km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, déli csoport: hét gólig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály, ötig a Körmend

Megyei II. osztály, déli csoport: hét gólig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály, ötig a Körmend

A Bajánsenye első ízben tudott nyerni az idei szezonban, de a Vasszécseny is idegenben szerzett három pontot. Az tabella első négy helyezettje egymás ellen lépett pályára: a Szarvaskend a Szentpéterfát, a Csákánydoroszló a Nádasdot győzte le.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Tanakajd TC 5-3 (2-2)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Monostori

Körmend: Sály - Velekei, Papp, Horváth Á., Popovics, Törő, Horváth D., Petrovics, Jóna, Vilics (Szatmáry 84.), Szakasics

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Kovács 46.) , Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky (Varga 61.) , Marcz M., Könczöl (Nagy 75.)

Gólszerzők: Popovics 15., Vilics 39., Horváth Á. 49., Velekei 2 (54., 85.), ill. Marcz G. 18., Könczöl 26., Kalmár 81.

Kiállítva: Horváth D. 56. (Körmend)

 

A Körmend egy jól szervezett ellenféllel találkozótt, ám szép gólokat szerezve megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Rum KSC 7-3 (3-0)  Szombathely, vezette: Rácz

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó B. - Horváth, Bihun, Kis (Szabó A. 71.) , Hegedűs, Németh, Bazsó (Nagy 64.) , Kopácsi, Séfer, Balázs (Kondor 57.) , Tima

Rum: Lepár - Horváth T., Tárkányi, Preiczer, Molnár M., Molnár R., Baranyai, Koronczai, Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Gólszerzők: Bazsó 2 (22., 45.), Balázs 37., Németh 2 (46., 90.), Kopácsi 67., Kondor 89., ill. Horváth Á. 3 (55., 73., 79.)

 

A tabellán csupán a jobb gólkülönbség választotta el egymástól a két csapatot, így izgalmas mérkőzés volt várható. A hazai csapat kiváló formát mutatott, érezhető volt, hogy nem lehet őket megállítani. Igazolva ezt, már az első félidőben 3:0-ra vezetett a Gyöngyöshermán. A második felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott, mindkét oldalon potyogtak a gólok, azonban a hazai együttes valóban verhetetlen volt, nagyszerű csapatjátékkal, magabiztosan, 7-3-ra győzött a jól küzdő rumi csapat ellen.

 

Csákánydoroszlói KSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-1 (1-0)  Csákánydoroszló, vezette: Bedi

Csákánydoroszló: Baba - Kolostis, Danyi, Draskovics (Lónai 75.) , Makai, Pandur, Dedics, Sárközi (Kósa 69.) , Albert, Takács, Urbán (Gérnyi 88.)

Nádasd: Rejtli - Pálmai (Szabó 76.) , Varga M. (Meskó Á. 76.) , Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Burka (Varga K. 87.) , Németh Be., Meskó E., Gerencsér (Csenterics 82.)

Gólszerzők: Kolosits 25., Makai 81., ill.  Németh Be. 55.

Kiállítva: Meskó E. 83., Németh Be. 85. (mindketten Nádasd)

 

A rangadónak beillő mérkőzésen a listavezető szerezte meg a vezetést, a második játékrész elején egyenlíteni tudott a vendég alakulat. A hajrában aztán az utolsó szó ismét a Csákánydoroszlóé volt, Makai gólja pedig kialakította a 2-1-es végeredményt.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Szentpéterfai SE 2-0 (1-0)  Szarvaskend, vezette: Bagoly

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag (Dobos 86.) , Jóna, Németh, Földes, Nagy Ádám, Somogyi (Nagy Ádám 89.) , Kis-Nemes, Kopfer, Wolf

Szentpéterfa: Páll - Török, Horváth, Skrapits, Garger, Farkas, Wágner R., Gaál, Jurasits, Frányi (Wágner Sz. 66.) , Hoós (Baranyai 85.)

Gólszerzők: Jóna 2 (10., 78.)

 

A hazai csapat támadólag lépett fel, már a mérkőzés elején több nagy helyzetet is kidolgozott, amiből Jóna révén az egyiket sikerült is gólra váltaniuk. A folytatásban főként a küzdelem dominált, újabb gól nem esett a játékrészben, így a Szarvaskend várhatta előnyből a folytatást. A második játékrészben is főként a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek inkább hazai oldalon adódtak, egy büntetőnek köszönhetően pedig az újabb találatot is sikerült megszerezniük. Összességében megérdemelt szarvaskendi győzelem született a tartalékosan is szimpatikusan küzdő vendégek ellen. 

 

Rábatótfalui SE - Bajánsenye SE 2-3 (1-3)  Rábatótfalu, vezette: Elek

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Keresztúri (Domján 58.) , Sütő, Szakács, Falb (Horváth 46.) , Düh, Kovács, Kóczán L., Sulics, Kóczán P. (Pukhely 58.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös, Kucsera, Horváth B., Hodács, Stunya (Simon 82.) , Bakó, Fábián, Kovács, Horváth Z.

Gólszerzők: Sütő 42., Kóczán L. 56., ill. Stunya 11., Horváth Z. 13., Horváth B. 38.

 

 A vendégek már a 38. percre háromgólos előnyre tettek szert, innen pedig már nem volt visszaút a Rábatótfalu számára. A házigazdának ugyan sikerült kozmetikáznia az eredményen, többre azonban már nem futotta tőlük, így a Bajánsenye egygólos sikert aratott. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Petőfi SE Vasszécseny 2-4 (0-1)  Telekes, vezette: Farkas

Telekes: Osvald N. - Németh T., Németh M., Blaskovics (Görcsi P. 64.) , Czövek, Osvald M., Kónya, Vincze, Büki, Osbáth, Görcsi D.

Vasszécseny: Joó - Szalay, Viszked, Márok, Bori (Szalai 77.) , Orsós, Balikó, Sásdi, Pungor (Farkas 88.) , Maczek, Fritz (Gombkötő 70.)

Gólszerzők: Görcsi P. 75., Görcsi D. 89., ill. Márok 29., Szalay 2 (58., 60.), Viszked 73.

Kiállítva: Osvald N. 93. (Telekes)

 

A sok sérülés, betegség miatt nem túl könnyű helyzetben lévő Telekes egy rendkívül motivált, futballozni akaró vasszécsenyi csapattal nézett farkasszemet. A vendégek érettebben, jobban játszottak, ennek pedig a vezetés megszerzése lett az eredménye. A második játékrészben a telekesieknél elfogyott az erő, a koncentráció, a vendégek pedig tovább növeltek előnyüket. Az eredményen még ugyan sikerült kozmetikázni, de a pontszerzés nem jött össze a MEDOSZ-nak. A hazaiknál több játékosnak is sokkal nagyobb alázattal, elhivatottsággal kellene hozzáállnia a futballhoz és segíteni a csapatot és a társakat. 

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.
A közgyűlést értékelték a frakciók: a SZOVA új vezérigazgatója mindenkinél téma volt
Közös megegyezéssel távozik a SZOVA éléről dr. Németh Gábor vezérigazgató, helyére Kovács Cecíliát, a Sportközpont és Sportiskola vezetőjét nevezte ki a közgyűlés. Június 1-től pedig Molnár Miklós lesz a Szombathelyi Távhőszolgáltató igazgatója. Tegnap zárt ülésen döntöttek személyi ügyekről a képviselők. A mai sajtótájékoztatókon erről, valamint a költségvetésről és a Fadrusz János utca felújításáról esett a legtöbb szó.