km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály

Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály

A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Rum KSC 6-1 (2-0)  Szombathely, vezette: Vass

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó - Möslinger, Nagy, Bihun, Kis Z., Jantos, Bazsó (Dénes, 72.), Kopácsi, Kis L. (Balázs, 69.), Séfer, Kovács (Hegedűs, 72.)

Rum: Miklós - Székely, Reznyák, Molnár, Bíró, Kámán, Varga, Kovács B., Tárkányi, Rosta, Kovács Z.

Gólszerzők: Kovács 12., Kopácsi 2 (43., 87.), Séfer 3 (46. ,48., 85.), ill. Bíró 70.

 

Jó formában várta a hazai csapat a mérkőzést, ez pedig a végeredményben is megmutatkozott. Sportszerű mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, valamint a játékvezetői hármas is dícséretet érdemel.

 

Csákánydoroszlói KSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 3-1 (2-0)  Csákánydoroszló, vezette: Horváth

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár, Török (Takács Sz., 85.), Pandur, Dudás, Dedics, Sárközi, Könye-Balla (Draskovics, 71.), Urbán (Biczó, 78.), Németh, Takács Á.

Nádasd: Rejtli - Kovács (Németh J., 74.), Péter (Meskó Á., 64.), Zsoldos, Varga, Meskó M., Németh B., Pálmai, Meskó E., Burka, Lónai (Mesics, 51.)

Gólszerzők: Burka 4. (öngól), Dedics 15., Németh 93., ill. Meskó M. 49.

Kiállítva: Németh B. 92. (Nádasd)

 

Ahogy arra számítani lehetett, küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszott egymással a két csapat. A hazaiak már korán, a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a 15. minutumban egy büntetőt is értékesítettek, így kétgólos előnnyel mehettek a szünetre. A fordulás után aztán a nádasdiak értékesítettek egy tizenegyest, majd felváltva forogtak veszélyben a kapuk, emellett pedig kemény összecsapások tarkították a találkozót. A hajrában egy kontra után aztán újabb büntetőre került sor, ezúttal a Csákánydoroszló végezhette el, Németh Marcell értékesítette, ezzel pedig kialakult a 3-1-es végeredmény.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Egyházasrádóci SE 0-2 (0-2)  Vasszécseny, vezette: Boda

Vasszécseny: Asztalos - Szakács, Dankó, Virág, Viszked, Bakonyi (Kiss, 66.), Németh, Pungor, Jéri, Varga, Vadász

Egyházasrádóc: Bali - Kertes, Merőtei T. (Balikó, 81.), Németh, Varga, Krajczár, Fejes, Mészáros (Filipovits, 61.), Szijj, Zimonyi, Bányik (Merőtei G., 69.)

Gólszerzők: Merőtei T. 23., Németh 38.

 

Sportszerű mérkőzésen a helyzeteivel jobban sáfárkodó vendég csapat szerencsés győzelmet aratott a mezőnyben jól küzdő hazai együttes ellen. A mérkőzésen talán a játékvezetői hármas ténykedett a legjobban.

 

Rábatótfalui SE - Őriszentpéter SE 1-2 (1-1)  Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Szendrődi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri (Szakács, 65.), Lovenyák (Domján B., 55.), Bánfi-Nagy (Könye, 55.), Domján D., Sütő, Dancsecs (Akl, 65.), Kovács, Falb (Papp, 52.), Anderkó, Náricza

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Farkas, Varga, Kósa, Sály, Szalai (Mihályka, 93.), Horváth, Szabó S., Mihály, Szép

Gólszerzők: Náricza 18., ill. Szabó S. 9., Farkas 60.

 

Az első játékrész korai gólváltását követően már csak egy vendég találat született, ez pedig az Őriszentpéter győzelmét jelentette.

 

Tanakajd TC - TUTITEXTIL-Körmend VSE 2-2 (1-1)  Tanakajd, vezette: Héra

Tanakajd: Marcz L. - Szűcs (Orsós, 52.), Gombkötő, Marcz G., Hittaller, Marcz M., Könczöl, Preiczer, Nagy, Varga (Horváth, 72.), Szalai

Körmend: Bérdi - Horváth Dániel (Németh, 77.), Kocsis, Simon, Kiss (Takács, 69.), Szatmáry, Horváth Dávid, Berta, Sákovits (Papp, 46.), Tóth, Szabó

Gólszerzők: Marcz G. 4., Szalai 77., ill. Szatmáry 9., Kiss 48.

 

Ezen a találkozón is viszonylag korán beköszönt mindkét csapat, majd a mezőnyjáték dominált, így 1-1-ről következhetett a folytatás. A második etapban aztán a vendégek kerültek előnybe, a Tanakajd azonban küzdött, hajtott, majd a 77. percben egyenlített. A játék képét tekintve a Tanakajd állt közelebb a három pont megszerzéséhez.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Bajánsenye SE 3-2 (0-1)  Felsőcsatár, vezette: Monostori

Pinkavölgye-Felsőcsatár: SÁSDI - Szabó Be., Donadi, HORVÁTH, Vajda (Kopácsi, 68.), CSÁK, PEHR, BÖHM, Cseri (Windisch, 83.), Virág (SCHMALZL, 46.), Krajczár

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Hodács, 56.), Bacsák, Horváth B., Kosár, Kovács, Fábián, Propszt, Horváth A. (Horváth Z., 82.), Koczor, Varga

Gólszerzők: Csák 59., Pehr 2 (65.,78.), ill. Fábián 18., Koczor 83.

 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat támadólag lépett fel. A nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak, a Bajánsenye kapusa azonban bravúrt bravúrra halmozva hárította azokatt. Ezt követően aztán érvényesült a labdarúgás törvényszerűsége, a vendégek az első ziccerüket gólra váltották, így egy félidő után 0-1 állt az eredményjelző táblán. A második felvonásban szerkezetváltás után egy agilisabb Felsőcsatár volt a pályán, ez pedig meg is hozta fordulatot. A házigazda három alkalommal is bevette ellenfele kapuját. A hazai alakulat második félidei játéka alapján megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot. 

 

Szentpéterfai SE - Telekes MEDOSZ SE 1-1 (0-0)  Szentpéterfa, vezette: Imre

Szentpéterfa: Páll B.- Török R., Wágner (Homor, 28.), Pataki, Gaál (Udvardi, 46.), Skrapits D., Garger, Török A., Major (Páll Sz., 60.), Hoós, Skrapits I.

Telekes: Blaskovics - Németh, Orsós, Görcsi, Czövek, Osvald, Kónya M., Vincze (Szakter, 57.), Kónya Sz., Valkóczi, Nyári

Gólszerzők: Hoós 88., ill. Osvald 66.

 

Küzdelmes, kiegyenlített mérkőzésen igazságosnak mondható pontosztozkodás született. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ pénteken az MTI-t.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.