km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Megyei I. osztály: szentgotthárdi győzelem a Sárvár ellen, döntetlen a forduló rangadóján

Megyei I. osztály: szentgotthárdi győzelem a Sárvár ellen, döntetlen a forduló rangadóján

A Körmend hazai környezetben győzte le a Lukácsházát, a Celldömölk pedig szomszédvári rangadón tudott nyerni a Jánosháza ellen. A Vasvár az utolsó pillanatokban mentett pontot, míg a Bük-Táplán mérkőzésen a rutin, és egy gól döntött a vendégek javára.

 

Hat mérkőzéssel, izgalmas párosításokkal és többek között a Király-Vép rangadóval folytatódott szombaton a megyei I. osztályú bajnokság. 

 

Büki TK - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 0-1 (0-0)  Bük, vezette: Boda

Bük: Kamondi - Németh T., Németh G., Czingráber, Kovács (Taródi 64.) , Orbán (Horváth 3.) , Csonka, Schimmer, Komálovics, Németh Z., Mercs

Edző: Marton Róbert

Táplán: Gyécsek - Vidák, Gyurcsányi (Gombos 46.) , Németh, Jantos (Polgár 73.) , Polyák (Versegi 83.) , Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth, Mikovics

Edző: Borbás János

Gólszerző: Németh 49.

Kiállítva: Horváth 92. (Bük)

 

A hazaiak főként a kapu előtti határozatlanságuknak köszönhetően veszítették el a mérkőzést.

 

Szentgotthárdi VSE - Sárvár FC 3-2 (2-2)  Szentgotthárd, vezette: Marácz

Szentgotthárd: Kapui - Gerebics, Kovács, Nyári, Dancsecz (László 53.) , Laczó, Gécsek, Korpics, Papp, Sipos, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Sárvár: Velladics - Takács (Tóth 46.) , Ódor, Fider, Tokaji, Illés, Kovács, Czöndör (Fülöp 75.) , Vass, Szemes, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Papp 7., Nyári 2 (15., 67.), ill. Illés 8., Csákvári 19.

 

A hazai csapatnak a látottak alapján sikerült túllépnie az elmúlt héten elszenvedett vereségen és nagy küzdelemben, lelkes játékkal megszerezte a három pontot a komoly játékerőt képviselő Sárvárral szemben. 

 

Vasvár VSE - Répcelaki SE-Sport 36 2-2 (1-2)  Vasvár, vezette: Kondor

Vasvár: Tóth - Czövek, Bíró, Varga, Dávid, Berta, Vincze, Elekes, Réfi, Pálla, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó, De Paula, Verasztó, Ódor (Joó 66.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Tar (Antal 53.)

Edző: Balassa Péter

Gólszerzők: Pálla 28., Réfi 92., ill. Ódor 19., De Paula 42.

 

Már a mérkőzés kezdetétől fogva inkább a vendégek térfelén zajlott a játék, ennek ellenére viszont egy átlövésből a Répcelak szerezte meg a vezetést, majd a vasvári egyenlítést követően egy, a hazaiak által véleményesnek ítélt góllal ismét előnybe került. Az 1-2-es fordulást követően is a Vasvár irányított, a vendégek kontrákkal operáltak és abból próbálták eldönteni a három pont sorsát. A 93. percben aztán összejött az egyenlítés a házigazdának, amely Réfi Erik találatának köszönhetően megérdemelten tartott otthon egy pontot. 

 

Király SE - Vép VSE 2-2 (1-2)  Szombathely, vezette: Papp

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kudron (Kovács 70.) , Reseterits (Németh G. 79.) , Fábián, Devecseri, Halmosi, Németh D., Schimmer

Edző: Hegyi László

Vép: Bezdi B. - Németh Á., Varga, Bezdi Sz. (Auer 90.) , Beke (Szijártó 92.) , Szalai, Takács Á., Balikó, Takács M., Viszket, Németh M. (Török 78.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Németh D. 23., Subicz 59., ill. Takács Á. 29., Balikó 26.

 

Egy rendkívül fegyelmezett Véppel kellett, hogy farkasszemet nézzen a Király SE együttese. Agresszívan, keményen letámadva kezdtek a hazaiak, ezt követően viszont nem tudták lezárni a mérkőzést, a vépiek pedig két hibát kihasználva meg is fordították az állást. A szünet után két meccslabdája is volt a vendégeknek, ezeket azonban hárította a házigazda. Ezt követően fokozatosan egyre nagyobb nyomás alá került a vépi kapu, az egyenlítés összejött, több lehetőséget viszont már nem sikerült kihasználnia a Királynak. A rangadó 2-2-es végeredménnyel zárult. 

 

Körmendi Football Club - SCHOTT Lukácsháza SE 5-2 (2-1)  Körmend, vezette: Vass

Körmend: Balogh - Zsoldos, Lakosi, Buti, Krajczár (Németh 54.) , Köntés, Sály, Majtényi, Bita (Tallósi 83.) , Majczán, Tompa (Török 56.)

Edző: Kurucz Ádám

Lukácsháza: Bán - Bolfán, Szentkúti, Gombás, Takács, Lengyel (Horváth 86.) , Németh Cs. (Keresztényi 58.) , Osztrosits, Gugcsó, Dan (Kovács 65.) , Németh N. (Lévai 74.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Köntés 34., Bita 39., Sály 57., Németh 75., Tallósi 90., ill. Szentkúti 31., Gombás 78.

 

Mondhatni, élet-halál harc volt ez a mérkőzés a körmendiek számára, akik ennek szellemében is léptek pályára. Bár a vezetést a Lukácsháza szerezte meg, a hazaiak hamar fordítani tudtak, így a szünetben már náluk volt az előny. A folytatásban a Körmend nagyot küzdve, hittel, alázattal, és akarattal megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Ez a győzelem sokat jelenthet a Rába-partiak számára az elmúlt időszak után. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Jánosháza VSE 2-0 (1-0)  Celldömölk, vezette: Bagoly

CVSE: Osvald - Galovich (Gábor 87.) , Enyingi (Szabó K. 83.) , Göntér, Szuh, Szabó R., Marsai, Gorácz, Keszei (Tóth 68.) , Horváth, Kovács

Edző: Kovács Balázs

Jánosháza: Pethő - Péter, Kiss, Laczi, Büki, Szabó T., Nagy, Benkő (Sztojka 16.) , Balázsi, Székács, Szabó L.

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Szabó L. 41. (öngól), Gorácz 55.

 

A szomszédvári rangadó első félidejében nagyon koncentráltan játszott mindkét együttes, kevés lehetőség adódott, de azok inkább a hazaiak előtt. A játékrész hajrájában aztán egy öngólnak köszönhetően megszerezte a vezetést a Celldömölk, amely így előnnyel mehetett a pihenőre. A folytatásban hasonlóan a küzdelem dominált, a celliek megingásából két alkalommal is helyzetbe tudott kerülni a Jánosháza, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani. A 60. perctől kezdve aztán a jobb erőnlétnek köszönhetően folyamatosan őrölte fel a vendégeket a CVSE és rutinosan, magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Répcelaki SE

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.