km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes

Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes

A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.

 

Őriszentpéter SE - Egyházasrádóci SE 1-1 (1-0)  Őriszentpéter, vezette: Monostori

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás, Varga (Mihályka, 72.), Kósa (Őr, 92.), Sály, Szabó S., Horváth, Tamaskó (Szalai, 62.), Szép, Németh

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei T., Németh Martin, Bányik, Varga Z., Krajczár, Móricz (Szijj, 57.), Fejes, Németh Marcell, Zimonyi (Merőtei G., 57.), Varga D. (Rácz, 88.)

Gólszerzők: Sály 12., ill. Németh Martin 80.

 

Szép időben, hasonló teljesítmény, mindkét oldalon egy-egy gól, a mérkőzés elején a rádóciak, a végén az őriszentpéteriek voltak aktívabbak a kapu előtt, ám összességében igazságosnak mondható pontosztozkodás lett a szombati meccs végkimenetele.

 

Szentpéterfai SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 3-3 (0-1)   Szentpéterfa, vezette: Bíró

Szentpéterfa: Geosits - Udvardi (Török, 40.), Wágner K., Pataki, Gaál, Skrapits D., Wágner R., Hoós G., Hoós B., Páll, Skrapits I.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Czöndör - Nagy, Bihun, Kis Z., Fülöp (Dénes, 59.), Jantos, Németh (Szekér, 66.), Bazsó, Kis L., Séfer, Kovács

Gólszerzők: Hoós B. 72., Wágner R. 85., Gaál 93., ill. Bazsó 2 (32., 50.), Séfer 60.

Kiállítva: Nagy 6. (Gyöngyöshermán-Szentkirály)

 

A két félidő és a játék képe alapján összességében igazságosnak mondható döntetlen született. 

 

Bajánsenye SE - Rábatótfalui SE 1-3 (1-1)  Bajánsenye, vezette: Szendrődi

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Horváth J., 86.), Kovács, Koltai, Varga, Hodács, Kosár, Fábián, Propsz, Horváth Z., Horváth B.

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Lovenyák, Bánfi-Nagy (Falb, 37.), Papp, Domján, Sütő, Szakács, Anderkó, Kovács (Bouti, 74.), Náricza

Gólszerzők: Koltai 14., ill. Bánfi-Nagy 15., Sütő 77., Papp 88.

 

Az első játékrész gólváltása után a vendégek nagyon masszívan, szervezetten védekeztek, ezen felül kétszer is betaláltak, így 3-1-es idegenbeli sikert arattak. 

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-8 (0-4)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Sebesi

Körmend: Bohus (Nagy, 46.) - Horváth D. (Takács, 71.), Papp, Horváth Á., Simon, Meixner, Frühvirth, Petrovics, Sákovits (Szabó, 11.), Kazinczki, Jóna

Nádasd: Rejtli - Kovács, Pálmai, Péter, Zsoldos (Balogh, 67.), Varga, Meskó, Németh, Mesics, Burka, Lónai

Gólszerzők: Kazinczki 83., ill. Kovács 14., Németh 17., Varga 21., Burka 27., Lónai 2 (55., 82.), Meskó 2 (60., 73.)

Kiállítva: Horváth Á. 45. (Körmend)

 

Tovább tart a hazai csapat balszerencsés sorozata. Újabb súlyos sérülés a pályán, ezúttal egy fejsérülés, ami után Sákovits Márkot kórházba kellett szállítani. A horrorisztikus eset után szétesett a körmendi gárda és megérdemelt vendég siker született. Természetesen jobbulást kívánunk Sákovits Márknak!

 

Rum KSC - Petőfi SE Vasszécseny 12-0 (7-0)   Rum, vezette: Talabér

Rum: Kozma - Székely (Lepár, 82.), Horváth T., Pupp, Molnár (Baranyai, 46.), Tárkányi, Kovács, Koronczai, Leitgeb (Varga, 46.), Rosta, Horváth Á.

Vasszécseny: Asztalos - Dankó, Virág, Kiss, Háder, Horváth, Móricz, Vadász, Karai

Gólszerzők: Horváth Á. 7 (2., 4., 32., 38., 46., 69., 74.), Koronczai 4 (19., 34., 36., 48.), Székely 78.

 

A kilenc játékossal kiálló vendégek sportszerűsegből jelesre vizsgáztak, nehéz helyzetük ellenére is végigjátszottak a találkozót.  A hazaiak nehezen lendültek játékba, de ennek ellenére is egy tucat gólt tudtak szerezni.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Csákánydoroszlói KSE 1-5 (1-2)  Felsőcsatár, vezette: Imre

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Cobzaru (Windisch, 68.), Horváth, Pehr, Csák, Schmalzl, Böhm, Cseri, Hábetler, Késmárky, Krajczár

Csákánydoroszló: Tóth (Baba, 46.) - Sáfár, Draskovics (Gérnyi, 80.), Török, Pandur (Németh, 68.), Dudás (Márton, 62.), Dedics, Sárközi, Albert (Takács Sz., 62.), Urbán, Takács Á.

Gólszerzők: Cseri 38., ill. Sáfár 18., Urbán 40., Draskovics 53., Németh 83., Takács Sz. 89.

 

A már bajnok Csákánydoroszló a második félidőben döntötte el a három pont sorsát. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Tanakajd TC  5-3 (1-2) Telekes, vezette: Koronczai

Telekes: Blaskovics - Dézsi (Kónya, 46.), Osbáth, Németh, Orsós, Görcsi P., Czövek (Vörös J., 75.), Osvald (Vörös B., 88.), Vincze M. (Vincze D., 88.), Valkóczi (Molnár, 46.), Görcsi D.

Tanakajd: Marcz L. - Tóth, Róka, Marcz G., Orsós, Varga, Marcz M., Pesz (Bogács, 67.), Szalai, Kiricsi, Karáth

Gólszerzők: Németh 25., Görcsi P. 2 (48., 69.), Kónya 71., Görcsi D. 73., ill. Szalai 2 (30., 74.), Marcz M. 36.

 

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, a Telekes meglehetősen álmoskásan, enerváltan kezdte az összecsapást. A támadások szervezésébe sok hibás passz csúszott, ennek ellenére a 25. percben megszerezte a vezetést a házigazda. A megszerzett gól talán még jobban elaltatta a vendéglátókat, a Tanakajd pedig meg is fordította a mérkőzés állását. A szünetben próbálta rendezni a sorokat a Telekes, sikerült is jól belenyúlni a mérkőzésbe és szép gólokkal ismét előnybe került a házigazda. Az ötödik hazai gólnál eldőlni látszott a három pont sorsa, egy helyezkedési hiba után azonban ismét beköszönt a Tanakajd, így izgalmasabb lett a hajrá. Ismét bebizonyosodott, hogy ha a telekesiek mernek sok passzal játszani, és nem elégednek egy-eggy szép momentummal, akkor remek gólokat tudnak szerezni. Négy fiatal hazai játékos is átélhette, hogy milyen a hőfoka egy felnőtt mérkőzésnek, ez pedig mindenképpen dicséretes. A teleki cserék oka nem a lecserélt játékosok rossz teljesítménye volt, egyszerűen nem működött a gépezet az előrejátékban. Összességében szép időben, sok néző előtt, sokgólos találkozón, jó játékvezetés mellet megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Telekes.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.