km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: őrzi remek formáját a Körmend, hosszú idő után újra nyert a Tanakajd és a Felsőcsatár

Megyei II. osztály, déli csoport: őrzi remek formáját a Körmend, hosszú idő után újra nyert a Tanakajd és a Felsőcsatár

A Szentpéterfa a Csákánydoroszló ellen gyűjtötte be a három pontot hazai környezetben, a Szarvaskend pedig a Telekes elleni tudott nyerni. A Nádasd a Rum ottonában aratott 2-1-es sikert.

 

Bajánsenye SE - Tanakajd TC 1-2 (0-0)   Bajánsenye, vezette: Szabó III.

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla (Vörös 46.) , Szabó (Luter 83.) , Horváth Sz., Kosár, Bakó, Fábián, Kovács, Horváth Z., Horváth B.

Tanakajd: Marcz L. - Svób (Pál 70.) , Hittaller M., Gombkötő, Marcz G., Marcz D., Hittaller A., Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Varga (Tóth 68.)

Gólszerzők: Horváth M. 50., ill. Svób 55., Gombkötő 88.

 

A hazaiak hiába vezettek, s próbáltak meg mindent a mérkőzésen, a szerencse elpártolt mellőlük, ráadásul sérülés is sújtotta a csapatot. A Bajánsenye ezt nem bírta el, a vendégek előbb egyenlítettek, majd a hajrában a három pontot érő találatot is megszerezték.

 

Őriszentpéter SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 2-5 (0-4)   Őriszentpéter, vezette: Árpád

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Horváth Cs., Sály, Horváth L., Kulcsár, Szabó S., Szép, Horváth A.

Körmend: Sály - Horváth Á. (Horváth Dániel 73.) , Simon, Szatmáry (Kiss 56.) , Horváth Dávid, Petrovics, Sákovits (Papp 61.) , Horváth A. (Kazinczki 46.) , Vilics, Szabó, Szakasics

Gólszerzők: Sály 2 (70., 74.), ill. Horváth Á. 25., Horváth Dávid 2 (32., 93.), Horváth A. 35., Szatmáry 45.

 

A védekezésében az elmúlt hét indiszponált játékát átmentő hazaiak 4:0- ás hátrányba kerültek a félidőre a nádaljaiak ellen. A hasonlóan induló második félidőben viszont történt valami, a túlzott önbizalommal bíró vendégek játéka egy elszórakozott büntető után szétesett. Megváltozott a játék képe, a szentpéteriek pedig kihasználva a vendégek a megingásait negyedórával a vége előtt megfelezték a különbséget, és további lehetőségeik is voltak a felzárkózásra. A végeredményt a hosszabbításban megfújt, újabb tizegyenes után állította be a VSE.

 

Szentpéterfai SE - Csákánydoroszlói KSE 2-1 (1-1)   Szentpéterfa, vezette: Horváth

Szentpéterfa: Páll - Török (Udvardi 83.) , Wágner, Horváth (Baranyai 93.) , Skrapits, Garger, Németh, Gaál, Farkas A. (Farkas H. 71.) , Hoós B., Hoós Á.

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits, Török, Makai, Pandur, Dedics, Sárközi, Dihen (Major 61.) , Albert, Takács, Urbán

Gólszerzők: Skrapits 36., Horváth 49., ill. Urbán 44.

Kiállítva: Takács 79. (Csákánydoroszló)

 

A hetek óta létszámgondokkal küzdő hazaiak mind taktikaliag, mind fizikálisan felülmúlták ellenfelüket és teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot a listavezető ellen.

 

Rum KSC - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-2 (0-2)   Rum, vezette: Rácz

Rum: Lepár - Székely, Horváth T., Baranyai, Molnár (Kovács Z. 72.) , Bíró, Kovács B., Koronczai, Tárkányi, Rosta, Horváth Á.

Nádasd: Rejtli - Varga M., Kalamár, Meskó M. (Németh Be. 70.) , Tuboly (Varga K. 85.) , Németh Bo., Szabó D., Meskó Á. (Szabó Z. 70.) , Burka, Csenterics, Gerencsér

Gólszerzők: Bíró 69., ill. Tuboly 6., Szabó D. 18.

 

Ahogy az a korábbi mérkőzéseket jellemezte, ezúttal is sok játékosát kellett nélkülöznie a Rum együttesének, amely a Nádasddal találkozott a húsvéti fordulóban. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel ment fel a pályára a házigazda, amely tudta, a pontok, vagy pont szerzéséhez nagy koncentrációra, alázatra lesz szükség. A mérkőzés elején egy a rumiak által véleményesnek gondolt büntetővel szerzett vezetést a Nádasd, majd egy védelmi megingást kihasználva növelte is előnyét, 0-2-re módosítva az állást. Még az első felvonásban szépíthetett volna a Rum, az ordító ziccer azonban kimaradt. A szünet után egy más felfogású Rum volt a pályán, Bíró fejesével érkezett is a szépítés. A hazaiak rendületlenül mentek előre, lehetőségük is akadt bőven, a góllövés azonban nem ment nekik. A sanszok megvoltak az egyenlítésre, ez nem sikerült, a Nádasd pedig eközben kontrákból próbált veszélyeztetni. A hazaiak érzésük szerint egy döntetlenre rászolgáltak, pontot mégsem kaptak teljesítményükre, s úgy vélik, nem feltétlenül a jobbik csapat szerezte meg a győzelmet.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Petőfi SE Vasszécseny 3-2 (1-0)    Felsőcsatár, vezette: Pázsi

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner, Orbán (Takács 85.) , Horváth, Cobzaru (Krajczár 92.) , Pehr, Kopácsi, Schmalzl (Krancz 46.) , Böhm, Cseri (Windisch 90.) , Hábetler

Vasszécseny: Pungor - Joó, Kontics (Szakács 7.) , Szalay, Fritz, Viszked, Bori, Orsós, Sásdi, Kámán, Kiss P. (Kiss B. 35.)

Gólszerzők: Cseri 3 (11., 52., 59.), ill. Viszked 72., Fritz 76.

Kiállítva: Pehr 84. (Pinkavölgye-Felsőcsatár)

 

A hazaiak motiváltan, bizakodva várták a találkozót, ami a teljesítményükön is meglátszott. Szervezett, jól összerakott csapat benyomását keltette a Felsőcsatár, amely a vezetést is megszerezte. A gól után aztán főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, apróbb helyzetecskéket lehetett csak feljegyezni, az eredmény pedig már nem is változott  szünetig. A fordulás után hét perc leforgása alatt két újabb találatot szerzett a házigazda, ezzel pedig eldőlni látszott a három pont sorsa. Egy hazaiak által véleményesnek ítélt büntetőből szépítettek a vendégek, majd még egyszer be tudtak köszönni, a felsőcsatári győzelem azonban nem forgott veszélyben, 3-2-es hazai siker született a rendkívül sportszerű mérkőzésen. 

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Telekes MEDOSZ SE 7-1 (2-1)    Szarvaskend, vezette: Samu

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh, Nagy R. (Nagy Ádám 75.) , Földes, Nagy Ádám, Somogyi, Kunovics, Kopfer (Tóth 68.) , Wolf (Szakály 73.)

Telekes: Blaskovics (Tóth 75.)  - Ujj, Németh T., Németh M., Orsós, Görcsi (Horváth 73.) , Szakter (Büki 54.) , Osvald, Kónya, Vincze, Osbáth

Gólszerzők: Somogyi 2 (24., 90.), Nagy R. 28., Csillag 2 (51., 81.), Jóna 53., Kunovics 56., ill. Kónya 22.

Kiállítva: Kónya 42. (Telekes)

 

A nagy szélben kezdődő összecsapást a vendégek indították aktívabban, meg is szerezték a vezetést, a Szarvaskend azonban még a szünet előtt fordítani tudott. A második játékrészben aztán a hazaiak felőrölték az elfáradó telekesieket és 7-1-es győzelmet arattak. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.