km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Megyei I. osztály: ötöt rúgva nyert a Rábapaty, de a Király SE és a Vasvár is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot

Megyei I. osztály: ötöt rúgva nyert a Rábapaty, de a Király SE és a Vasvár is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot

A Vép két vereség után örülhetett újra a győzelemnek, de az élmezőny tagjai közül a Sárvár, valamint a Celldömölk sem hibázott. A Kőszeg elhozta a pontokat Szentgotthárdról, a Haladás-Zanat és a Táplán összecsapása pedig döntetlennel zárult.

 

Nagypéntek után Húsvét vasárnapján is pattogott a labda a megyei pályákon, a 24. játéknapra került sor az I. osztályban.

 

Szentgotthárdi VSE - Kőszegi Lóránt FC 0-1 (0-0)  Szentgotthárd, vezette: Boda

Szentgotthárd: Kapui - Sipos (Báger 60.) , Nyári, Komáromi (Korpics 87.) , Gyécsek, Nagy (Holecz 90.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Fábián (Papp 78.)

Edző: Robert Kercmar

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Szabella (Seper 86.) , Németh O., Csák, Prán (Tóth 79.) , Rákhely, Szűcs, Fehér

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Szabella 76.

 

A találkozó elején mindkét csapaton érződött, hogy a pénteki mérkőzés még benne van a lábakban, főként mezőnyben folyt a játék, komolyabb helyzet nélkül. Az első játékrész végén aztán a Szentgotthárd egy kapufánál, valamint egy kipattanó labdánál is nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez, betalálniuk azonban nem sikerült, így 0-0 volt az állás az első negyvenöt perc után. A második játékrészben a Kőszeg tűnt frissebbnek, többet birtokolták a labdát, a 76. percben pedig előnybe is kerültek. A Szentgotthárd a találkozó utolsó szakaszában mindent egy lapra feltéve támadott, nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de az eredmény már nem változott, 1-0-ás kőszegi győzelemmel ért véget az összecsapás.

 

Körmendi Football Club - Király SE 1-4 (1-2)   Körmend, vezette: Bírói

Körmend: Balogh - Osvald (Sály 49.) , Lakosi, Buti, Krajczár (Belső 56.) , Köntés, Majtényi, Lászlü, Sipos, Zsoldos (Tompa M. 86.) , Tompa K.

Edző: Kurucz Ádám

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kalmár, Németh G., Vargyas (Kudron 67.) , Marton (Devecseri 46.) , Halmosi (Tamás 76.) , Németh D. (Takács 76.) , Schimmer (Kiss 74.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Sipos 21., ill. Buti 32. (öngól), Zsoldos 46. (öngól), Vargyas 58., Halmosi 72.

 

Az előző két találkozón négy pontot szerző Körmend előnybe tudott kerülni a Király SE ellen egy 21. percben szerzett találattal, ezt követően viszont négy vendég gól érkezett, aminek köszönhetően a tabella második helyezettje örülhetett a győzelemnek.

 

Vasvár VSE - Egyházasrádóci SE 4-1 (3-0)  Vasvár, vezette: Szabó III.

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Schermann 88.) , Horváth, Vincze, Fülöp (Berta 56.) , Elekes (Czövek L. 77.) , Dávid, Réfi, Pálla (Németh 89.) , Márton (Czövek M. 89.)

Edző: ifj. Sziffer István

Egyházasrádóc: Bali - Vilics, Molnár L., Varga, Molnár I., Németh, Kenesei, Mészáros, Molnár G. (Horváth 66.) , Szendrődi, Krajczár

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Fülöp 8., Varga 22., Pálla 33., Márton 88., ill. Varga 60.

 

A hazaiak a mérkőzés második félidejének első húsz percét leszámítva magabiztosan, jól futballoztak, ami gólokban is megmutatkozott, a négy találat mellett pedig kétszer a kapufa segítette ki a vendégeket. Az Egyházasrádóc főként pontrúgások után tudott veszélyeztetni, szépítésük pedig egy a vasváriak által véleményesnek gondolt büntetőből született. A házigazda győzelme megérdemelt. 

 

Büki TK - CVSE-Vulkánfürdő 1-2 (1-0)  Bük, vezette: Szabó

Bük: Gábriel - Czingráber (Mercs 70.), Németh T., Wágner, Kovács (Czirók 65.) , Németh G., Tóth (Németh J. 46.) , Schimmer, Komálovics, Horváth (Resch 77.) , Németh Z.

Edző: Marton Róbert

CVSE: Osvald - Enyingi, Szuh, Szabó R. (Göntér 93.) , Marsai Má., Gorácz (Szabó K. 70.) , Keszei T. (Marsai Mi. 54.) , Gábor, Galovich, Keszei R., Piri (Tóth 81.) 

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Németh G. 35., ill. Enyingi 59., Marsai Mi. 90.

 

A házigazda az első félidőben kitűnően futballozott, helyzeteket alakított ki, melyek közül egyet értékesítve a vezetést is sikerült megszereznie. A szünet után egy lecsúszott beadásból egyenlített a Celldömölk, amely a 90. percben egy megingást kihasználva a győzelmet jelentő találatot is megszerezte. A vendégek tulajdonképpen helyzet nélkül gyűjtötték be a három pontot, a hazaiak nem érdemeltek vereséget a találkozón, melynek színvonalához nem igazán tudott felnőni a játékvezetés. 

 

Sárvár FC - Répcelaki SE-Sport 36 2-0 (0-0)   Sárvár, vezette: Marácz

Sárvár: Velladics - Kovács Bá. (Szakos 86.) , Ódor, (Fülöp 73.)  Illés, Potyi, Czöndör (Csákvári 62.) , Vass, Fider, Tokaji (Takács 86.) , Kovács Be., Szemes (Tóth 78.) 

Edző: Haraszti Zsolt

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai (Prystupa 16.) , De Paula, Szabó D., Verasztó (Németh 78.) , Ódor (Tar 34.) , Sipos, Horváth, Rácz, Szabó A.

Edző: Balassa Péter

Gólszerzők: Ódor 56., Csákvári 70.

 

Az utóbbi időben jól szereplő, jó passzban lévő Répcelakot fogadta a listavezető Sárvár együttese. A vendégek igazolták is jó formájukat, jól megszervezték a védekezésüket, melyekből veszélyes kontrákat vezettek. A hazaiak nem igazán találták az ellenszert, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeik, ám ezeket az első játékrészben még nem sikerült gólra váltani. A fordulás után aztán két alkalommal is betalált a sárvári alakulat, amely így összességében megérdemelt győzelmet aratott a rendkívül sportszerű mérkőzésen. 

 

Rábapatyi KSK - Jánosháza VSE 5-1 (2-0)   Rábapaty, vezette: Mórocz

Rábapaty: Király - Horváth (Varga 61.) , Balhási, Dugovics (Gosztolya 82.) , Vajda, Csupor, Illés, Kovács, Csonka, Piros, Németh

Edző: Nagy Dániel

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Binder (Vágusz 82.) , Laczi, Büki, Nagy, Balázsi (Szigeti 88.) , Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Csonka 20., Dugovics 2 (29., 52.), Vajda 82., Piros 86., ill. Binder 65.

 

Erős szélben indult útjára a labda, az első negyedóra pedig komolyabb helyzet nélkül telt el. A hazai csapat aztán egy szögletet követően Csonka fejesével előnybe került, ezt pedig Dugovics révén sikerült megduplázni, így 2-0-ás állással vonultak pihenőre a felek. A fordulás után a Rábapaty még háromszor volt eredményes, a vendégek erejéből a szépítésre futotta, a házigazda megérdemelten szerezte meg a nagyon fontos három pontot. 

 

Schott Lukácsháza SE - Vép VSE 0-3 (0-1)  Lukácsháza, vezette: Talabér

Lukácsháza: Bán - Gombás, Lengyel, Pungor (Horváth 23.) , Németh Cs. (Takács 69.) , Osztrosits, Gugcsó, Németh N. (Bolfán 79.) , Németh R., Keresztényi (Vörös 62.) , Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Vép: Bezdi B. - Németh, Bezdi Sz. (Wágner 86.) , Berta (Dala 46.) , Illés (Szalai R. 69.) , Czeglédi, Szalai M., Auer, Varga, Balikó, Takács

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Illés 9., Szalai R. 74., Bezdi Sz. 82.

Kiállítva: Gombás 75. (Lukácsháza)

 

A Lukácsháza öt, a Vép két vesztes mérkőzés után szerette volna begyűjteni a három bajnoki pontot.  Ez végül a vendégeknek sikerült, akik 3-0-ás győzelmet könyvelhettek el.

 

Haladás VSE- Zanati SE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE  1-1 (0-0)  Szombathely, vezette: Sebesi

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Pap, Perger, Németh (Simon 57.) ., Iván,  Baumgartner, Nagy, Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Táplán: Gyécsek - Manganelli Zs. (Balikó 89.) , Vidák, Farkas, Németh, Gyurcsányi, Polyák, Huszár, Manganelli A. (Gombos 65.) , Polgár, Markó

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Varga 51., ill. Németh 65.

 

A két újonc összecsapásán a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd egy általuk lesgyanúsnak vélt góllal egyenlíteni tudtak a vendégek. A hajrában két alkalommal is volt lehetősége a Haladás-Zanatnak a győztes találat megszerzésére, a helyzetek azonban kimaradtak, így pontosztozkodással ért véget a találkozó, a csapatok pedig továbbra is fej-fej mellett haladnak. 

 

A tabella az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Répcelaki SE-Sport 36

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak