km/óra
  2021.01.16., szombat  •  Gusztáv napja
Megyei II. osztály, déli csoport - öt mérkőzés után nyert újra a Viszák, nyolc gólig jutott a Táplán

Megyei II. osztály, déli csoport - öt mérkőzés után nyert újra a Viszák, nyolc gólig jutott a Táplán

A csapatok ezúttal sem fukarkodtak a gólokkal, 43 találat született a forduló hét mérkőzésén. A Csákánydoroszló és a Gyöngyöshermán is ötöt rúgott, a Körmend Nádasdról tudott pontot rabolni.

 

Club Walnut Nádasd - TUTITEXTIL-Körmend VSE  1-1 (0-1)  Nádasd, vezette: Boda

Nádasd: Rejtli - Pálmai (Balogh 83.), Szabó Z., Kalamár, Tuboly, Németh, Szabó D., Németh Be. (Doktor 71.), Meskó, Kádár (Varga 77.), Gerencsér

TUTITEXTIL-Körmend: Sály - Sipos (Simon 77.), Velekei, Papp, Horváth Á., Törő, Petrovics, Horváth A., Jóna, Vilics, Szakasics

Gólszerzők: Sipos 20., ill. Gerencsér 85.

 

Az éllovas Nádasd a jó formában lévő Körmend együttesét látta vendégül a 10. fordulóban. Az első félidő túlnyomó részében a vendégcsapat dominált középen megnyert párharcaival, veszélyes kontráival. A második játékrészben a hazai csapat vette át az irányítást és beszorította ellenfelét a saját térfelükre. Kiegyenlített mérkőzésen, igazsàgos döntetlen született. Igazi rangadót, jó tempójú mérkőzést láthatatott a szépszámú nézősereg köszönhetően a csapatok jó szereplésének, valamint a Trollfoci vendégszereplésének. 

 

Táplán SE - Rábatótfalui SE 8-1 (4-1) Szombathely, vezette: Busi

Táplán: Molnár - Balázs (Stieber 66.), Pásztor, Borbás (Jantos 59.), Jáger, Szükösdi, Németh (Káldi 70.), Rajzinger, Polgár, Seper (Gombos 72.), Horváth

Rábatótfalu: Bérdi - Kovács, Szakács, Domján Do., Anderkó (Ropos 61.), Bouti (Sütő 18.), Kóczán (Domján Dá. 46.), Takács (Muszka 72.), Papfalvi, Sipos, Horváth (Náricza 61.)

Gólszerzők: Polgár 2 (8., 24.), Pásztor 2 (9., 76.), Seper 21., Németh 2 (58., 69.), Jáger 68., ill. Takács 33.

 

A hazai együttes gyakorlatilag már az első 25. percben eldöntötte a találkozó sorsát és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a tabella hátsó régiójában tanyázó Rábatótfalu ellen.

 

 

Petőfi SE Vasszécseny - Bajánsenye SE 4-3 (1-0) Vasszécseny, vezette: Polgár

Vasszécseny: Farkas - Horváth (Bori 80.), VILICS, Nemes (VISZKED 60.), Kiss B., Balikó, Zsolnai (KISS P. 66.), VARGA, Pongrácz, GOMBKÖTŐ, VADÁSZ

Bajánsenye: Kalamár - Horváth Z., Bacsák, Koltai, Horváth B., Albert (Vörös 46.), Kosár, Fábián B., Kovács, Fábián K., Bakó

Gólszerzők: Nemes 14., Vadász 2 (36., 94.), Viszked 72., ill. Bakó 65., Horváth B. 73., Kosár 92.

Kiállítva: Koltai 31.

 

A mérkőzés első részében egyenrangú küzdelem folyt a pályán,a hazai csapat negyed óra elteltével egy kontratámadás végén megszerezte a vezetést. A folytatásban aztán fokozatosan vette át a Vasszécseny a mérkőzés irányítását, majd pár perc múlva megduplázta előnyét az ekkor már emberhátrányban futballozó Bajánsenye ellen. A második félidőben úgy nézett ki,hogy a hazaiakat zavarta meg jobban a kiállítás, a vendégek becsülettel küzdöttek, aminek eredménye egy szépítő találat lett a 65. percben. Ezután ismét kétgólosra növelte előnyét a hazai csapat és elhitte, hogy ezzel meg is szerezte a három pontot. A vendégek azonban nem adták olcsón a győzelmet és a 92. percben ki is egyenlítettek. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy már nem változik az állás, de a hazaiak egy büntetőből szerzett találattal a maguk javára fordították a mérkőzést a szimpatikusan küzdő Bajánsenye ellen.

 

 

Felsőcsatári KSK - Csákánydoroszló KSE 4-5 (1-1)  Felsőcsatár, vezette: Harcsár

Felsőcsatár: Tieber - Horváth L., Horváth Sz., Varga, Krancz Gy. (Podlaviczki 63.), Schmalzl (Takács 89.), Böhm, Cseri, Szakály (Kopácsi 65.), Krancz K., Tóth (Czlenner 77.)

Csákánydoroszló: Szőke - Kis-Nemes Má., Draskovics (Lónai 75.), Pesti, Makai, Horváth, Urbán, Pandur (Németh 81.), BIczó, Kis-Nemes Mi., Sárközi

Gólszerzők: Böhm 3., Schmalzl 57., Kopácsi 70., Horváth Sz. 76., ill. Makai 2 (15., 90.), Urbán 47., Pandur 52., Pesti 65.

 

Egy fordulatokban gazdag és gólzáporos mérkőzésen győzte le a dobogóra hajtó Csákánydoroszló a Felsőcsatár együttesét. 

 

Jáki SE - Gyöngyöshermán-SZSE 2-5 (2-4)  Ják, vezette: Sebesi

Ják: Dobos - Neubauer B., Tóta R., Bihun, Neubauer Á., Takács, Rigler, Tóta Á., Berkes (Horváth 30.), Vizserálek, Bozi

Gyöngyöshermán-SZSE: Geicsnek (Balaton 89.) - Horváth, Geosits, Kis, Hegedűs, Szabó, Németh (Szilvágyi 46.), Bazsó, Kopácsi, Péntek (Orbán 51.), Bakos (Balázs 51.)

Gólszerzők: Neubauer Á. 39., Tóta R. 45., ill. Németh 13., Péntek 16., Kopácsi 3 (21., 28., 90.)

Kiállítva: Bozi 88.

 

A hazaiak könnyen megszerezhették volna a vezetést, 0-0-nál azonban nagy ziccert hibáztak, ami alapjaiban határozta meg a folytatást. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a bekapott gól pedig érezhetően megfogta a házigazdát, ugyanis ezután rövid idő leforgása alatt újabb három vendég találatot lehetett feljegyezni. A hidegzuhany után magára talált a Ják és a szünet előtt két gólt szerezve sikerült kozmetikáznia az eredményen, így 2-4-es állással mentek az öltözőbe a csapatok. A második játékrészben elkészült az erejével Bencsics Bálint együttese, a vendégek pedig egy 90. percben szerzett találattal beállították az 2-5-ös végeredményt. 

 

 

Tanakajd TC - Szentpéterfa 3-1 (1-1)  Tanakajd, vezette: Bedi

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Könczöl Sz. (Fábián 69.), Kovács (Könczöl B. 84.), Kölkedi, Marcz G. (Preiczer 78.), Mészáros, Pál, Kalmár (Tóth 32.), Filakovszky, Marcz M.

Szentpéterfa: Páll - Horváth, Horváth (Hoós B. 61.), Gaál Á., Garger, Farkas, Wágner R., Gaál R. (Udvardi 73.) , Jurasits, Frányi, Hoós Á., Wágner K. (Török 84.)

Gólszerzők: Kölkedi 2 (24., 75.),  Tóth 50., ill. Farkas 40.

Kiállítva: Hoós Á. 88.

 

A csapatok eredetileg Szentpéterfán csaptak volna össze, ám a pálya alkalmatlansága miatt a két együttes felcserélte a pályaválasztási jogot, így Tanakajdon került sor a találkozóra. A pálya talaja ugyan itt sem volt kifogástalan, de játékra alkalmas volt. Nem a szép játék dominált a mérkőzésen, küzdős, harcos találkozót játszottak a felek, ahol a Tanakajd esélyeshez méltóan 3-1-es győzelmével begyűjtötte a három pontot. 

 

 

Őriszentpéter SE - Viszák KSE 2-3 (2-2)  Őriszentpéter, vezette: Mónos

Őriszentpéter: Horváth Ko. - Gaál (Rados 74.), Tamaskó (Horváth Kr. 51.), Horváth Cs., Horváth R., Sály, Kulcsár, Mihály, Szép, Tóth, Horváth A.

Viszák: Tarafás - Tóth, Novák (Lukácsi 66.), Horváth, Seres, Agg A., Vass, Biczó (Németh I. 79.), Németh A., Benkő, Agg R.

Gólszerzők: Sály 15., Tamaskó 23., ill. Agg R. 2 (25., 63.), Biczó 39.

 

Felázott, mély talajú pálya várta a hátsó régióban tanyázó őrségi csapatokat a vasárnapi mérkőzésen. A lendületesebben kezdő őriszentpéteriek a félidő derekára két lehetőségüket gólra váltva kerültek előnybe, ám a helyzeteiket jobb százalékkal kihasználó vendégek egyenlíteni tudtak a félidő végére. A második játékrészben hiába volt több lehetősége a hazaiaknak, a minden eldöntő gólt a viszákiak szerezték. Az őriszentpéteriek zsinorban harmadik mérkőzésükön nem tudtak élni a pontszerzés lehetőségével, amit a játék képe alapján ismételten megérdemelt volna a fiatal gárda.

 

A tabella ezen a linken tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 47. szám - 2020.12.19.
Savaria Fórum 29. évfolyam 47. szám - 2020.12.19.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Péntektől csak online regisztráció után lehet belépni Ausztriába – az ingázókra nem vonatkozik az új szabály
Nehezebb lesz Ausztriába utazni péntek 0 órától: aki belép az országba, annak előtte online regisztrálnia kell - az ingázó munkavállalók ezúttal is kivételek a rendelkezés alól.
Már a lét a tét: kinyitotta kávézóját a linzi vendéglátós, így tiltakozott a lezárás ellen - akár 30 ezer eurós bírságot is kaphat
Kétségbeesett tiltakozó akcióra szánta el magát egy linzi kávézó tulajdonosa: a legnagyobb zárlat közepette hétfő délután kinyitotta az egységét. A lépéssel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozása a túlélésért küzd.
Csődhullám várható Ausztriában?
Csökkent tavaly a vállalati csődök száma Ausztriában a válság következményeinek kivédésére nyújtott állami támogatásoknak köszönhetően, az idén azonban legkésőbb az év második felében már csődhullám jelentkezésére számít az AKV (Alpenländische Kreditorenverband), a hitelező pénzintézetek szakmai képviseleti szervezete.
Méteres hó hullott Ausztria nyugati részén: lezárt utak, áramkimaradás, lavinaveszély
Kedd óta havazik Ausztria nyugati részén: Tirolban és Vorarlbergben rendkívüli lavinaveszélyre figyelmeztetnek a nagy mennyiségű friss hó miatt.
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Az elmúlt évek egyik legdurvább télkezdetét élték meg az Alpok déli részén, írja a wetteronline.de portál. A hétvégén Tirol egyes részein több mint két méter hó esett.
legfrissebbek
Húszéves a Wikipédia
Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.
Bizalmatlansági indítványt adtak be a szlovén kormány ellen
Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be a parlamentben a Janez Jansa vezette jobbközép koalíciós szlovén kormány ellen baloldali ellenzéki pártok, mert szerintük a kabinet nem képes megbirkózni a koronavírus-járvánnyal.
Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek
Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő "labdácskák" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.
Harmadára csökkent tavaly a Horvátországba látogató magyarok száma
A korábbi évhez képest mintegy harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban 2020-ban, a vendégéjszakák számában ugyanakkor kisebb mértékű volt a mérséklődés - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t.
Rooney visszavonult és vezetőedzőként folytatja
Befejezte pályafutását és legutóbbi klubja, a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lett Wayne Rooney.