km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei I. osztály: szentgotthárdi győzelem a Sárvár ellen, döntetlen a forduló rangadóján

Megyei I. osztály: szentgotthárdi győzelem a Sárvár ellen, döntetlen a forduló rangadóján

A Körmend hazai környezetben győzte le a Lukácsházát, a Celldömölk pedig szomszédvári rangadón tudott nyerni a Jánosháza ellen. A Vasvár az utolsó pillanatokban mentett pontot, míg a Bük-Táplán mérkőzésen a rutin, és egy gól döntött a vendégek javára.

 

Hat mérkőzéssel, izgalmas párosításokkal és többek között a Király-Vép rangadóval folytatódott szombaton a megyei I. osztályú bajnokság. 

 

Büki TK - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 0-1 (0-0)  Bük, vezette: Boda

Bük: Kamondi - Németh T., Németh G., Czingráber, Kovács (Taródi 64.) , Orbán (Horváth 3.) , Csonka, Schimmer, Komálovics, Németh Z., Mercs

Edző: Marton Róbert

Táplán: Gyécsek - Vidák, Gyurcsányi (Gombos 46.) , Németh, Jantos (Polgár 73.) , Polyák (Versegi 83.) , Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth, Mikovics

Edző: Borbás János

Gólszerző: Németh 49.

Kiállítva: Horváth 92. (Bük)

 

A hazaiak főként a kapu előtti határozatlanságuknak köszönhetően veszítették el a mérkőzést.

 

Szentgotthárdi VSE - Sárvár FC 3-2 (2-2)  Szentgotthárd, vezette: Marácz

Szentgotthárd: Kapui - Gerebics, Kovács, Nyári, Dancsecz (László 53.) , Laczó, Gécsek, Korpics, Papp, Sipos, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Sárvár: Velladics - Takács (Tóth 46.) , Ódor, Fider, Tokaji, Illés, Kovács, Czöndör (Fülöp 75.) , Vass, Szemes, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Papp 7., Nyári 2 (15., 67.), ill. Illés 8., Csákvári 19.

 

A hazai csapatnak a látottak alapján sikerült túllépnie az elmúlt héten elszenvedett vereségen és nagy küzdelemben, lelkes játékkal megszerezte a három pontot a komoly játékerőt képviselő Sárvárral szemben. 

 

Vasvár VSE - Répcelaki SE-Sport 36 2-2 (1-2)  Vasvár, vezette: Kondor

Vasvár: Tóth - Czövek, Bíró, Varga, Dávid, Berta, Vincze, Elekes, Réfi, Pálla, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó, De Paula, Verasztó, Ódor (Joó 66.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Tar (Antal 53.)

Edző: Balassa Péter

Gólszerzők: Pálla 28., Réfi 92., ill. Ódor 19., De Paula 42.

 

Már a mérkőzés kezdetétől fogva inkább a vendégek térfelén zajlott a játék, ennek ellenére viszont egy átlövésből a Répcelak szerezte meg a vezetést, majd a vasvári egyenlítést követően egy, a hazaiak által véleményesnek ítélt góllal ismét előnybe került. Az 1-2-es fordulást követően is a Vasvár irányított, a vendégek kontrákkal operáltak és abból próbálták eldönteni a három pont sorsát. A 93. percben aztán összejött az egyenlítés a házigazdának, amely Réfi Erik találatának köszönhetően megérdemelten tartott otthon egy pontot. 

 

Király SE - Vép VSE 2-2 (1-2)  Szombathely, vezette: Papp

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kudron (Kovács 70.) , Reseterits (Németh G. 79.) , Fábián, Devecseri, Halmosi, Németh D., Schimmer

Edző: Hegyi László

Vép: Bezdi B. - Németh Á., Varga, Bezdi Sz. (Auer 90.) , Beke (Szijártó 92.) , Szalai, Takács Á., Balikó, Takács M., Viszket, Németh M. (Török 78.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Németh D. 23., Subicz 59., ill. Takács Á. 29., Balikó 26.

 

Egy rendkívül fegyelmezett Véppel kellett, hogy farkasszemet nézzen a Király SE együttese. Agresszívan, keményen letámadva kezdtek a hazaiak, ezt követően viszont nem tudták lezárni a mérkőzést, a vépiek pedig két hibát kihasználva meg is fordították az állást. A szünet után két meccslabdája is volt a vendégeknek, ezeket azonban hárította a házigazda. Ezt követően fokozatosan egyre nagyobb nyomás alá került a vépi kapu, az egyenlítés összejött, több lehetőséget viszont már nem sikerült kihasználnia a Királynak. A rangadó 2-2-es végeredménnyel zárult. 

 

Körmendi Football Club - SCHOTT Lukácsháza SE 5-2 (2-1)  Körmend, vezette: Vass

Körmend: Balogh - Zsoldos, Lakosi, Buti, Krajczár (Németh 54.) , Köntés, Sály, Majtényi, Bita (Tallósi 83.) , Majczán, Tompa (Török 56.)

Edző: Kurucz Ádám

Lukácsháza: Bán - Bolfán, Szentkúti, Gombás, Takács, Lengyel (Horváth 86.) , Németh Cs. (Keresztényi 58.) , Osztrosits, Gugcsó, Dan (Kovács 65.) , Németh N. (Lévai 74.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Köntés 34., Bita 39., Sály 57., Németh 75., Tallósi 90., ill. Szentkúti 31., Gombás 78.

 

Mondhatni, élet-halál harc volt ez a mérkőzés a körmendiek számára, akik ennek szellemében is léptek pályára. Bár a vezetést a Lukácsháza szerezte meg, a hazaiak hamar fordítani tudtak, így a szünetben már náluk volt az előny. A folytatásban a Körmend nagyot küzdve, hittel, alázattal, és akarattal megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Ez a győzelem sokat jelenthet a Rába-partiak számára az elmúlt időszak után. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Jánosháza VSE 2-0 (1-0)  Celldömölk, vezette: Bagoly

CVSE: Osvald - Galovich (Gábor 87.) , Enyingi (Szabó K. 83.) , Göntér, Szuh, Szabó R., Marsai, Gorácz, Keszei (Tóth 68.) , Horváth, Kovács

Edző: Kovács Balázs

Jánosháza: Pethő - Péter, Kiss, Laczi, Büki, Szabó T., Nagy, Benkő (Sztojka 16.) , Balázsi, Székács, Szabó L.

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Szabó L. 41. (öngól), Gorácz 55.

 

A szomszédvári rangadó első félidejében nagyon koncentráltan játszott mindkét együttes, kevés lehetőség adódott, de azok inkább a hazaiak előtt. A játékrész hajrájában aztán egy öngólnak köszönhetően megszerezte a vezetést a Celldömölk, amely így előnnyel mehetett a pihenőre. A folytatásban hasonlóan a küzdelem dominált, a celliek megingásából két alkalommal is helyzetbe tudott kerülni a Jánosháza, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani. A 60. perctől kezdve aztán a jobb erőnlétnek köszönhetően folyamatosan őrölte fel a vendégeket a CVSE és rutinosan, magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Répcelaki SE

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.