km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd

Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd

Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 8-3 (4-1)  Körmend-Horvátnádalja, vezette: Imre

Körmend: Kecskés - Kocsis, Papp, Horváth, Simon, Meixner (Horváth D., 80.), Szatmáry (Kiss, 46.), Berta, Jóna, Vilics, Szabó

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz - Balázs (Fülöp, 67.), Kopácsi, Kis, Jantos, Dénes (Hegedűs, 46.), Bazsó, Nagy, Horváth, Bihun, Kovács

Gólszerzők: Simon 2 (5., 36.), Szatmáry 11., Vilics 33., Horváth Á. 62., Kiss 2 (65., 87.), Kocsis 85., ill. Kis 28., Balázs 52., Jantos 90.

Kiállítva: Kopácsi 71. (Gyöngyöshermán-Szentkirály)

 

A nagy kedvvel, remekül játszó hazai csapat magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Bajánsenye SE - Szentpéterfai SE 3-1 (0-0)  Bajánsenye, vezette: Ódor

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Hodács, 57.), Bacsák, Varga, Koltai (Horváth Z., 67.), Horváth M. (Horváth A., 57.), Kosár, Kovács V. (Kovács I., 90.), Fábián (Koczor, 67.), Propszt, Horváth B.

Szentpéterfa: Páll B. - Wágner, Pataki (Geosits, 78.), Gaál, Skrapits D., Garger, Török, Homor, Hoós, Páll Sz., Skrapits I.

Gólszerzők: Kosár 65., Koczor 2 (73,. 92.), ill. Garger 85.

 

A szép, napsütéses időjárásban megrendezett találkozón a hazaiak az első játékrészben még kihagyták, a másodikban viszont már berúgták helyzeteiket, így megérdemelt győzelmet arattak szívósan, jól küzdő ellenfelükkel szemben. 

 

Rum KSC - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 1-3 (1-2)  Rum, vezette: Magyar

Rum: Miklós - Székely, Gyurkó, Pupp, Bíró, Kámán (Varga, 58.), Kovács, Koronczai (Molnár, 58.), Tárkányi (Reznyák, 62.), Rosta, Horváth

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Szabó, Horváth, Vajda (Kopácsi, 55.), Csák, Pehr, Schmalzl (Takács, 88.), Böhm, Cseri, Hábetler (Krajczár, 62.), Virág

Gólszerzők: Bíró 8., ill. Cseri 5., Horváth 10., Csák 51.

 

A hazai csapat nagyon rosszul kezdte a szezont és az első hazai mérkőzésén is problémái akadtak. Az első negyedórában mindjárt három gólnak örülhettek a kilátogató nézők, két vendég és egy hazai találatnak. A felsőcsatáriak kíméletlenül kihasználták a rumi csapat gyermeteg hibáit. Öszességében gyenge teljesítményt nyújtott a házigazda, amit a vendégek megéreztek és elviték a három pontott Rumból.

 

Őriszentpéter SE - Tanakajd TC 1-2 (1-1)  Őriszentpéter, vezette: Pintér

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Farkas (Őr, 67.), Kaszás, Kósa, Sály, Szabó S., Mihályka (Ozsváth, 67.), Tamaskó, Mihály, Szép

Tanakajd: Marcz L. - Gombkötő (Szűcs, 46.), Marcz G., Orsós, Hittaller, Marcz M., Könczöl, Preiczer, Nagy (Filakovszky, 46.), Varga, Szalai

Gólszerzők: Sály 13., ill. Marcz G. 20., Varga 51.

 

A hasonló képességű csapatok találkozója két nagy hazai lehetőséggel indult, ezeket a szentpéteriek elpuskázták, ám nem sokkal később egy szép átlövéssel megszerezték a vezetést. A vendégek szintén egy jól eltalált lövésből egalizáltak néhány perccel később. A jó iramú első félidőben adódtak még lehetőségek, elsősorban a vendégek kapuja előtt, de több gól a szünetig már nem esett. A második félidő elején egy hazai rövidzárlatot kihasználva kontragólból szerezte meg a később győzelmet érő találatot a vendég Tanakajd. A helyzeteivel pazarló bőkezűséggel bánó őrségiek ezúttal pont nélkül maradtak.

 

Egyházasrádóci SE - Rábatótfalui SE 2-1 (1-0)  Egyházasrádóc, vezette: Talabér

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei T., Németh, Bányik (Varga D., 82.), Varga Z., Krajczár (Rácz, 88.), Fejes, Merőtei G. (Balikó, 64.), Mészáros, Filipovits, Zimonyi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Lovenyák (Szakács, 64.), Bánfi-Nagy, Papp (Akl, 72.), Domján, Sütő, Dancsecs (Könye, 82.), Kovács (Falb, 46.), Anderkó, Náricza

Gólszerzők: Mészáros 45., Merőtei T. 76., ill. Domján 74.

 

A hazaiak ha nehezen is, de legyőzték a szervezetten küzdő Rábatótfalu együttesét.

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Petőfi SE Vasszécseny 8-0 (2-0)  Nádasd, vezette: Pázsi

Nádasd: Rejtli (Doktor, 77.) - Kovács, Péter, Varga (Zsoldos, 77.), Meskó M., Mesics, Pálmai (Németh, 77.), Meskó E., Meskó Á., Burka, Lónai

Vasszécseny: Asztalos - Szakács, Dankó, Virág, Székely, Jéri (Nagy, 20.), Karai, Németh, Kiss, Vadász, Bakonyi

Gólszerzők: Meskó M. 2 (35., 57.), Burka 2 (40., 48.), Kovács 51., Varga 69., Lónai 2 (73., 88.)

 

Végig magabiztosan játszva, megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai együttes, a már szebb napokat is látott, tartalékos vendégcsapat ellen. A hazai együttes jobbulást és mielőbbi felépülést kíván a mérkőzés elején sérülést szenvedő vasszécsenyi jàtékosnak, Jéri Csongornak! 

 

Telekes MEDOSZ SE - Csákánydoroszlói KSE 2-1 (1-0)  Telekes, vezette: Sebesi

Telekes: Blaskovics - Dézsi, Németh, Orsós, Görcsi, Czövek (Vincze, 61.), Osvald, Kónya M., Kónya Sz., Valkóczi, Nyári (Szakter, 69.)

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár, Török, Biczó (Könye-Balla, 60.), Pandur, Dudás, Dedics, Sárközi, Urbán, Németh, Takács

Gólszerzők: Kónya M. 2 (39., 83.), ill. Németh 61.

Kiállítva: Dedics 44. (Csákánydoroszló)

 

A Szentpéterfa elleni találkozó után a telekesiek bizakodóan, a meglepetés reményében várták a veretlen, listavezető Csákánydoroszló elleni összecsapást. Lüktető, változatos játékkal kezdődött a találkozó, a hazaiak a 20. perc környékén százszázalékos ziccert rontottak. A Telekes védekezése stabils volt, előrejátékban azonban nem várták meg a játékosok a megfelelő ütemeket, valamint a passzokba is hiba csúszott. A hazaiak közel jártak a vezetés megszerzéséhez, ami végül a 30. percben egy büntető révén sikerült is nekik. A szünetben aztán a telekesiek átbeszélték a tíz ember elleni játékot, ezt azonban megvalósítani már kevésbé sikerült nekik. A Csákánydoroszló mindent egy lapra feltéve támadott, a hazaiak pedig gyors ellentámadásokból veszélyeztettek. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább a vendégek akarata érvényesült, egy szabadrúgással pedig egyenlíteni is tudtak. Ezt követően viszont rendkívül feszült lett a csákányi csapat, ez pedig nem segített nekik abban, hogy újabb gólt szerezzenek. Sőt, mi több a MEDOSZ a 83. percben egy kontra után egy higgadt befejezéssel le tudta zárni a mérkőzést és 2-1-es győzelmet aratott. Minden hazai játékost dicséret illet, a csapat szeme előtt pedig már a szintén nehéznek ígérkező, Bajánsenye elleni hazai találkozó lebeg. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ pénteken az MTI-t.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.