km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, déli csoport: gólzáporos mérkőzések és egyetlen hazai győzelem

Megyei II. osztály, déli csoport: gólzáporos mérkőzések és egyetlen hazai győzelem

A Felsőcsatár a Telekes ellen tartotta otthon a három pontot, forduló többi találkozóján azonban nem termett babér a vendéglátóknak. A Rábatótfalu Rumban szerezte meg első győzelmét, de a Körmend, a Gyöngyöshermán-Szentkirály, a Szarvaskend, valamint a Csákánydoroszló is idegenben tudott nyerni. Utóbbi két együttes egyaránt kétgólos hátrányból fordítva gyűjtötte be a három pontot.

 

Tanakajd TC - Csákánydoroszlói KSE 3-4 (3-1)  Tanakajd, vezette: Bagoly

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Tóth, Marcz G. (Szalai 67.) , Marcz D., Pál, Varga, Filakovszky, Könczöl, Nagy, Kis

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits, Danyi (Horváth 84.) , Draskovics (Lónai 72.) , Makai, Pandur, Dedics, Albert, Kósa (Gérnyi 55.) , Márton, Urbán

Gólszerzők: Marcz G. 2 (20., 39.), Márton 26. (öngól), ill. Draskovics 2 (13., 58.), Gérnyi 71., Makai 86.

 

Egy rendkívül fordulatos mérkőzésen a hazaiak már két góllal is vezettek, a listavezető azonban bő fél óra alatt megfordította a találkozó állását és újabb győzelmet könyvelhetett el.

 

Petőfi SE Vasszécseny - TUTITEXTIL-Körmend VSE 0-5 (0-1)  Vasszécseny, vezette: Rácz

Vasszécseny: Székely - Joó (Gombkötő 35.) , Maczek (Fritz 74.) , Viszked, Kiss, Bori, Orsós, Balikó, Sásdi, Varga, Vadász

Körmend: Sály - Velekei, Szakasics, Papp (Szabó 74.) , Horváth Á., Popovics, Törő, Meixner (Horváth Dániel 84.) , Horváth Dávid (Szatmáry 65.) , Petrovics, Jóna (Horváth A. 74.)

Gólszerzők: Popovics 2 (44., 84.), Törő 77., Velekei 2 (81., 87.)

Kiállítva: Vadász 59. (Vasszécseny)

 

A sok sebből vérző hazaiak a kiállítás után nem tudtak mit kezdeni a szimpatikus focit játszó Körmenddel, így megérdemelt vendég siker született. 

 

Rum KSC - Rábatótfalui SE 2-3 (2-2)  Rum, vezette: Monostori

Rum: Busi - Székely, Pupp, Preiczer, Bíró, Molnár (Szalai 67.) , Gyurkó B., Gyurkó A., Koronczai (Tárkányi 81.) , Horváth, Pásti

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Csákvári, Keresztúri, Németh, Falb (Tamaskó 85.) , Düh, Kovács, Sulics, Könye, Kóczán (Pukhely 73.)

Gólszerzők: Horváth 30., Preiczer 34., ill. Düh 3 (19., 45., 83.)

Kiállítva: Székely 62. (Rum)

 

Rábatótfalui vezetés után ugyan fordítani tudott a házigazda, ám a vendégeknek erre volt válasza, és Düh Károly mesterhármasának köszönhetően megszerezték a három pontot. 

 

Szentpéterfai SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-4 (1-0)   Szentpéterfa, vezette: Bedi

Szentpéterfa: Páll - Frányi, Török, Horváth, Skrapits (Wágner Sz. 78.) , Garger, Farkas, Wágner R. (Wágner K. 59.) , Gaál, Jurasits, Hoós

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Németh, Hegedűs, Nagy, Horváth, Balázs  (Goda 68.) , Bihun, Tima, Szekeres, Séfer

Gólszerzők: Farkas 45., Wágner Sz. 92., ill. Kopácsi 58., Németh 2 (74., 86.), Szekeres 93.

 

A péterfai csapat úgy kezdte a találkozót, ahogyan az egy dobogós csapattól illik: sok helyzetet alakított ki, és bár ezeket rendre elpuskázta, közvetlenül a szünet előtt sikerült megszereznie a vezetést, így 1-0-áról várhatta a folytatást. A folytatás sajnos a hazaiak szavaival élve nem feltétlenül a csapatokról, a futballról szólt, sokkal inkább a kérdéses, véleményes játékvezetői ítéletekről, amik többnyire őket sújtották, így fordított és mindhárom pontot elvitte a Gyöngyöshermán-Szentkirály.

 

Őriszentpéter SE - Lorry GM Kft. Szarvaskend 2-5 (2-3)  Őriszentpéter, vezette: Bíró

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás (Őr 46.) , Németh (Horváth Cs. 65.) , Sály, Mihály, Kulcsár, Szabó S., Tamaskó, Szép, Horváth A.

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Nagy Ádám (Pintér 73.) , Dobos (Szakály 79.) , Csillag, Jóna, Németh, Nagy Ádám, Somogyi, Kopfer, Wolf

Gólszerzők: Horváth A. 24., Kaszás 23., ill. Jóna 2 (29., 80.)  Somogyi 30., Velekei 2 (42., 86.)

 

A szép őszi időben lejátszott találkozón, hasonlóan a múlt héthez ismét villámrajtot vett az őrségi gárda, és állva ellépett 2:0-ra. Sajnos a forgatókönyv kísértetiesen hasonlított az előző vasárnapra, a félidőben már az esélyesebb vendégek vezettek kihasználva a hazaiak nagyobbnál-nagyobb védekezési hibáit. A második játékrészben küzdöttek a hazaiak az egyenlítésért, ám nem jártak sikerrel, a hajrában a szarvaskendiek felőrölték őkrz, és két találattal eldöntötték a mérkőzés sorsát. A játék képe alapján talán kissé túlzó a végére kialakult különbség, de a vendéggyőzelem teljesen megérdemelt.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Telekes MEDOSZ SE 1-0 (0-0)  Felsőcsatár, vezette: Busi

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Tieber - Czlenner, Horváth L., Pehr, Szabó, Krancz Gy. (Krancz K. 46.) , Kopácsi (Windisch 75.) , Schmalzl (Pock 95.) , Böhm, Cseri (Sipos 85.) , Terentii (Horváth M. 57.)

Telekes: Tóth - Pénzes, Németh, Blaskovics (Görcsi 80.) , Szakter, Czövek, Osvald, Kónya, Vincze, Büki, Osbáth

Gólszerző: Szabó 51.

 

A mérkőzést ünnepélyes átadó előzte meg nagyszerű köszöntőkkel, ezen kívül pedig szép számú közönség, remek idő várta a csapatokat, így minden adott volt egy kiváló összecsapáshoz. A kemény, ám rendkívül sportszerű találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, érezhető volt, hogy egy gól fog dönteni. A második játékrészben a házigazda ellenfele fölé tudott kerekedni, a sok kialakított lehetőségből pedig egyet gólra is tudott váltani egy szép egyéni villanást követően. A felsőcsatáriak megérdemelten tartották otthon a három pontot. 

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.
A közgyűlést értékelték a frakciók: a SZOVA új vezérigazgatója mindenkinél téma volt
Közös megegyezéssel távozik a SZOVA éléről dr. Németh Gábor vezérigazgató, helyére Kovács Cecíliát, a Sportközpont és Sportiskola vezetőjét nevezte ki a közgyűlés. Június 1-től pedig Molnár Miklós lesz a Szombathelyi Távhőszolgáltató igazgatója. Tegnap zárt ülésen döntöttek személyi ügyekről a képviselők. A mai sajtótájékoztatókon erről, valamint a költségvetésről és a Fadrusz János utca felújításáról esett a legtöbb szó.