km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei I. osztály: magabiztosan nyerte a Haladás VSE-Zanati SE az újoncok csatáját

Megyei I. osztály: magabiztosan nyerte a Haladás VSE-Zanati SE az újoncok csatáját

A Vép a hajrában szerezte meg a győzelmet a Lukácsháza ellen, az Egyházasrádóc pedig a hosszabbításban tudott pontot menteni.

 

A Lukácsháza Vépre látogatott, az Egyházasrádóc a Vasvárt fogadta, míg a két újonc egymással csapott össze a megyei I. osztály 8. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

 

Egyházasrádóci SE - Vasvár VSE 1-1 (0-0)   Egyházasrádóc, vezette: Mónos

Egyházasrádóc: Vas - Péter, Vilics, Molnár L., Farkas (Simon 79.) , Németh, Mészáros, Molnár G. (Kenesei 46.) , Krajczár, Halász (Molnár I. 46.) , Szendrődi

Edző: Simon Attila

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Márton 86.) , Gotthárd (Elekes 52.) , Berta, Vincze, Fülöp, Dávid (Smolczer 74.) , Réfi, Pálla (Czövek 62.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Szendrődi 91., ill. Vincze 75.

 

Mindkét csapat számára rendkívül fontos volt a vasárnap délutáni találkozón, ami érezhető is volt a játékon. Az egyházasrádóciak valamivel többet veszélyeztettek az első félidőben, a Vasvár leginkább Fülöp Milán egyéni villanásaiban bízott. A szünet után fordult a kocka, a vendégek átvették a játék irányítását, majd egy sarokrúgást követően előnybe is kerültek. A hazaiak a hosszabbításban egyenlíteni tudtak, sőt, mi több, a győztes gól is ott volt a lábukban, a ziccer azonban kimaradt. Összességében ellentetés félidők után igazságos döntetlen született. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Haladás VSE-Zanati SE 0-6 (0-2)  Táplánszentkereszt, vezette: Szabó III.

Táplán: Gyécsek - Karda, Vidák, Gombos, Neudl (Fürdős, 65.) , Jantos, Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár, Mikovics

Edző: Borbás János

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Varga, Perger (Szakály 63.) , Pap, Ferencz, Szenczi, Iván, Péter, Nagy (Baumgartner 75.) , Szőts (Kiss 82.)

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Ferencz 12., Iván 4 (43., 53., 78,. 80.), Pap 67.

 

A sok sebből vérző hazaiak átadták a területet a vendégeknek, kontrákra rendezkedtek be. A szombathelyiek gyorsan járatták a labdát, sokpasszos játékot játszottak, majd a 12. percben a vezetést is megszerezték. A folytatásban a Táplánnak is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ennek ellenére a vendégek duplázták meg előnyüket a játékrész hajrájában. A fordulás után a Haladás-Zanat a játék minden elemében a házigazda fölé tudott nőni és megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Vép VSE - Schott Lukácsháza SE 3-1 (1-1)  Vép, vezette: Marácz

Vép: Bezdi B. - NÉMETH Á., Varga, Czeglédi, BEZDI SZ., Szalai (Wágner 93.) , Szijártó, BALIKÓ, Takács, Dala (Pogácsás 71.) , Németh M. (Beke 46.)

Edző: Simon Miklós

Lukácsháza: Molnár - Szentkúti ,Vörös, Takács (Lévai 88.) , Osztrosits, Gugcsó, Németh R., Dan, Keresztényi (Németh Cs. 55.) , Dr. László, Pungor (Németh N. 61.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Bezdi Sz. 22., Balikó 87., Beke 93., ill. Dr. László 26.

 

Két, pontokra éhes csapat nézett egymással farkasszemet a mély talajú pályán. A vezetést a vépieknek sikerült megszerezniük egy formás támadás végén, nem sokkal később azonban egalizálni tudott a Lukácsháza. A második játékrészben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a játék képe alapján sokáig úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a felek. Egészen a 87. percig, amikor büntetőhöz jutott a Vép, melyet Balikó Dániel értékesített. Ezt követően mindent egy lapra feltéve támadott a vendég alakulat, egy letámadás utáni labdaszerzésből azonban a házigazda lezárta a mérkőzést és beállította a 3-1-es végeredményt.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.