakajd TC - Petőfi SE Vasszécseny 0-2 (0-0)  Tanakajd, vezette: Papp

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Kovács (Varga 79.) , Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Nagy 73.) , Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky (Tóth 83.) , Marcz M.

Vasszécseny: Székely - Joó, Szalay (Zsolnai 69.) , Viszked (Maczek 90.) , Kiss (Szalai 46.) , Bori, Orsós, Balikó, Sásdi, Varga, Vadász (Gombkötő 15.)

Gólszerzők: Joó 70., Balikó 95.

 

A vendégek a mérkőzés utolsó szakaszában döntötték el a találkozó sorsát és győzelmükkel ellenfelük elé kerültek a tabellán. 

 

Rábatótfalui SE - Lorry GM Kft. Szarvaskend: 0-6 (0-2)  Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Harcsár

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Sütő, Szakács, Falb (Horváth 51.) , Düh (Szivós 68.) , Kovács (Náricza 46.) , Kóczán L., Sulics, Kóczán P. (Gallai 26.) , Anderkó

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna, Németh (Nagy Ádám 77.) , Kovács, Földes, Nagy Ádám, Kis-Nemes, Kopfer (Somogyi 70.) , Wolf

Gólszerzők: Falb 14. (öngól), Velekei 41., Jóna 2 (47., 84.), Csillag 53., Kovács 55.

 

A dobogós helyekért harcban álló Szarvaskend már az első negyvenöt percben kétgólos előnyre tett szert, majd ezt még tovább növelve magabiztosan hozta el a három pontot Rábatótfaluból.

 

Telekes MEDOSZ SE - Szentpéterfai SE 2-4 (1-3)  Telekes, vezette: Talabér

Telekes: Tóth - Pénzes, Németh T., Németh M., Blaskovics (Horváth 36.) , Czövek (Szakter 61.) , Osvald, Kónya, Vincze, Osbáth, Görcsi

Szentpéterfa: Páll - Török, Tóth (Udvardi 73.) , Horváth, Skrapits, Garger, Farkas, Gaál, Jurasits A., Frányi, Hoós (Jurasits Á. 85.) 

Gólszerzők: Vincze 2 (38., 87.), ill. Horváth 3 (12., 21., 79.), Gaál 23.

Kiállítva: Németh M. 73. (Telekes)

 

A házigazda tuldajdonképpen huszonhárom perc alatt "lerendezte" a mérkőzést, figyelmetlen és buta hibákkal hozta előnybe a vendégeket. A Telekes a hátrány ellenére is ment előre becsülettel, a szünet előtt pedig össze is jött a szépítés, ami reményt adott a jó folytatásra. A második játékrészben a vendégek harcosan, sok faulttal játszottak, amivel próbálták megtörni a támadásban lévő hazaiak lendületét. A 73. percben aztán jött a csattanó: második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott a telekesiek jobb oldali védője, majd miután vezetőedzőjük szóvá tette, hogy előtte egy támadáson belül kétszer is szabálytalankodtak a kiállított Németh Miklóssal szemben, neki is piros lapott adott Talabér játékvezető. A küzdelmes mérkőzésen akár szorosabb eredmény is születhetett volna, összességében a MEDOSZ-nak szoknia kell még a másodosztály légkörét. 

 

A csoport tabellája az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.