km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Megyei I. osztály: rangadónak beillő párosítások és meglepetések a 17. forduló szombati mérkőzésein

Megyei I. osztály: rangadónak beillő párosítások és meglepetések a 17. forduló szombati mérkőzésein

A felsőházból a Répcelak és a Lukácsháza is fontos pontokat veszített, a Sárvár azonban nyerni tudott a Körmend ellen. A Celldömölk a hajrában tudott felülkerekedni a Jánosházán, a Szentgotthárd pedig otthon tartotta a három pontot a gödörben lévő Kőszeg ellen.

 

Öt mérkőzéssel folytatódott szombaton a megyei I. osztály pontvadászata. A Celldömölk Jánosházára, a Kőszeg pedig Szentgotthárda látogatott. A Lukácsháza Szombathelyen csapott össze a Rábapattyal, a Sárvár a Körmendet, a Répcelak pedig a Bük gárdáját fogadta.

 

Szentgotthárdi VSE - Kőszegi Lóránt FC  2-1 (1-1)  Szentgotthárd, vezette: Marácz

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Kovács, Osvald (Nagy 64.) , Latyák, Dancsecz, Gécsek, Andrejek (Papp 88.) , Nyári, Gyécsek (Polly 87.)

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Toldi, Csák (Szűcs 64.) , Kovács, Réti (Molnár 64.) , Rómer (Laki 72.) , Riegler (Kelemen 87.) , Fehér, Szolyák

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Nyári 28., Rómer 60. (öngól), ill. Szolyák 20.

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban és lendületesebben, a 20. percben Szolyák révén a vezetést is megszerezték. A bekapott gól után rendezte a sorokat a Szentgotthárd és sokkal kezdeményezőbben futballozott, ez viszont a szünetig csak az egyenlítésre volt elég. A fordulás után nagy küzdelem, kemény harc zajlott a pályán, ám a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, amit újabb gólra is tudtak váltani, ezzel pedig 2-1-es győzelmet arattak. 

 

Schott Lukácsháza - Rábapatyi KSK  0-3 (0-1)  Szombathely, vezette: Kondor

Lukácsháza: Horváth K. - Szentkúti (Lévai 74.) , Vörös, SZALAI, Németh (Keresztényi 46.), Osztrosits, Gugcsó, Bősze (Nagy 57.) , Dan, Dr. László (Varga 57.) , Horváth M. (Bolfán 68.)

Edző: Sántha Szilárd

Rábapaty: Király - Fehér E., Piros D., Gosztolya (Dugovics 37.) ,Szabó (Piros P. 70.) , Fehér K. (Nagy 74.) , Nardai, Kovács Ta., Kovács Ti., Csupor, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Kiállítva: Varga 70. (Lukácsháza), ill. Piros D. 78., Nagy 85. (Rábapaty)

Gólszerzők: Csupor 42., Dugovics 47., Piros D. 64.

 

A nem túl magas színvonalú találkozón a vendégek egy pontrúgás után jutottak előnyhöz az első játékrész vége előtt, így 0-1-es eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrész elején aztán ismét a Rábapaty talált be, ezúttal akcióból. Ezt követően a lényegi kérdések tulajdonképpen eldőltek, a Lukácsházának futnia kellett az eredmény után, de a játékukból ezúttal hiányzott az ötlet, a kreativitás, nem életük mérkőzését produkálták. A játékvezető zsebéből három alkalommal is előkerült a piros lap, az összecsapást pedig a mérkőzés képe alapján megérdemelten nyerte meg a Rábapaty. 

 

Répcelaki SE - Büki TK  1-2 (1-0)  Répcelak, vezette: Mórocz

Répcelak: Tóth J. (Németh 68.) - Tóth D., Vass, Tokaji, Tamási, Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa (Tóth Dá. 52.)

Asszisztens edző: Tóth Zsolt

Bük: Kamondi - Németh, Wágner (Tóth 92.) , Kovács (Taródi 62.) ,Orbán (Kocics 93.) , Resch, Csonka, Schimmer, Komálovics, Czingráber, (Czirók 62.)  Savanyó (Boldizsár 82.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Vass 12., ill. Czirók 2 (67., 89.)

 

Jól indult a találkozó a répcelakiak számára, a 12. percben egy büntetőnek köszönhetően Vass révén meg is szerezték a vezetést. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, de a Bük nem igazán tudott veszélyt teremteni ellenfele kapuja előtt. A szünetre így 1-0-s vezetéssel mehetett a házigazda, amely a második játékrészt is lendületesen kezdte, ennek ellenére a vendégek tudtak eredményesek lenni, így egalizáltak. Ezt követően mindkét együttes nagy erőket mozgósított a három pont megszerzéséért, végül Czirók büntetőjének köszönhetően a Bük örülhetett a három pontnak. 

 

Jánosháza VSE - CVSE-Vulkán Fürdő  2-3 (1-2)  Jánosháza, vezette: Vass

Jánosháza: Tóth - Szabó, Závecz, Huszár (Vágusz 80.) , Virág, Palkovits, Manganelli (Fenyő 87.) , Büki, Nagy, Székács, Niksz (Németh 46.)

Edző: Molnár Károly

CVSE: Osvald - Marsai, (Kovács 81.)  Enyingi ,Szuh (Gábor 41.) , Tóth, Dobson (Döbrente 64.) , Keszei Ta. (Gorácz 78.), Péter, Manganelli. Keszei R., Galovich

Edző: Kelemen Kornél

Gólszerzők: Niksz 21., Nagy 67., ill. Tóth 2 (13., 36.), Döbrente 87.

 

Az első félidőben az enerváltan játszó hazai csapat ellen a vendégek megszerezték a vezetést, egy szép támadást követően azonban a hazaiak egalizálni tudtak. A második játérész hasonlóan alakult, és amikor már szinte mindenki elkönyvelte, hogy döntetlennel ér véget a találkozó, a celldömölkiek megszerezték a három pontot érő találatot. 

 

Sárvár FC - Körmendi Football Club 3-1 (2-1)  Sárvár, vezette: Polgár

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Szabó R. (Szabó B. 80.) , Nagy (Marsai 46.) , Potyi, Tóth (Harkai 83.), Fider, Pap (Horváth K. 86.) , Csákvári (Joó 86.) , Horváth A., Kovács Be.

Edző: Haraszti Zsolt

Körmend: Balogh - Takács (Tompa 80.) , Sipos G., Köntés, Buti, Németh (Bajnok 46.) , Majtényi, Sipos B., Tóth (Varga 86.) , Péter, (Török 86.)  Czeglédi

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Tóth 41., Kovács Be. 45., Csákvári 76., ill. Sipos G. 15.

 

Az erős szél nagyban befolyásolta a csapatok játékát, de a hazaiak többet birtokolták a labdát, és annak ellenére, hogy a körmendiek szereztek vezetést, magabiztosan fordították meg a találkozót, majd a második félidőben növelni is tudták előnyüket. A házigazda a mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet aratott a rendkívül szimpatikusan küzdő vendégek ellen.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el. 

 

Fotó: Répcelaki SE/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.