km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes

Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes

A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.

 

Őriszentpéter SE - Egyházasrádóci SE 1-1 (1-0)  Őriszentpéter, vezette: Monostori

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás, Varga (Mihályka, 72.), Kósa (Őr, 92.), Sály, Szabó S., Horváth, Tamaskó (Szalai, 62.), Szép, Németh

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei T., Németh Martin, Bányik, Varga Z., Krajczár, Móricz (Szijj, 57.), Fejes, Németh Marcell, Zimonyi (Merőtei G., 57.), Varga D. (Rácz, 88.)

Gólszerzők: Sály 12., ill. Németh Martin 80.

 

Szép időben, hasonló teljesítmény, mindkét oldalon egy-egy gól, a mérkőzés elején a rádóciak, a végén az őriszentpéteriek voltak aktívabbak a kapu előtt, ám összességében igazságosnak mondható pontosztozkodás lett a szombati meccs végkimenetele.

 

Szentpéterfai SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 3-3 (0-1)   Szentpéterfa, vezette: Bíró

Szentpéterfa: Geosits - Udvardi (Török, 40.), Wágner K., Pataki, Gaál, Skrapits D., Wágner R., Hoós G., Hoós B., Páll, Skrapits I.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Czöndör - Nagy, Bihun, Kis Z., Fülöp (Dénes, 59.), Jantos, Németh (Szekér, 66.), Bazsó, Kis L., Séfer, Kovács

Gólszerzők: Hoós B. 72., Wágner R. 85., Gaál 93., ill. Bazsó 2 (32., 50.), Séfer 60.

Kiállítva: Nagy 6. (Gyöngyöshermán-Szentkirály)

 

A két félidő és a játék képe alapján összességében igazságosnak mondható döntetlen született. 

 

Bajánsenye SE - Rábatótfalui SE 1-3 (1-1)  Bajánsenye, vezette: Szendrődi

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Horváth J., 86.), Kovács, Koltai, Varga, Hodács, Kosár, Fábián, Propsz, Horváth Z., Horváth B.

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Lovenyák, Bánfi-Nagy (Falb, 37.), Papp, Domján, Sütő, Szakács, Anderkó, Kovács (Bouti, 74.), Náricza

Gólszerzők: Koltai 14., ill. Bánfi-Nagy 15., Sütő 77., Papp 88.

 

Az első játékrész gólváltása után a vendégek nagyon masszívan, szervezetten védekeztek, ezen felül kétszer is betaláltak, így 3-1-es idegenbeli sikert arattak. 

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-8 (0-4)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Sebesi

Körmend: Bohus (Nagy, 46.) - Horváth D. (Takács, 71.), Papp, Horváth Á., Simon, Meixner, Frühvirth, Petrovics, Sákovits (Szabó, 11.), Kazinczki, Jóna

Nádasd: Rejtli - Kovács, Pálmai, Péter, Zsoldos (Balogh, 67.), Varga, Meskó, Németh, Mesics, Burka, Lónai

Gólszerzők: Kazinczki 83., ill. Kovács 14., Németh 17., Varga 21., Burka 27., Lónai 2 (55., 82.), Meskó 2 (60., 73.)

Kiállítva: Horváth Á. 45. (Körmend)

 

Tovább tart a hazai csapat balszerencsés sorozata. Újabb súlyos sérülés a pályán, ezúttal egy fejsérülés, ami után Sákovits Márkot kórházba kellett szállítani. A horrorisztikus eset után szétesett a körmendi gárda és megérdemelt vendég siker született. Természetesen jobbulást kívánunk Sákovits Márknak!

 

Rum KSC - Petőfi SE Vasszécseny 12-0 (7-0)   Rum, vezette: Talabér

Rum: Kozma - Székely (Lepár, 82.), Horváth T., Pupp, Molnár (Baranyai, 46.), Tárkányi, Kovács, Koronczai, Leitgeb (Varga, 46.), Rosta, Horváth Á.

Vasszécseny: Asztalos - Dankó, Virág, Kiss, Háder, Horváth, Móricz, Vadász, Karai

Gólszerzők: Horváth Á. 7 (2., 4., 32., 38., 46., 69., 74.), Koronczai 4 (19., 34., 36., 48.), Székely 78.

 

A kilenc játékossal kiálló vendégek sportszerűsegből jelesre vizsgáztak, nehéz helyzetük ellenére is végigjátszottak a találkozót.  A hazaiak nehezen lendültek játékba, de ennek ellenére is egy tucat gólt tudtak szerezni.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Csákánydoroszlói KSE 1-5 (1-2)  Felsőcsatár, vezette: Imre

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Cobzaru (Windisch, 68.), Horváth, Pehr, Csák, Schmalzl, Böhm, Cseri, Hábetler, Késmárky, Krajczár

Csákánydoroszló: Tóth (Baba, 46.) - Sáfár, Draskovics (Gérnyi, 80.), Török, Pandur (Németh, 68.), Dudás (Márton, 62.), Dedics, Sárközi, Albert (Takács Sz., 62.), Urbán, Takács Á.

Gólszerzők: Cseri 38., ill. Sáfár 18., Urbán 40., Draskovics 53., Németh 83., Takács Sz. 89.

 

A már bajnok Csákánydoroszló a második félidőben döntötte el a három pont sorsát. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Tanakajd TC  5-3 (1-2) Telekes, vezette: Koronczai

Telekes: Blaskovics - Dézsi (Kónya, 46.), Osbáth, Németh, Orsós, Görcsi P., Czövek (Vörös J., 75.), Osvald (Vörös B., 88.), Vincze M. (Vincze D., 88.), Valkóczi (Molnár, 46.), Görcsi D.

Tanakajd: Marcz L. - Tóth, Róka, Marcz G., Orsós, Varga, Marcz M., Pesz (Bogács, 67.), Szalai, Kiricsi, Karáth

Gólszerzők: Németh 25., Görcsi P. 2 (48., 69.), Kónya 71., Görcsi D. 73., ill. Szalai 2 (30., 74.), Marcz M. 36.

 

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, a Telekes meglehetősen álmoskásan, enerváltan kezdte az összecsapást. A támadások szervezésébe sok hibás passz csúszott, ennek ellenére a 25. percben megszerezte a vezetést a házigazda. A megszerzett gól talán még jobban elaltatta a vendéglátókat, a Tanakajd pedig meg is fordította a mérkőzés állását. A szünetben próbálta rendezni a sorokat a Telekes, sikerült is jól belenyúlni a mérkőzésbe és szép gólokkal ismét előnybe került a házigazda. Az ötödik hazai gólnál eldőlni látszott a három pont sorsa, egy helyezkedési hiba után azonban ismét beköszönt a Tanakajd, így izgalmasabb lett a hajrá. Ismét bebizonyosodott, hogy ha a telekesiek mernek sok passzal játszani, és nem elégednek egy-eggy szép momentummal, akkor remek gólokat tudnak szerezni. Négy fiatal hazai játékos is átélhette, hogy milyen a hőfoka egy felnőtt mérkőzésnek, ez pedig mindenképpen dicséretes. A teleki cserék oka nem a lecserélt játékosok rossz teljesítménye volt, egyszerűen nem működött a gépezet az előrejátékban. Összességében szép időben, sok néző előtt, sokgólos találkozón, jó játékvezetés mellet megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Telekes.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.