km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei II. északi csoport: a Csepregé a forduló egyetlen hazai győzelme

Megyei II. északi csoport: a Csepregé a forduló egyetlen hazai győzelme

A Kemenesalja remek, nyolcgólos mérkőzésen múlta felül az Elektromol Sparit, az Alsóújlak pedig a Sé ellen hagyta el győztesen a pályát. A Csepreg, a Gencsapáti, a Söpte, a Gérce, valamint a Szeleste is négy gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

 

Uraiújfalu SE - Söpte Sport Egyesület 1-4 (1-2)  Uraiújfalu, vezette: Monostori

Uraiújfalu: Horváth (Niczki 78.)  - Varga (Csete 75.) , Gallen, SZABÓ, Kollárits, Tóth (Pungor 58.) , KESZEI, Simon (Gáspár 28.) , Agg, FEHÉR, Németh (Kovács 70.)

Söpte: Márffi - Rómer, Németh, Kovács (Horváth 71.) , Koszokovits (Bajnok 57.) , Marton, Hujber, Vámos, Varga (Léhmann 71.) , Koronczai, Fogl (Mester 64.)

Gólszerzők: Gáspár 39., ill. Hujber 2 (8., 55.), Kovács 25., Bajnok 74.

 

A tartalékos fiatal, hazai csapat mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a jó erőkből álló vendégeknek, akik könyörtelenül kihasználták az uraiújfalui hibákat, így elvitték a három pontot. 

 

Sitke KKSE - Gencsapáti KSE 0-4 (0-0)   Sitke, vezette: Imre

Sitke: Kelemen (Bertalan 36.)  - Szakos, Bagoly, Lakatos, Gyürü (Tóbiás 46.) , Papp, Horváth G. (Dunai M. 61.) , Kiss, Sulyok (Horváth B. 58.) , Németh, Dunai A.

Gencsapáti: Szalay - Petrőczi, Janzsó, Varga (Németh 89.) , Egyed, Dancs, Molnár (Tóth 62.) , Borbás (Horváth 83.) , Lőrincz, Szigetvári, Tar

Gólszerzők: Egyed 57., Dancs 2 (68., 88.), Dunai M. 75. (öngól)

Kiállítva: Dunai M. 83., Tóbiás 92. (mindkettő Sitke)

 

A csapatok szűk hatvan percig kiegyenlített csatát vívtak, az 57. minutumban azonban a gencsiek szerezték meg a vezetést. A folytatásban a hazaiak szavaival élve a bíráskodás hagyott némi kívánnivalót maga után, ami egy kiállítás formájában is megmutatkozott. Ez megfogta a sitkeieket, a vendégek jól használták ki a lehetőségeiket és megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A házigazda jobbulást kíván Kelemen Dániel kapusnak, akit az első félidő hajrájában kórházba kellett szállítani. 

 

Újperinti SE - Szeleste-Pósfa SE 1-4 (1-2)   Szeleste, vezette: Farkas

Újperint: Janzsó - Csercsics, Kovács, Iszak, Horváth, Taletovits, Jagodits (Iker 75.) , Gombos, Pintér, Hazafi, Tóth

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Pethő (Németh 82.) , Fülöp (Horváth L. 82.) , Riba, Kovács A. (Vincze 73.) , Tóth (Szele 69.) , Szabó, Varga (Horváth E. 82.) , Kovács R., Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Horváth 25., ill. Varga 19., Pethő 40., Fülöp 59., Szabó 80.

 

Az első húsz perc végén a szelesteiek szereztek vezetést, erre viszont hamar válaszolni tudott az újperinti együttes. A vendégek a szünet előtt még egy alkalommal betaláltak, így ők mehettek előnnyel a pihenőre. A fordulás után újabb két gólt szerzett a Szeleste, amely így magabiztos sikert aratott. 

 

Sé Honvéd SE - Alsóújlaki Sport Club 1-2 (0-1)  Sé, vezette: Szabó I.

Sé: Földi - Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Rada 72.) , Boldizsár, Fichtacher, Soós (Vándori 52.) , Tóth (Varga 52.) , Uri, Nemes

Alsóújlak: Gábor - Kaposi, Varga K. (Rónafalvi 89.) , Pados (Papp 90.) , Varga Á., Varga N., Ódor, Ország (Toldi 69.) , Hancz (Tóth 56.) , Nagy, Varga R. (Káldi 82.)

Gólszerzők: Vándori 70., ill. Pados 2., Varga R. 42.

Kiállítva: Vándori 95. (Sé)

 

A hazai csapat rosszul kezdte a bajnokságot, így mindenképpen a győzelem reményében lépett pályára. A nagy igyekezet azonban hibák sorozatát eredményezte. Rengeteg átadási hiba, rossz helyezkedések, kapu előtti határozatlanság, ami az első félidőben jellemezte játékukat. A vendégcsapat pedig élt a tálcán kínált lehetőségekkel, és két szép gólt szerezve magabiztos előnyt szerzett a játékrész végére. A második félidőben már jobban teljesítettek a hazai csapat játékosai, de továbbra sem tudtak élni a kínálkozó helyzetekkel, ígéretesnek induló támadásaik rendre elhaltak a tizenhatos környékén. A vendégek viszont önbizalomtól duzzadó játékot produkáltak és több esetben is a hazai kapuson múlt, hogy nem növelték előnyüket. Aztán egy szöglet után jött a hazai szépítés, ekkor még húsz perc volt hátra, de a házigazda játéka továbbra is akadozott, így az egyenlítés sem jött össze. Összességében egy hajtós, mozgalmas mérkőzésen a hazai játékosok továbbra sem találták régi önmagukat, mélyen tudásuk alatt teljesítettek. A jól játszó vendégek győzelme teljesen megérdemelt. 

 

CONOIL Merseváti SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 1-4 (1-1)  Mersevát, vezette: Kedves

Mersevát: Patyi - Márkus (Orbán 70.) , Gönye, Győrvári, Csite, Nagy (Takács 75.) , Tanai, Dénes, Pásti (Gáncs 62.) , Balogh, Czupor

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, László, Pethő (Sali 46.) , Lerik (Soós 46.) , Mórocz, Major, Nunkovics (Kiss 75.) , Kovács, Csonka, Kövesdi

Gólszerzők: Győrvári 16., ill. Pethő 8., Mórocz 2 (65., 74.), Major 67.

 

Egy lendületes mérkőzésen hatvan percig nyílt sisakos játék folyt a felek között, ezt követően viszont egy tíz perces rövidzárlatot kihasznált a Gérce, erre pedig már nem érkezett válasz hazai részről. 

 

Elektromol Spari FC - Kemenesalja Futball Club 3-5 (1-4)  Szombathely, vezette: Papp

Spari: Horváth - Tóth Zs., TÓTH A. (Sipos 85.) , VARSÁNYI, NYÁRI, PULAI, Németh V., Kelemen, Schmidt, Pados, NÉMETH R.

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Bándoli (Veszprémi 52.) , Dobson, Lőrincz G., NÉMETH, Lőrincz M., Péter, Pethő (Őri 62.) , Berecz (Bodor 70.) , Vajda

Gólszerzők: Pulai 21., Pados 50., Nyári 58., ill. Péter 11., Németh 3 (31., 33., 75.), Bándoli 42.

 

Az első félidőben a hazaiak tíz perces rövidzárlatát kíméletlenül kihasználta a Kemenesalja, így háromgólos előnnyel vonulhatott a szünetre. A félidőben viszont a Spari rendezte sorait, visszajött a mérkőzésbe, 4-3-nál gólt is szerzett, ami azonban lesállás miatt érvénytelenítettek. A kapusok mindkét oldalon remek teljesítményt nyújtottak, a találkozó sorsát a 75. percben egy büntető döntötte el, a vendégek ezzel állították be a végeredményt. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Bozsoki SE 4-0 (1-0)   Csepreg, vezette: Marácz

Csepreg: Jakatics - Kótai, Kótai, Steiner M. (Kossuth 77.) , Tájmel, Simon, Pócza, Nika B., Nagy (Kovács 77.) , Lukács (Nika M. 65.) , Steiner C. (Baranyai 73.) , Németh (Takács 65.)

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Szárnyas 86.) , Dévényi (Pónácz 88.) , Dobány (Pál 64.) , Kovács, Tompek, Kiss (Szenteleki 64.) , Hankó (Iker 77.)

Gólszerzők: Pócza 15., Tájmel 57., Nika M. 75., Kótai 87.

 

A bozsokiak megpróbálták meglepni a hazai együttest, a Csepreg azonban folyamatosan vette át a játék irányítását. Ez negyvenöt percnyi játék után enyhe mezőnyfölényben, valamint egygólos előnyben mutatkozott meg, a vendégek jól tartották magukat. A szünet után a csepregiek rátettek egy lapáttal, magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és ellenfelüket a játék szinte minden elemében felülmúlva megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. 

 

A tabella az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban