km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. déli csoport: magabiztosan nyert a Körmend, három ponttal távozott Rumból a Telekes

Megyei II. déli csoport: magabiztosan nyert a Körmend, három ponttal távozott Rumból a Telekes

A tabella első öt helyezettje egyaránt diadalmaskodni tudott, így továbbra is nagy a harc a dobogós helyekért. Az Őriszentpéter hazai környezetben tudott győzni, míg a Telekes idegenben múlta felül a Rumot.

 

Bajánsenye SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-8 (0-2)  Bajánsenye, vezette: Szendrődi

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös (Simon 72.) , Kucsera, Horváth B., Mihály, Kosár, Bakó, Fábián, Kovács (Luter 68.) , Horváth Z.

Körmend: Sály - Velekei, Horváth, Popovics, Szakasics, Meixner (Szatmáry 64.) , Horváth Dávid, Petrovics (Horváth Dániel 74.) , Sákovits (Horváth A. 60.) , Kazinczki (Simon 46.) , Szabó (Papp 68.)

Gólszerzők: Horváth 70., ill. Popovics 3 (18., 54., 59.), Velekei 3 (26., 63., 90.), Szatmáry 2 (67., 87.)

 

Ilyen arányban is megérdemelten nyert a vendég Körmend együttese.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-5 (1-2)  Vasszécseny, vezette: Harcsár

Vasszécseny: Székely - Joó (Zsolnai 54.) , Szalai (Gombkötő 31.) , Szalay, Viszked, Kiss, Orsós, Balikó, Sásdi, Varga, Márok

Nádasd: Rejtli - Varga K. (Burka 56.) , Varga M., Kalamár, (Meskó Á. 56.)  Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Németh Be. (Pálmai 61.) , Meskó E., Csenterics (Szabó Z. 75.)

Gólszerzők: Szalay 44., Zsolnai 65., ill. Meskó M. 2 (18., 74.), Németh Be. 33., Tuboly 81, Varga M. 83.

 

Szép számú közönség előtt, jó időben mérkőztek meg egymással a csapatok. 2-2-ig remekül tartotta magát a Vasszécseny, majd egy a hazaiak szerint vitatható góllal vezetést szerzett a Nádasd, ez pedig megtörte a hazai lendületet. A vendégek jól használták ki a lehetőségeiket, a mérkőzés utolsó szakaszában gyorsan eldöntötték a három pont sorsát. 

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Csákánydoroszló KSE 0-3 (0-0)  Felsőcsatár, vezette: Bíró

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Tieber - Czlenner (Krancz 60.) , Horváth L., Horváth Sz., Szabó, Pehr, Kopácsi (Podlaviczki 52.) , Schmalzl (Pock 86.) , Böhm, Cseri (Horváth M. 67.) , Orbán (Windisch 81.)

Csákánydoroszló: Baba - Danyi, Takács, Dedics, Urbán (Gérnyi 88.) , Makai, Kósa (Draskovics 53.) , Pandur, Márton, Kolosits (Lónai 85.) , Sárközi (Dihen 78.)

Gólszerzők: Urbán 3 (58., 68., 84.)

 

A bajnokság megnyerésére is esélyes Csákánydoroszló a tőle megszokott módon kezdte a mérkőzést, a felsőcsatári alakulat azonban remekül állta a rohamokat és felvette a ritmust, a kesztyűt. Helyenként meg helyzeteket is tudtak kidolgozni, szép megoldásokkal alakítottak ki lehetőségeket, azonban ezekből nem sikerült betalálni. A második játékrészben aztán tudásban és erőben is a hazaiak fölé tudott kerekedni a csákánydoroszlói csapat, így megérdemelten vitte el a három pontot a továbbra is gólképtelen Felsőcsatártól. A hazaiak U19-es csapata jelenleg 24 ponttal vezeti a bajnokságot, öt egység az előnye, teljesítményük mindenképpen dicséretet érdemel. 

 

Rum KSC - Telekes MEDOSZ SE 2-3 (1-1)  Rum, vezette: Elek

Rum: Busi - Székely (Molnár R. 54.) , Pupp, Horváth T., Preiczer, Bíró, Szalai (Tárkányi 61.) , Koronczai (Molnár M. 70.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Telekes: Tóth - Pénzes, Németh, Blaskovics (Szakter 77.) , Czövek, Osvald, Kónya, Vincze, Horváth (Büki 85.) , Osbáth, Görcsi

Gólszerzők: Szalai 37., Osbáth 75. (öngól), ill. Vincze 36., Kónya 2 (54., 70.)

Kiállítva: Leitgeb 77. (Rum)

 

A vendégek jobban akarták a győzelmet, többet tettek a három pont érdekében. A Rum gratulál a Telekesnek. 

 

Őriszentpéter SE - Rábatótfalui SE 4-1 (0-1)  Őriszentpéter, vezette: Sebesi

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Kaszás, Szabó S. (Mihályka 61.) , Németh (Embersics 85.) , Sály, Mihály, Kulcsár, Horváth, Tamaskó, Szép

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Gallai, Keresztúri ,Sütő, Szakács (Kovács 56.) , Falb (Németh 72.) , Düh, Kóczán, Sulics, Kocsis (Horváth 56.)

Gólszerzők: Sály 2 (62., 66.), Kaszás 2 (74., 93.), ill. Náricza 45.

 

A tabella hátsó régiójában található csapatok találkozóján a hazaik kezdték jobban a játékot, sorra alakították a nagy lehetőségeket, amiket egytől-egyig elpuskáztak. A futball íratlan törvényeinek megfelelően ez megbosszulta magát, és egy jól eltalált átlövés a szünetre vendégvezetést hozott magával. A játék képe nem változott a második játékrészben sem, ám ezúttal már a szentpéteriek is betaláltak, tetszetős átlövésekből, büntetőből és a lefújás előtt egy látványos átemelésből. Összességében megérdemelt hazai győzelmet láthattak a kilátogató nézők.

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-0 (1-0)  Szarvaskend, vezette: Farkas

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna, Németh, Kovács (Somogyi 73.) , Földes, Nagy, Kis-Nemes, Kopfer, Wolf

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Kis (Szekeres 62.) , Németh, Szabó (Balázs 62.) , Dénes, Bazsó, Horváth (Nagy 33.) , Bihun, Tima (Hegedűs 69.) , Séfer

Gólszerzők: Csillag 45., Kis-Nemes 87.

 

A hazaiak már rögtön a mérkőzés elején támadólag léptek fel és megpróbálták nyomás alá helyezni a vendégek kapuját. Több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, kapura veszélyesek voltak, a félidő hajrájában pedig a vezetést is sikerült megszerezniük. A fordulás után hasonlóan alakult a játék képe, a Szarvaskend dominált, majd a hajrában jött a második találat, így a házigazda 2-0-ás győzelmet aratott a jól küzdő vendégekkel szemben a rendkívül sportszerű mérkőzésen. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.