km/óra
  2023.09.25., hétfő  •  Eufrozina, Kende napja
Megyei II. osztály, déli csoport: a gólok és a piros lapok is potyogtak a 7. fordulóban

Megyei II. osztály, déli csoport: a gólok és a piros lapok is potyogtak a 7. fordulóban

A Telekes nyolcgólos, míg a Bajánsenye hétgólos mérkőzésen győzött idegenben, a Nádasd, a Vasszécseny, a Körmend, valamint a Csákánydoroszló pedig hazai környezetben diadalmaskodott. Utóbbi ezzel továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a tabellát. Nem bírt egymással a Rábatótfalu és a Gyöngyöshermán-Szentkirály.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Rum KSC 2-1 (0-1)   Körmend-Horvátnádalja, vezette: Mónos

Körmend: Bohus - Papp, Horváth, Simon (Frühvirth, 80.) , Kiss, Szatmáry, Petrovics, Kazinczki G. (Tóth, 63.) , Kazinczki B., Jóna, Vilics

Rum: Miklós - Székely, Rövid, Molnár, Bíró, Kovács-Braun, Tamás, Tárkányi, Leitgeb, Rosta, Kovács

Gólszerzők: Kiss 46., Simon 68., ill. Bohus 32. (öngól)

Kiállítva: Tárkányi 76. (Rum)

 

Bár vért izzadt, megérdemelten nyert a hazai alakulat. 

 

Horváth Ranch Kft. Nádasd - Szentpéterfai SE 2-0 (1-0)  Nádasd, vezette: Bagoly

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Péter, Meskó M., Varga, Németh Bo., Mesics (Burka, 78.) , Németh Be., Meskó E., Meskó Á., Gerencsér (Kalamár, 84.)

Szentpéterfa: Páll B. - Török R., Wágner (Páll Sz., 56.) , Gaál, Skrapits D., Garger, Homor, Gaál R., Hoós, Skrapits I. (Török A., 46.) , Geosits (Udvardi, 46.)

Gólszerzők: Meskó M. 2 (48., 80.)

Kiállítva: Meskó E. 31. (Nádasd), ill. Török R. 47. (Szentpéterfa)

 

Szakadó eső, felázott pálya fogadta a csapatokat. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, talán a hazaiaknak sikerült jobban alkalmazkodni a körülményekhez. A 30. percben megfogyatkoztak a nàdasdiak, a mezőnyben azonban ez nem mutatkozott meg. A félidő vége előtt a vendégek is 10 főre fogyatkoztak egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság utàn. A büntetőt sikerült értékesíteni, így 1-0-val vonultak a csapatok pihenőre. A fordulás után megmaradt a mezőnyfölény, a második gólt azonban csak a 80. percben sikerült megszerezni. Az utolsó 10 minutumban a péterfaiak aktívak voltak, 11-est is hibáztak, gólt azonban nem tudtak szerezni. Összességében megérdemelt a hazai győzelem.

 

Egyházasrádóci SE - Telekes MEDOSZ SE 3-5 (2-1)   Egyházasrádóc, vezette: Busi

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei, Németh Martin, Bányik, Varga Dá., Varga M. (Balikó, 86.) , Németh Marcell, Mészáros, Varga Do. (Fejes, 63.) , Filipovits, Varga Z.

Telekes: Blaskovics - Dézsi, Németh M., Orsós, Osvald, Kónya M., Tóth (Szakter, 37.) , Vincze, Kónya Sz., Németh F., Nyári (Czövek, 64.)

Gólszerzők: Németh Martin 11., Varga Dá., 35., Németh Marcell 71., ill. Orsós 40., Kónya Sz. 47., Vincze 52., Kónya M. 2 (85., 90.)

Kiállítva: Orsós 78. (Telekes)

 

Jól kezdtek a hazaiak a mély talajú pályán lejátszott összecsapáson, kétgólos előnyre tettek szert. A vendégek ennek ellenére sem adták fel, fordítottak, s bár a rádóciak egalizáltak, a hajrában két kontrát végigvitt a Telekes, amely így három ponttal gazdagodott. 

 

Őriszentpéter SE - Bajánsenye SE 3-4 (1-2)  Őriszentpéter, vezette: Sebesi

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás, Varga, Sály, Szabó S., Horváth (Bognár, 71.) , Mihályka (Kósa, 46.) , Mihály, Szép, Németh

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Kovács I., 88.) , Bacsák, Horváth B., Hodács, Horváth M. (Horváth Z., 63.) , Kosár, Kovács V., Fábián (Koczor, 74.) , Vörös (Koltai, 46. ) , Propszt

Gólszerzők: Mihály 17., Németh 56., Sály 92., ill. Kosár 35., Hodács 42., Horváth M. 53., Koltai 87.

Kiállítva: Mihály 85. (Őriszentpéter), ill. Hodács 85. (Bajánsenye)

 

Az őrségi rangadót a durvaság határait többször súroló, a lehetőségeikkel jobban élő vendégek nyerték. A hazaiak ismét pazarlóan bántak a gólhelyzeteikkel, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

 

Rábatótfalui SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-2 (0-1)   Szentgotthárd- Rábatótfalu, vezette: Talabér

Rábatótfalu: Bánfi-Nagy - Lovenyák (Szakács, 67.) , Csákvári, Papp, Domján, Sütő, Düh (Erős, 80.) , Kovács (Keresztúri, 54.) , Kóczán (Falb, 54.) , Anderkó, Náricza

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó - Illés, Kopácsi, Németh Sz., Hegedűs, Dénes (Balázs, 60.) , Bakos (Szekér, 46.) , Nagy, Németh P., Kovács, Séfer

Gólszerzők: Anderkó 60., Keresztúri 65., ill. Németh Sz. 19.,. Kopácsi 69.

 

A találkozón a vezetést a vendégek szerezték meg a 19. percben, majd a második játékrész közepén igazi adok-kapok következett, az összecsapás végül 2-2-es eredménnyel zárult.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 2-1 (2-0)   Vasszécseny, vezette: Szabó

Vasszécseny: Móricz - Virág, Dankó, Viszked B., Viszked P., NÉMETH, KALMÁR (Papp, 71.) , Székely (Maczek, 15.) , VARGA, Vadász, Katona

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Moór - Cobzaru (Krajczár, 53.) , Donadi, Podlaviczki, Horváth, Pehr, Kopácsi (Vajda, 46.) , Schmalzl, Böhm, Cseri, Hábetler (Windisch, 69.)

Gólszerzők: Virág 7., Vadász 36., ill. Schmalzl 80.

Kiállítva: Pehr 25. (Pinkavölgye-Felsőcsatár)

 

Egy felázott, csúszós talajú pályán küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat. A hazai csapatot túlságosan megnyugtatta a kétgólos előny, így a második félidőre könnyelművé vált Vasszécseny, az ellenfél emberhátrányban is tudott szépíteni. Összességében megérdemelt minimális hazai győzelem született.

 

Csákánydoroszlói KSE - Tanakajd TC 4-0 (3-0)   Csákánydoroszló, vezette: Monostori

Csákánydoroszló: Tóth - Márton (Pesti, 73.) , Sárközi, Németh (Dihen, 62.) , Takács, Török, Urbán (Draskovics, 73.) , Makai (Biczó, 46.) , Pandur, Sáfár, Albert

Tanakajd: Marcz L. - Hankó, Preiczer, Kölkedi, Marcz G., Orsós, Pál, Marcz M., Vámos, Nagy, Szalai

Gólszerzők: Makai 8., Márton 10., Török 23., Biczó 85.

 

A hazaiak az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát és győzelmüknek köszönhetően továbbra is hibátlanul vezetik a tabellát. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.