km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei I. osztály: már a Király SE sem veretlen

Megyei I. osztály: már a Király SE sem veretlen

Szoros mérkőzéseket játszottak az utolsó őszi fordulóban a csapatok, a hat találkozóból ötön is egygólos különbséggel tudott nyerni a győztes fél. A Sárvár a Körmendet győzte le hazai környezetben, míg a Kőszeg ugyancsak otthon diadalmaskodott, megszakítva ezzel a bajnokaspiráns Király veretlenségi sorozatát. A Bük, a Vasvár, valamint az Egyházasrádóc idegenben gyűjtötte be a három pontot, a Haladás-Zanat pedig kétgólos sikerrel búcsúztatta a szezon első felét.

 

A 15. fordulóhoz, azaz félidőhöz érkezett a megyei I. osztályú pontvadászat, a nyolc összecsapásból pedig hatot rendeztek a szombati nap folyamán.

 

Sárvár FC - Körmendi Football Club 1-0 (0-0)  Sárvár, vezette: Bagoly

Sárvár: Viganó - Horváth, Ódor (Fülöp 69.) , Fider, Tokaji (Takács 87.) , Illés, Potyi, Kovács, Vass (Szemes 62.) , Tóth (Czöndör 46.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Körmend: Balogh - Zsoldos, Buti, Krajczár (Tallósi 77.) , Köntés, Sály, Majtényi, Sipos, Török, Majczán, Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerző: Illés 70.

Kiállítva: Kurucz Ádám 42. (Körmend)

 

Két szebb időket is megélt csapat találkozott egymással. A mai mérkőzésen a Körmend kontrajátékra rendezkedett be, a három pontnak végül a hazaiak örülhettek egy 70. percben szerzett találatnak köszönhetően. 

 

Schott Lukácsháza SE - Vasvár VSE 2-3 (0-1)  Lukácsháza, vezette: Szabó I.

Lukácsháza: Bán - Szentkúti ,Vörös, Gombás, Takács (Lévai 80.) , Lengyel, Keresztényi (Németh N. 70.) , Németh Cs. (Dan 52.) , Osztrosíts (Horváth 68.) , Gugcsó, Dr. László

Edző: Sántha Szilárd

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Berta, Vincze, Fülöp, Elekes (Gotthárd 61.) , Dávid, Réfi, Pálla, Czövek

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Dan 74., Gugcsó 89., ill. Czövek 33., Varga 64., Pálla 92.

 

Az első félidő képe alapján a vendégek akár többgólos előnyre is szert tehettek volna, a lehetőségeik közül viszont csak egyet tudtak kihasználni, így egygólos vasvári vezetéssel mentek szünetre a csapatok. A második játékrészben egyértelműen feljavult a Lukácsháza játéka, átvették az irányítást, ennek ellenére a vendégek szerezték az újabb találatot, amivel növelték előnyüket. A házigazda nem adta fel, ment előre, ennek egyenlítés lett az eredménye, a 64. percben 2-2 volt az állás. A lukácsháziak hajtottak a győzelemért, túlzottan kitámadtak, ami a hajrában megbosszulta magát: a 92. percben Pálla találatának köszönhetően a Vasvár megszerezte a győzelmet. A mai találkozó hűen tükrözi a Lukácsháza teljes őszi idényét. 

 

Répcelaki SE - Sport36 - Büki TK 0-1 (0-0)  Répcelak, vezette: Harcsár

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó (Markó 70.) , De Paula, Antal (Prystupa 52.) , Verasztó (Joó 61.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Tar

Edző: Balassa Péter

Bük: Kamondi - Czingráber, Németh T., Komálovics, Kovács(Tóth B. 87.) , Németh G., Csonka, Schimmer, Németh Z., Taródi, Mercs (Tóth K. 77.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerző: Németh T. 53.

 

Az összecsapás első félideje mezőnyjátékot és küzdelmet hozott, egy gólvonalról történő mentést, valamint egy De Paula helyzetet lehetett feljegyezni. A szünet után inkább a vendégek akarata érvényesült, ez pedig az 53. percben gólban is megmutatkozott, Németh Tibor találatával megszerezte a vezetést a Bük. A folytatásban volt visszavont büntető, a hajráig a bükiek irányítottak, és bár az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott a Répcelak, több nagy helyzetet is kialakított, de vagy centikkel ment a kapufa mellé a próbálkozás, vagy a vendégek kapusa védett nagy bravúrral. Több találat már nem esett az összecsapáson, a Bük egygólos győzelmet aratott. 

 

Jánosháza VSE - Egyházasrádóci SE 0-1 (0-0)  Jánosháza, vezette: Talabér

Jánosháza: Pethő - Bognár, Péter (Székács 46.) , Palkovits, Kiss, Szabó L. (Vágusz 77.) , Laczi, Büki, Szabó T., Nagy, Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

Egyházasrádóc: Vas - Kenesei (Vilics 61.) , Szendrődi, Péter, Molnár L., Farkas, Molnár I. (Simon 88.) , Németh, Mészáros, Krajczár, Halász (Molnár G. 67.)

Edző: Simon Attila

Gólszerző: Nagy 85. (öngól)

 

A több sebből vérző hazai csapat az első játékrészben meglehetősen enerváltan futballozott, a vendégek előtt viszont több lehetőség is adódott, amiket értékesíteniük azonban nem sikerült. A fordulás után a Jánosháza rendezte a sorokat, egy öngólnak köszönhetően mégis a vendégek örülhettek a három pontnak. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Király SE 2-1 (0-1)  Kőszeg, vezette: Árpád

Kőszeg: Németh - Rákhely, Fehér A., Kovács, Csuka, Keresztes (Laki Hegyi 92.) , Csák (Kiss 46.) , Prán (Réti Ma. 80.) , Réti Mi., Fáth, Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Subicz, Reseterits (Kudron 61.) , Fábián, Devecseri, Kondákor (Németh G. 62.) , Halmosi, Németh D., Schimmer (Kovács 27.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Fehér D. 2 (69., 88.), ill. Halmosi 41.

 

Az első félidőben főként mezőnyben folyt a játék, és hiába játszott fölényben a Király, igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani. Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget az első játékrész, a 41. percben azonban Halmosi Péter egy szépségdíjas szabadrúgással előnyhöz juttatta a vendégeket. A folytatásban a Kőszeg átvette az irányítást, több ígéretes helyzetet is kialakított, a 69. percben pedig egy büntetőnek köszönhetően egyenlítettek is. A hátralévő időben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, amelyek közül egyet a hazaiaknak sikerült értékesítenie, akik így 2-1 arányban megnyerték az összecsapást. A Kőszeg alázattal, szívvel, óriási küzdőszellemmel tüntette el a két csapat közti különbséget és sok sikert kíván a Királynak a továbbiakban. 

 

Haladás VSE - Zanati SE - Szentgotthárdi VSE 2-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Vass

Haladás-Zanat: Kántor - Buzás (Szakály 83.) , Nagy, Pap (Németh 75.) , Perger (Baumgartner 83.) , Szenczi, Iván, Péter, Szőts (Machinek 75.) , Varga, Ferencz

Edző: Szenczi Imre

Szentgotthárd: Kapui - Gerebics, Kovács, Báger, Nyári (Sipos 54.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Korpics (László 65.) , Nagy, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Perger 20., Iván 70.

 

A hazaiak három vereség után szerettek volna javítani, ez pedig sikerült is. Szenczi Imre együttese mindkét félidőben betalált és 2-0-ás győzelemmel zárta az őszi idényt.

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Répcelaki SE-Sport36/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.