km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Megyei I. osztály: Répcelakon nyert rangadót a Király SE, félbeszakadt a Rábapaty-Táplán összecsapás

Megyei I. osztály: Répcelakon nyert rangadót a Király SE, félbeszakadt a Rábapaty-Táplán összecsapás

A Vasvár a Körmend, a Celldömölk a Sárvár otthonában tudott három pontot szerezni, a Csepreg, a Haladás-Zanat, valamint a Vép viszont hazai környezetben nyert. A Söpte-Szarvaskend találkozón mindkét együttes egy-egy gólt és egy-egy pontot szerzett.

 

Az ünnepi hétvégén sem volt megállás a megyei labdarúgópályákon, ráadásul október 23. okán ezúttal az I. osztály valamennyi mérkőzése szombaton került megrendezésre, így aztán már ezen a napon beszámolhattunk mind a nyolc összecsapásról. 

 

Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. - Vasvár VSE 2-3 (1-1)  Vasvár, vezette: Héra

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti (Krajczár, 81.) , Karvalics (Vilics, 86.) , Molnár, Bita (Nagy, 57.) , Köntés, László, Sipos (Majczán, 81.) , Zsoldos, Berning

Edző: Kurucz Ádám

Vasvár: Tóth - Varga, Vincze, Elekes, Réfi, Pálla (Németh, 91.) , Horváth, Kónya, Tausz, Márton (Czövek, 71.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Karvalics 33., Molnár 60., ill. Kónya 2 (26., 86.), Pálla 53.

 

Kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két szomszédos csapat. A Körmend kezdeményezett többet, az első félidőben sok helyezetet kialakított, de a jó kontrákkal operáló vendég csapat teljesen megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

Csepregi SE - Jánosháza VSE 4-1 (0-1)  Csepreg, vezette: Szabó

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Tájmel (Janzsó, 83.) , Kossuth D., Nika M., Simon, Nagy (Steiner, 72.) , Pócza, Nika B., Merk (Takács Ke., 83.) , Lukács (Kossuth K., 83.)

Edző: Steiner Zsolt

Jánosháza: Pethő - Péter M., Szép (Székács, 80.) , Lempeg, Piri, Szabó K., Kiss (Szabó T., 80.) , Büki, Péter D., Benkő, Balázsi

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Lukács 2 (60., 78.), Tájmel 72., Steiner 87., ill. Benkő 40.

Kiállítva: Büki 49. (Jánosháza)

 

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy a hazaiak szerették volna, ahogy mondani szokták, "bent maradtak az öltözőben". A Jánosháza kezdeményezett, birtokolta a labdát, a Csepreg pedig húsz perc elteltével találta meg saját játékát és érkezett meg a találkozóba. Ennek köszönhetően fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását, ekkor a jánosházi térfélen pattogott a labda, így némileg váratlanul szerezték meg a vezetést a vendégek az első játékrész hajrájában. A fordulás után a Jánosháza emberhátrányba került, de szerencsére a kiállítás után is a futball dominált, nem ment el durva irányba a mérkőzés. A csepregiek nagyot küzdöttek, csapatként funkcionáltak, ennek pedig fordítás, s végül 4-1-es győzelem lett a vége. 

 

Sárvár FC - CVSE-Vulkánfürdő 1-3 (0-2)  Sárvár, vezette: Szabó III.

Sárvár: Velladics - Németh (Szabó, 59.) , Takács, Tokaji, Szakos, Károlyi, Fider, Taródi, Czirók, Kovács, Szemes

Edző: Nagy Dániel

CVSE: Bíró - Marsai Mi. (Tóth Z., 58.) , Göntér, Marsai Má., Tóth D., Gorácz (Berecz, 68.) , Keszei T. (Dobson, 91.) , Gábor, Galovich (Németh, 58.) , Czöndör, Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Czirók 72., ill. Tóth D. 25., Czöndör 32., Németh 63.

Kiállítva: Velladics 23. (Sárvár)

 

Nagy iramban indult a szomszédvári rangadó, ennek ellenére inkább mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 23. percben aztán a hazaiak hálóőre a kiállítás sorsára jutott, ezt követően pedig meg is szerezte a vezetést a Celldömölk. Ez alapjaiban határozta meg a találkozó további alakulását. A vendégek még egy alkalommal beköszöntek a szünetig, így 0-2-ről várhatták a folytatást a felek. A Sárvár küzdött, az újabb celli gól után, 0-3-nál és tíz emberrel, a kapuban mezőnyjátékossal sem adta fel, de csak a szépítésre futotta az erejéből. Az összecsapás így 1-3-as végeredménnyel zárult.

 

Répcelaki SE - Király SE 1-2 (0-1)   Répcelak, vezette: Horváth

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, De Paula, Ódor, Sipos, Horváth (Prystupa, 46.) , Rácz, Gaál, Tarcsay (Csányi, 59.)

Edző: Tóth Zsolt

Király SE: Király -Takács (Czingráber, 90.) , Verasztó (Velekei, 16.) , Reseterits, Németh (Kovács, 90.) , Kiss, Horváth, Halmosi, Csákvári, Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Vass 64., ill. Horváth 14., Csákvári 80.

 

Az élmezőny csapatai néztek egymással farkasszemet Répcelakon, igazi rangadónak ígérkezett az összecsapás. A vendégek számára indult jobban a találkozó, szűk negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték, ami ki is tartott a szünetig. A fordulást követően büntetőből egyenlített a Répcelak, de a 80. percben ismét a Király SE örülhetett találatnak, amely három ponttal távozott Répcelakról. Összességében megérdemelt vendég siker született, a Király SE mezőnyfölényben futballozott, helyzetei közül pedig kettőt ki tudott használni.

 

Vép VSE - Büki TK 9-0 (6-0)  Vép, vezette: Mónos

Vép: Borsos - Kiss, Czeglédi, Szalai R. (Pogácsás, 46.) , Szalay (Szijártó, 46.) , Bezdi, Niksz (Berta, 46.) , Illés, Szendrődi, Takács Á. (Szalai M., 46.) , Takács M. (Balikó, 46.)

Edző: Simon Miklós

Bük: Viczmándi - Fehér, Tóth B. (Kiss, 46.) , Kostyál, Bősze, Vamper, Nagy, Szabó, Kocsis (Papp, 53.) , Tóth R., Komjáthy

Edző: Komjáthy János 

Gólszerzők: Takács Á. 2 (6., 31.), Bezdi Sz. 14., Szalai R. 17., Illés Á. 2 (26., 84.), Niksz 33., Berta 65., Pogácsás 67.

 

Kissé nedves talajon kezdtek a felek, a hazai csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, az 5. percben pedig meg is szerezte a vezetést. Ezt követően sem vett vissza a Vép, végig irányítva a mérkőzést magabiztosan, futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, s egészen kilenc gólig meg sem állt. A Vép csapatában minden játékos jó teljesítményt nyújtott. 

 

Rábapatyi KSK - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-1 (1-0) Rábapaty, vezette: Sebesi (FÉLBESZAKADT)

Rábapaty: László - Csonka, Varga, Horváth, Piros D., Dugovics, Tóth, Manganelli, Csupor, Bakonyi, Könczöl

Cserék: Király, Halász, Gosztolya, Zeke, Balhási, Piros P.

Edző: Marton Róbert

Táplán: Gyécsek - Farkas, Németh, Huszár, Polgár, Dala, Rosner, Markó, Manganelli, Szakasics, Vidák

Cserék: Török, Fürdős, Borbás, Gombos, Mercs, Gyurcsányi

Edző: Borbás János

 

Az összecsapást a hazai együttes kezdte jobban, egy Dugoviccsal szemben elkövetett szabálytalanság után pedig büntetőhöz is jutott, amiből megszerezte a vezetést. A folytatásban is inkább a Rábapaty előtt adódtak lehetőségek, ezek viszont kihasználatlanul maradtak, így 1-0 volt az állás a félidőben. A második játékrész elején újabb büntetőhöz jutott a házigazda, amely megduplázta előnyét, a vendégek viszont egy szabadrúgás után gyorsan szépítettek és lendületben maradtak. Sajnálatos esemény, hogy  találkozó 2-1-es hazai vezetésnél a 85. percben félbeszakadt, miután a vendégek játékosa megkapta második sárga lapját, a kiállítást pedig nehezen viselte és lefejelte a játékvezetőt. 

 

Söpte SE - Szarvaskend SE 1-1 (1-0)  Söpte, vezette: Mórócz

Söpte: GADAVICS - Lengyel, Kovács, Rómer, Mester (Molnár, 72.) , Hujber (Kovács, 92.) , Kondákor, Koronczai, Vámos, Varga, Koszokovits

Edző: Lengyel Miklós

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna (Somogyi, 63.) , Tompa, Tuboly (Nagy, 87.) , Földes, Kopfer, Wolf, Kis-Nemes, Törő

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Mester 3., ill. Wolf 71.

Kiállítva: Varga  89. (Söpte)

 

Két ellentétes félidőt láthattak a kilátogatók. Az első játékrészben inkább a Söpte, míg a másodikban a Szarvaskend akarata érvényesült, így igazságosnak mondható döntetlen született.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Kiswire Szentgotthárdi VSE 2-1 (1-1)  Szombathely, vezette: Marácz

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás, Szőts, Kovács, Pap, Szenczi, Tóth M., Sály (Simon, 46.) , Tóth B. (Ferencz, 63.) , Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi, Osvald, Nagy, Dancsecz, Bedi, Gécsek, Sulics, Sipos G., László (Sipos B., 90.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Péter 7., Ferencz 85., ill. Nagy 2.

 

Nagy küzdelmet hozott a szakadó esőben lejátszott összecsapás, melynek rögtön a 2. percében a szentgotthárdiak szerezték meg a vezetést. A hazaiak sem tétlenkedtek sokáig, a 7. minutumban egyenlítettek, kezdődhetett minden elölről. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, a szombathelyiek nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzéséért, de nem akart összejönni a találat. Második játékrész közepén aztán pályára lépett Ferencz Zoltán, s ha már pályára lépett, be is köszönt szabadrúgásból, ami egyben a Haladás-Zanat 2-1-es győzelmét jelentette.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.