km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, déli csoport: már csak a Csákánydoroszló százszázelékos

Megyei II. osztály, déli csoport: már csak a Csákánydoroszló százszázelékos

A Tanakajd idegenben vette el a Rum veretlenségét, a Vasszécseny a Bajánsenye ellen, a Csákánydoroszló Őriszentpéteren tudott nyerni. A Gyöngyöshermán-Szentkirály a Telekes ellen tért vissza a győzelmi ösvényre, mint ahogy a Szarvaskend is két mérkőzés után tudta újra begyűjteni mindhárom pontot. A Szentpéterfa a Nádasd elleni sikerével folytatta jó szereplését.

 

Bajánsenye SE - Petőfi SE Vasszécseny 2-4 (0-2)  Bajánsenye, vezette: Busi

Bajánsenye: Kalamár (Simon 46.)  - Bacsák, Vörös, Kucsera, Horváth, Mihály, Kosár, Fábián, Kovács (Luter 74.) , Hodács, Bakó

Vasszécseny: Székely (Pungor 46.)  - Joó, Szalay (Maczek 78.) , Márok (Zsolnai 77.) , Kiss (Viszked 51.) , Bori, Orsós, Balikó, Sásdi, Vadász, Fritz (Gombkötő 33.)

Gólszerzők: Kosár 65., Vörös 88., ill. Joó 2 (31., 88.), Kiss 43., Szalay 66.

 

A sok sebből vérző Bajánsenye tovább keresi önmagát, a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot. 

 

Rum KSC - Tanakajd TC 2-3 (0-2)  Rum, vezette: Bazsó

Rum: Busi - Székely, Pupp, Horváth T., Preiczer, Molnár (Koronczai 46.) , Szalai (Tárkányi 46.) , Gyurkó B. (Gyurkó A. 59.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Tanakajd: Filakovszky - Svób (Nagy 46.) , Kovács, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Tóth 80.) , Pál, Kalmár, Marcz M., Könczöl, Varga

Gólszerzők: Pásti 2 (72., 94.), ill. Kölkedi 14., Könczöl 27., Kalmár 57.

 

A nagy győzelemmel kezdő hazaiak a családi és sportnap keretein belül fogadták a szomszéd Tanakajd csapatát. A rendezvény a vendéglátókat zavarta meg, akik motiválatlanul, tompán futballoztak. A vendégek ezt ki is használták, ennek köszönhetően pedig kétgólos előnnyel mehettek a pihenőre. A rumiak  a második játékrészben nagy erőket mozgósítottak, hogy a maguk javára fordítsák a mérkőzést, az újabb gólt viszont ismét a Tanakajd szerezte. Ennek ellenére becsülettel ment előre a házigazda, azonban már csak kozmetikázni sikerült az eredményen. A kihagyott ziccerek, kapufák nem fértek bele, illetve, az egy félidőnyi előnyért nagy árat fizetett a Rum. A Tanakajd nagyon akarta a győzelmet, s ebben a tényezőben magasan a hazaiak fölé tudott nőni. 

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Telekes MEDOSZ SE 4-1 (2-0)   Szombathely, vezette: Németh

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Bihun, Bakos (Tima 28.) , Hegedűs (Péntek 82.) , Szabó, Németh, Dénes, Bazsó, Kondor (Balázs 58.) , Szekeres, Séfer

Telekes: Osvald N. - Szakos (Szakter 46.) , Németh T. (Büki 70.) , Németh M., Czövek, Osvald M., Kónya, Vincze, Tóth (Blaskovics 46.) , Horváth, Görcsi

Gólszerzők: Németh 2 (15., 66.), Kondor 20., Balázs 77., ill. Horváth 60.

 

Rendkívül fegyelmezetten, jó formában játszott a hazai gárda, az sem törte meg őket, hogy a félidő előtt pár perccel egyik játékosuk súlyos sérülést szenvedett. Megérdemelt győzelmet aratott a gyöngyöshermáni csapat, a jól küzdő vendég, Telekes együttese ellen.

 

Szentpéterfai SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-1 (2-0)   Szentpéterfa, vezette: Bíró

Szentpéterfa: Páll - Török (Wágner Sz. 89.) , Wágner K., Horváth (Udvardi 91.) , Skrapits (Hoós B. 79.) , Garger (Gaál 59.) , Farkas, Wágner R., Jurasits, Frányi, Hoós Á.

Nádasd: Rejtli - Varga (Horváth 85.) , Pálmai (Németh Be. 59.) , Meskó Á., Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó D. (Szabó Z. 70.) , Burka, Csenterics (Gerencsér 53.)

Gólszerzők: Wágner R. 35., Horváth 44., ill. Meskó M. 80.

 

A szentpéterfai csapat taktikából és küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. A vendégek a találkozó végén szépíteni tudtak, a hazai győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben. A Szentpéterfa megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Őriszentpéter SE - Csákánydoroszló KSE 0-6 (0-2)   Őriszentpéter, vezette: Árpád

Őriszentpéter: Tarafás - Kaszás, Németh (Embersics 82.) , Sály, Mihály, Mihályka (Őr 56.) , Kulcsár, Tamaskó, Szabó, Szép, Horváth

Csákánydoroszló: Baba - Takács, Draskovics (Gérnyi 71.) , Dedics, Makai, Kósa, Pandur (Dihen 71.) , Márton, Kolosits (Lónai 21.) , Alber, Sárközi

Gólszerzők: Kósa 30., Makai 2 (53., 82.), Lónai 65., Takács 85., Márton 88.

 

A hazaiaknak az augusztusi kupameccsel ellentétben ezúttal nem volt esélye a vendég csákányiak ellen. A játék minden elemében jobb listavezető hatékony letámadásával már az első félidőben ellehetetlenítette a szentpéteriek játékát. A hazaiak képtelenek voltak mit tenni a csákánydoroszlóiak pontos és hatékony játékával. A második félidő derekára tejesen felörlődött az őrségiek ellenállása, a vendégek ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - TUTITEXTIL-Körmend VSE 4-2 (2-1)  Szarvaskend, vezette: Horváth

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Elekes 89.) , Tóth, Csillag, Jóna (Somogyi 91.) , Németh, Földes, Nagy, Kis-Nemes, Kopfer, Wolf

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á., Popovics, Törő, Meixner, Horváth D., Sákovits, Kazinczki (Horváth A. 55.) , Vilics, Szabó

Gólszerzők: Jóna 14., Csillag 44., Velekei 2 (54., 77.), ill. Vilics 25., Popovics 73.

 

Jól előkészített pályán, szép számú nézősereg előtt kezdődött a forduló egyik rangadója, melynek első félidejében 2-1-es előnyre tett szert a Szarvaskend együttese. A fordulás után a hazaiak több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, melyek közül kettőt értékesítettek egy kihagyott büntető mellett. A jó iramú, lüktető mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született, a szarvaskendiek csapatként nyújtottak kiemelkedőt. 

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.