km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, déli csoport: hatalmas küzdelemben dőlt el az első hely, végül a Körmend örülhetett a bajnoki címnek

Megyei II. osztály, déli csoport: hatalmas küzdelemben dőlt el az első hely, végül a Körmend örülhetett a bajnoki címnek

A Csákánydoroszló épp a Rába-partiaktól szenvedett vereséget, a Szarvaskend pedig sikerének köszönhetően előzni tudott, és a második helyen végzett. A Rum, a Vasszécseny, valamint a Nádasd is gólzáporos mérkőzésen tartotta otthon a három pontot, a Gyöngyöshermán-Szentkirály pedig idegenben győzte le a Felsőcsatár gárdáját.

 

Bajánsenye SE - Lorry GM Kft. Szarvaskend 1-4 (1-2)  Bajánsenye, vezette: Talabér

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla, Horváth B., Luter, Kosár, Kovács, Horváth Z., Stunya, Vörös G. (Vörös B. 65.) , Bakó

Szarvaskend: Esztergályos - Dobos (Nagy Ádám 82.) , Csillag, Jóna (Kis-Nemes 89.) , Németh, Kovács (Velekei 37.) , Földes, Nagy Ádám, Somogyi (Szakály 65.) , Kopfer, Wolf

Gólszerzők: Kosár 29., ill. Jóna 14., Kovács 22., Velekei 2 (76., 79.)

 

A bajánsenyeiek gratulálnak a Szarvaskend második helyéhez, saját csapatuknak pedig köszönik az egész szezonbeli hozzáállást. 

 

Csákánydoroszlói KSE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 3-4 (2-1)  Csákánydoroszló, vezette: Bagoly

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits (Major 59.) , Danyi, Makai, Pandur, Dedics, Sárközi, Albert, Márton, Takács (Biczó 74.) , Urbán

Körmend: Kecskés - Velekei, Horváth Á. (Szatmáry 56.) , Popovics (Simon 70.) , Törő, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Kazinczki, Vilics, Szakasics

Gólszerzők: Sárközi 13., Makai 43., Biczó 86., ill. Horváth D. 20., Velekei 77., Jóna 78., Törő 81.

 

Bajnoki döntőre került sor Csákánydoroszló és a Körmend között. Az élről a hazaiak várhatták az összecsapást, a vendégek viszont egy győzelemmel előzhettek, bajnoki címet szerezhettek, sőt, mi több, még a Szarvaskend is odaérhetett nevető harmadikként az első helyre. A mérkőzés ehhez méltóan gólgazdagra, fordulatosra sikerült, a bajnoki címet végül nagy csatában a körmendiek szerezték még 4-3-as győzelmüknek köszönhetően.

 

Rum KSC - Őriszentpéter SE 8-4 (6-1)  Rum, vezette: Magyar

Rum: Kozma - Székely (Molnár 76.) , Gyurkó B., Horváth T. (Pásti 57.) , Preiczer, Bíró (Tárkányi 53.) , Gyurkó A. (Kovács V. 85.) , Kovács B. (Kovács Z. 46.) , Koronczai, Rosta, Horváth Á.

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Németh (Szemán 80.) , Sály, Kósa, Mihályka, Kulcsár, Tamaskó, Szabó S., Szép

Gólszerzők: Horváth Á. 6 (1., 13., 22., 26., 31., 65.), Koronczai 2 (17., 55.), ill. Németh 39., Mihály 2 (62., 86.), Kósa 85.

 

A kilátogató nézők egy igazán gólgazdag, a foci minden szépségét és furcsaságát felvonultató mérkőzésnek lehettek szemtanúi. A hazai csapat a nyolc gól ellenére tömérdek helyzetett puskázott el, a második félidőben már a védekezéssel sem foglalkozott, így a szimpatikus vendég együttes kozmetikázni tudott az eredményen. A hazai gárda mindent megtett, hogy Rumba kerüljön a gólkirályi cím, ezt végül az összecsapáson hatszor is beköszönő Horváth Ádám szerezte meg 42 góllal. Nagy gratuláció jár neki csapatától.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 1-5 (1-3)  Felsőcsatár, vezette: Horváth

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó (Moór 82.)  - Windisch (Horváth M. 46.) , Cobzaru (Krajczár 63.) , Horváth Sz. (Krancz K. 17.) , Krancz Gy., Kopácsi, Schmalzl, Böhm, Cseri, Czlenner (Takács 78.) , Pehr

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Séfer, Horváth (Dénes 61.) , Bihun (Bakos 69.) , Szabó, Németh, Kopácsi, Bazsó, Tullner, Nagy (Balázs 65.) , Szekeres

Gólszerzők: Kopácsi 5. (öngól), ill. Szekeres 2 (9., 57.), Kopácsi 2 (11., 89.), Németh 35.

Kiállítva: Krancz Gy. 70. (Pinkavölgye-Felsőcsatár)

 

A bajnokság utolsó mérkőzése népes közönség előtt zajlott, a legfontosabb pedig a hangulat, az összetartozás, összefogás érzése volt, amellyel Domi és Lackó gyógykezelését segítette a két együttes.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Rábatótfalui SE 5-1 (2-0)  Vasszécseny, vezette: Sály

Vasszécseny: Szentgyörgyvári (Pungor A. 46.)  - Kontics, Maczek (Kiss P. 66.) , Szalay, Viszked, Orsós, Sásdi (Zsolnai 44.) , Fritz (Kiss B. 80.) , Varga, Kámán, Pungor D.

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Csákvári (Tamaskó 54.) , Keresztúri, Sütő, Németh, Erős, Düh K., Kovács, Düh Zs. (Farkas 77.) , Kóczán

Gólszerzők: Szalay 2 (34., 45.), Zsolnai 49., Viszked 68., Pungor D. 84., ill. Náricza 70.

 

A nyári melegben a hazai csapat biztosan tartotta otthon a három pontot,akár nagyobb arányú vasszécsenyi győzelem is születhetett volna. A rossz hangokkal ellentétben Vasszécsenyben van, volt, és lesz is labdarúgás.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Telekes MEDOSZ SE 6-2 (1-1)  Nádasd, vezette: Imre

Nádasd: Doktor - Varga, Gerencsér, Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Németh Be. (Balogh 53.) , Meskó E. (Horváth 33.) , Burka, Csenterics (Pomper 70.)

Telekes: Blaskovics -  Ujj, Pénzes (Nyári 38.) , Németh T. (Szakter 65.) , Németh M., Görcsi P., Osvald, Kónya, Görcsi D., Vincze, Herczeg (Büki 60.)

Gólszerzők: Csenterics 15., Meskó M. 63., Horváth 2 (81., 88.), Tuboly 2 (85., 92.), ill. Herczeg 3., Büki 71.

 

Már a mérkőzés elejétől motiváltan, harcosan léptek a pályára a vendégek, a hazaiak kényelmesen, fásultan, sok hibával játszottak. A második játékrészben kezdeményezőbb futballt produkált a nádasdi együttes, azonban csak a 80. percben sikerült megtörni a vendégeket, onnantól fogva pedig sorra jöttek a gólok. Összességében megérdemelt győzelem született a lelkesen, motivàltan játszó telekesiek ellen. A nádasdi csapat köszöni az egészéves szurkolást a szépszámú közönségének.

 

A csoport végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).