km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Megyei II. osztály, déli csoport: már csak a Csákánydoroszló százszázelékos

Megyei II. osztály, déli csoport: már csak a Csákánydoroszló százszázelékos

A Tanakajd idegenben vette el a Rum veretlenségét, a Vasszécseny a Bajánsenye ellen, a Csákánydoroszló Őriszentpéteren tudott nyerni. A Gyöngyöshermán-Szentkirály a Telekes ellen tért vissza a győzelmi ösvényre, mint ahogy a Szarvaskend is két mérkőzés után tudta újra begyűjteni mindhárom pontot. A Szentpéterfa a Nádasd elleni sikerével folytatta jó szereplését.

 

Bajánsenye SE - Petőfi SE Vasszécseny 2-4 (0-2)  Bajánsenye, vezette: Busi

Bajánsenye: Kalamár (Simon 46.)  - Bacsák, Vörös, Kucsera, Horváth, Mihály, Kosár, Fábián, Kovács (Luter 74.) , Hodács, Bakó

Vasszécseny: Székely (Pungor 46.)  - Joó, Szalay (Maczek 78.) , Márok (Zsolnai 77.) , Kiss (Viszked 51.) , Bori, Orsós, Balikó, Sásdi, Vadász, Fritz (Gombkötő 33.)

Gólszerzők: Kosár 65., Vörös 88., ill. Joó 2 (31., 88.), Kiss 43., Szalay 66.

 

A sok sebből vérző Bajánsenye tovább keresi önmagát, a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot. 

 

Rum KSC - Tanakajd TC 2-3 (0-2)  Rum, vezette: Bazsó

Rum: Busi - Székely, Pupp, Horváth T., Preiczer, Molnár (Koronczai 46.) , Szalai (Tárkányi 46.) , Gyurkó B. (Gyurkó A. 59.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Tanakajd: Filakovszky - Svób (Nagy 46.) , Kovács, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Tóth 80.) , Pál, Kalmár, Marcz M., Könczöl, Varga

Gólszerzők: Pásti 2 (72., 94.), ill. Kölkedi 14., Könczöl 27., Kalmár 57.

 

A nagy győzelemmel kezdő hazaiak a családi és sportnap keretein belül fogadták a szomszéd Tanakajd csapatát. A rendezvény a vendéglátókat zavarta meg, akik motiválatlanul, tompán futballoztak. A vendégek ezt ki is használták, ennek köszönhetően pedig kétgólos előnnyel mehettek a pihenőre. A rumiak  a második játékrészben nagy erőket mozgósítottak, hogy a maguk javára fordítsák a mérkőzést, az újabb gólt viszont ismét a Tanakajd szerezte. Ennek ellenére becsülettel ment előre a házigazda, azonban már csak kozmetikázni sikerült az eredményen. A kihagyott ziccerek, kapufák nem fértek bele, illetve, az egy félidőnyi előnyért nagy árat fizetett a Rum. A Tanakajd nagyon akarta a győzelmet, s ebben a tényezőben magasan a hazaiak fölé tudott nőni. 

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Telekes MEDOSZ SE 4-1 (2-0)   Szombathely, vezette: Németh

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Bihun, Bakos (Tima 28.) , Hegedűs (Péntek 82.) , Szabó, Németh, Dénes, Bazsó, Kondor (Balázs 58.) , Szekeres, Séfer

Telekes: Osvald N. - Szakos (Szakter 46.) , Németh T. (Büki 70.) , Németh M., Czövek, Osvald M., Kónya, Vincze, Tóth (Blaskovics 46.) , Horváth, Görcsi

Gólszerzők: Németh 2 (15., 66.), Kondor 20., Balázs 77., ill. Horváth 60.

 

Rendkívül fegyelmezetten, jó formában játszott a hazai gárda, az sem törte meg őket, hogy a félidő előtt pár perccel egyik játékosuk súlyos sérülést szenvedett. Megérdemelt győzelmet aratott a gyöngyöshermáni csapat, a jól küzdő vendég, Telekes együttese ellen.

 

Szentpéterfai SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-1 (2-0)   Szentpéterfa, vezette: Bíró

Szentpéterfa: Páll - Török (Wágner Sz. 89.) , Wágner K., Horváth (Udvardi 91.) , Skrapits (Hoós B. 79.) , Garger (Gaál 59.) , Farkas, Wágner R., Jurasits, Frányi, Hoós Á.

Nádasd: Rejtli - Varga (Horváth 85.) , Pálmai (Németh Be. 59.) , Meskó Á., Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó D. (Szabó Z. 70.) , Burka, Csenterics (Gerencsér 53.)

Gólszerzők: Wágner R. 35., Horváth 44., ill. Meskó M. 80.

 

A szentpéterfai csapat taktikából és küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. A vendégek a találkozó végén szépíteni tudtak, a hazai győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben. A Szentpéterfa megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Őriszentpéter SE - Csákánydoroszló KSE 0-6 (0-2)   Őriszentpéter, vezette: Árpád

Őriszentpéter: Tarafás - Kaszás, Németh (Embersics 82.) , Sály, Mihály, Mihályka (Őr 56.) , Kulcsár, Tamaskó, Szabó, Szép, Horváth

Csákánydoroszló: Baba - Takács, Draskovics (Gérnyi 71.) , Dedics, Makai, Kósa, Pandur (Dihen 71.) , Márton, Kolosits (Lónai 21.) , Alber, Sárközi

Gólszerzők: Kósa 30., Makai 2 (53., 82.), Lónai 65., Takács 85., Márton 88.

 

A hazaiaknak az augusztusi kupameccsel ellentétben ezúttal nem volt esélye a vendég csákányiak ellen. A játék minden elemében jobb listavezető hatékony letámadásával már az első félidőben ellehetetlenítette a szentpéteriek játékát. A hazaiak képtelenek voltak mit tenni a csákánydoroszlóiak pontos és hatékony játékával. A második félidő derekára tejesen felörlődött az őrségiek ellenállása, a vendégek ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - TUTITEXTIL-Körmend VSE 4-2 (2-1)  Szarvaskend, vezette: Horváth

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Elekes 89.) , Tóth, Csillag, Jóna (Somogyi 91.) , Németh, Földes, Nagy, Kis-Nemes, Kopfer, Wolf

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á., Popovics, Törő, Meixner, Horváth D., Sákovits, Kazinczki (Horváth A. 55.) , Vilics, Szabó

Gólszerzők: Jóna 14., Csillag 44., Velekei 2 (54., 77.), ill. Vilics 25., Popovics 73.

 

Jól előkészített pályán, szép számú nézősereg előtt kezdődött a forduló egyik rangadója, melynek első félidejében 2-1-es előnyre tett szert a Szarvaskend együttese. A fordulás után a hazaiak több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, melyek közül kettőt értékesítettek egy kihagyott büntető mellett. A jó iramú, lüktető mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született, a szarvaskendiek csapatként nyújtottak kiemelkedőt. 

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.