km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, déli csoport: nagy skalpot gyűjtött be a Telekes, négyet rúgva nyert az Őriszentpéter és a Csákánydoroszló

Megyei II. osztály, déli csoport: nagy skalpot gyűjtött be a Telekes, négyet rúgva nyert az Őriszentpéter és a Csákánydoroszló

A Nádasd ötgólos mérkőzésen, a hajrában szerzett győztes góllal tartotta otthon a három pontot a Gyöngyöshermán-Szentkirály ellen, az Egyházasrádóc, a Vasszécseny és a Rum pedig egyaránt döntetlent játszott.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Telekes MEDOSZ SE 4-5 (2-3)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Szendrődi

Körmend: Bérdi - Kocsis (Horváth D., 46.) , Papp (Kiss, 57.) , Horváth Á., Tóth, Simon, Meixner, Szatmáry (Szabó, 46.) , Petrovics, Horváth A., Vilics

Telekes: Blaskovics - Dézsi, Németh T. (Horváth N., 63.) , Németh M., Orsós (Horváth A., 82.) , Nyári, Osvald, Kónya, Tóth, Vincze, Németh F.

Gólszerzők: Tóth 3 (29., 31., 89.), Meixner 79., ill. Kónya 4 (13., 23., 37., 71.), Vincze 52.

 

Kihagyott helyzetek sokasága, kimaradt büntető, valamint három kapufa a hazai oldalon, eredményes kontratámadások a vendégek részéről, akik ennek köszönhetően begyűjtötték mindhárom bajnoki pontot. 

 

Rum KSC - Bajánsenye SE 1-1 (1-1)  Rum, vezette: Polgár

Rum: Miklós (Molnár, 73.)  - Székely, Gyurkó B., Gyurkó A., Bíró, Kovács-Braun, Kovács, Leitgeb, Rosta, Horváth, Pásti (Kovács, 78.)

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Horváth Z., 72) , Bacsák, Horváth B., Hodács, Horváth M., Kosár, Kovács, Fábián, Propszt, Kocsor (Kovács, 90.)

Gólszerzők: Horváth 14., ill. Horváth B. 24.

 

A találkozó végeredménye már az első játékrészben kialakult, az egy-egy gól egy-egy pontot ért mindkét együttes számára. 

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 3-2 (0-1)  Nádasd, vezette: Kondor

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Kalamár (Horváth, 37.) , Meskó M., Varga, Németh Bo., Mesics, Németh Be., Meskó E., Balogh, Gerencsér (Szabó, 88.)

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó - Kopácsi, Kis Z., Németh Sz., Hegedűs, Dénes (Kis L., 76.) , Bakos, Nagy (Németh P., 67.) , Bihun, Szekér. Séfer

Gólszerzők: Gerencsér 50., Meskó M. 68., Németh Be. 87., ill. Kopácsi 2 (29., 65.)

Kiállítva: Szekér 58. (Gyöngyöshermán-Szentkirály)

 

A mérkőzés túlnyomó részében meddő mezőnyfölényt és rengeteg helyzetet kialakító hazai csapat ha nehézkesen is, de otthon tartotta a három pontot a keményen küzdő vendég együttes ellen.

 

Egyházasrádóci SE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 0-0 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Imre

Egyházasrádóc: Bali - Kertes, Merőtei T., Varga Z., Fejes (Merőtei G., 46.) , Varga M., Németh Marcell, Németh Martin, Varga D. (Varga R., 78.) , Filipovits, Bányik

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Cobzaru, Donadi, Podlaviczki, Horváth L., Pehr, Krancz, Schmalzl, Böhm, Hábetler, Krajczár (Horváth M., 78.)

 

Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ezek viszont kihasználatlanul maradtak. A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született.

 

Őriszentpéter SE - Szentpéterfai SE 4-2 (2-2)  Őriszentpéter, vezette: Németh

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás, Varga, Németh, Sály, Szabó S. (Kulcsár, 81.) , Mihályka (Bognár, 46.) , Kósa (Őr, 86.) , Mihály, Szép

Szentpéterfa: Páll B. - Török R., Wágner K., Pataki (Major, 46.) , Skrapits D., Garger, Wágner R., Geosits (Török A., 42.) , Gaál, Páll Sz., Skrapits I.

Gólszerzők: Sály 15., Kaszás 2 (43., 83.), Kósa 57., ill. Gaál 18., Pataki 22.

 

Jobban kezdték az első félidőt a hazaiak, és egy szabadrúgásból vezetéshez is jutottak. A félidő derekán az irányítás átkerült a péterfaiakhoz, akik a vezetést is átvették, ám a szünetre már a játék képének megfelelő döntetlennel vonulhattak a csapatok. A második félidőben több lehetőség adódott az őrségiek előtt, ezekből kettőt gólra váltottak, ezúttal egy kihagyott büntető is belefért a hazai gárdának. Így a hasonló képességű csapatok fordulatokkal tarkított, szikrázóan kemény mérkőzésén a hazaiak otthon tartották a három pontot.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Tanakajd TC 1-1 (0-0)  Vasszécseny, vezette: Talabér

Vasszécseny: Székely - Virág, Jéri, Viszked (Dankó, 71.) , Boda, Németh, Kalmár, Pungor, Varga, Vadász, Katona

Tanakajd: Marcz L. - Könczöl (Kiricsi, 28.) , Gombkötő (Szalai, 67.) , Hankó, Marcz G., Pál, Hittaller, Filakovszky, Marcz M., Vámos (Varga, 46.) , Preiczer

Gólszerzők: Pungor 78., ill. Preiczer 59.

Kiállítva: Pungor 90. (Vasszécseny)

 

A hazaiak végig irányították a találkozót, a sok kihagyott helyzet azonban majdnem megbosszulta magát, mert egy szerencsés góllal a vendégek szerezték meg a vezetést. A vasszécsenyieknek hamar sikerült az egyenlítés, több gól azonban már nem született ezt követően. A házigazda - ahol mindenki jó teljesítményt nyújtott - közelebb állt a győzelemhez. 

 

Csákánydoroszlói KSE - Rábatótfalui SE 4-1 (0-0)  Csákánydoroszló, vezette: Héra

Csákánydoroszló: Tóth - Török, Makai, Pandur, Dedics, Sárközi, Albert, Márton, Takács, Urbán (Pesti, 76.) , Németh (Dihen, 84.)

Rábatótfalu: Bánfi-Nagy - Keresztúri (Csákvári, 73.) , Papp, Sütő (Lovenyák, 60.) , Szakács, Düh, Kovács, Falb (Erős, 73.) , Könye, Náricza, Anderkó

Gólszerzők: Makai 3 (46., 57., 78.), Németh 72., ill. Düh 52.

 

A hazaiak Makai mesterhármasának is köszönhetően magabiztos győzelmet arattak és továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a tabellát. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).