km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok a 3.fordulóban

Megyei II. osztály, déli csoport: potyogtak a gólok a 3.fordulóban

A Nádasd, a Szarvaskend, a Rum, valamint a Csákánydoroszló is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, a Vasszécseny pedig hiába vezetett három góllal is, a végén be kellett érnie egy ponttal. A Pinkavölgye-Felsőcsatár-Szentpéterfa találkozó félbeszakadt.

 

Tanakajd TC - Lorry GM Kft Szarvaskend 1-5 (1-0)  Tanakajd, vezette: Németh

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Kovács, Kölkedi, Marcz G., Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Tóth, Csillag, Jóna (Szakály 84.) , Németh, Kovács, Nagy, Kis-Nemes (Dobos 81.) , Kopfer, Wolf

Gólszerzők: Kalmár 5., ill. Kovács K. 61., Kis-Nemes 64., Kovács G. 71. (öngól), Jóna 73., Dobos 87.

 

Jól indult a tanakajdiak számára a találkozó, már az 5. percben megszerezték a vezetést. Ez ki is tartott a szünetig, a második negyvenöt percben azonban öt alkalommal is betalált a Szarvaskend, így fordított, és magabiztos győzelmet aratott. 

 

Rum KSC - Bajánsenye SE 6-1 (5-0)  Rum, vezette: Szabó III.

Rum: Busi (Kozma 87.)  - Székely, Horváth T., Gyurkó, Preiczer, Molnár R. (Lepár 90.) , Szalai, Koronczai O. (Molnár M. 35.) , Pupp (Koronczai R. 85.) , Horváth Á., Pásti

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Kucsera, Koltai, Horváth, Mihály, Kosár, Bakó, Fábián, Kovács, Vörös (Simon 83.)

Gólszerzők: Székely 2 (16., 25.), Szalai 17., Horváth Á. 2 (31., 41.), Molnár R. 56., ill. Kosár 83.

 

A hazai csapat az első perctől kezdve irányította  mérkőzést ,sorra alakította ki helyzeteit ,az első negyedóra végén pedig Székely Bálint szabadrúgásgólja meg is adta az alaphangot. Ezt követően a szünetig még négy gólt szerzett a rumi alakulat. A második félidőben látványosan visszavett a hazai együttes. A vendégek a meccsen négy - öt nagy helyzetet kialakítottak,de a hazai védelem Busi kapus vezérletével jól állt a lábán.A végén még Kosár Lajos kozmetikázott az eredményen, de így is magabíztos 6-1 es rumi győzelem született.

 

Csákánydoroszlói KSE - Rábatótfalui SE  5-1 (1-0)  Csákánydoroszló, vezette: Harcsár

Csákánydoroszló: Baba - Takács, Draskovics (Dihen 77.) , Dedics, Urbán (Márton 60.) , Makai, Kósa (Lónai 73.) , Pandur, Kolosits, Albert (Moór 85.) , Sárközi

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Gallai, Keresztúri, Sütő, Szakács, Papfalvi, Düh (Horváth 53.) , Kovács (Falb 46.) , Sulics, Könye

Gólszerzők: Kósa 24., Takács 51., Urbán 58., Draskovics 70., Lónai 89., ill. Horváth 78.

 

A hazai Csákánydoroszló az 1-0-ás első félidő után a folytatásban még négy alkalommal vette be ellenfele kapuját, és bár a Rábatótfalu szépíteni tudott, ez ezúttal csak az eredmény kozmetikázására volt elég. 

 

Horváth Ranch Kft Nádasd - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 4-0 (1-0)  Nádasd, vezette: Talabér

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Varga M. (Tompa 78.) , Meskó Á., Kalamár, Tuboly, Szabó, Németh (Meskó M. 74.) , Meskó E., Burka (Gerencsér 52.) , Csenterics (Varga K. 68.)

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Horváth, Bihun, Kis (Dénes 72.) , Hegedűs (Tima 65.) , Németh, Bazsó, Kopácsi, Kondor (Szabó 72.) , Nagy, Szekeres (Séfer 65.)

Gólszerzők: Tuboly 3 (32., 83., 85.), Németh 51.

 

Az első félidőben mindkét csapaton látszott az idény eleji forma, a második játékrészben azonban a hazaiaknak sikerült a fizikális fölényüket kihasználni, így megérdemelten tartották otthon a három pontot. A csapat a győzelmet Sipos László elnöknek ajánlja. 

 

Petőfi SE Vasszécseny - Őriszentpéter SE 4-4 (3-0)  Vasszécseny, vezette: Bognár

Vasszécseny: Székely - Sásdi, Balikó, Joó, Kiss, Márok (Zsolnai 85.) , Bori, Varga, Orsós, Gombkötő, Szalay

Őriszentpéter: Tarafás (Horváth K. 46.)  - Szabó, Kaszás, Horváth Cs. (Szép 56.) , Németh (Őr 90.) , Sály, Mihály, Mihályka, Kulcsár, Horváth A., Tamaskó

Gólszerzők: Szalay 34., Balikó 2 (42., 61.), Zsolnai 87., ill. Kaszás 2 (68., 70.), Németh 73., Sály 90.

 

A második játékrész derekán bekövetkező rövidzárlat két pontjába került a Vasszécsenynek a lelkesen küzdő Őriszentpéter ellen.

 

A Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Szentpéterfai SE mérkőzés a második félidő közepén félbeszakadt, miután a hazaiaktól hárman is a kiállítás sorsára jutottak, ezt követően pedig sérülések miatt hat főre fogyatkoztak. Az esettel külön foglalkozunk.

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Hunviking Photo & Graphic Design/Csákánydoroszlói KSE - Rábatótfalui SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.