km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Megyei I. osztály: kiütéses sárvári siker, nagy skalpot gyűjtött be a Bük

Megyei I. osztály: kiütéses sárvári siker, nagy skalpot gyűjtött be a Bük

A Celldömölk és a Király SE egyaránt idegenben tudott nyerni, így továbbra is ez a két csapat foglalja el a tabella első két pozícióját. A Haladás-Zanat a Jánosháza, a Lukácsháza a Répcelak ellen gyűjtötte be a három pontot, a Körmend és az Egyházasrádóc mérkőzése döntetlent hozott.

 

A nyolcból hét találkozóra is szombaton került sor a megyei I. osztály 8. fordulójában. A találatokkal ezúttal sem fukarkodtak a csapatok, mindegyik pályán láthattak gólt a kilátogatók.

 

Vasvár VSE - CVSE-Vulkánfürdő 1-4 (0-1)  Vasvár, vezette: Talabér:

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Márton 87.) , Berta (Hantó 87.) , Vincze, Fülöp, Elekes, Réfi, Pálla, Czövek (Dávid 72.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

CVSE: Osvald (Hujbert 74.)  - Göntér, Szuh (Marsai Mi. 66.) , Szabó R. (Szabó K. 78.) , Marsai Má., Gorácz (Tóth 75.) , Keszei T., Horváth (Keszei R. 62.) , Gábor; Galovich, Kovács

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Marsai Má. (56., öngól), ill. Kovács 31., Marsai Má. 65., Marsai Mi. 73., Szabó R. 76.

 

A listavezető Celldömölk együttesét fogadta a nem feltétlenül jó passzban lévő Vasvár csapata. A vendég alakulat az első félidőben megszerezte a vezetést, a házigazda viszont a második félidő elején egalizálni tudott. A második celli találat - mely a vendégek meglátása szerint meglehetősen lesgyanús körülmények között született - eldöntötte a mérkőzést, ezt követően magabiztosan tudott nyerni a CVSE.

 

Szentgotthárdi VSE - Király SE 0-2 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Vass

Szentgotthárd: Kapui - László (Tóth 58.) , GEREBICS, Nyári (Németh 80.) , Nagy, DANCSECZ, Laczó, Gécsek, KORPICS, Latyák, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz (Kondákor 58.) , Tamás (Németh G. 67.) , Kudron (Hegedűs 84.) , Fábián (Kiss 84.) , Devecseri, Halmosi, Németh D., Schimmer (Kovács 56.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 10., Fábián 47.

 

A többek között sérülések, eltiltás, betegség miatt több játékosát is nélkülözni kényszerülő Szentgotthárd becsülettel helytállt a tavalyi ezüstérmes Király SE ellen, a pontszerzéshez azonban ez is kevésnek bizonyult. 

 

Sárvár FC - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 9-0 (3-0)  Sárvár, vezette: Marácz

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Horváth (Czöndör 57.) , Ódor (Tóth 68.) , Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be. (Fülöp 74.) , Szabó (Szakos 57.) , Szemes (Vass 57.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Táplán: Gyécsek - Stieber, Vidák, Gombos, Mikovics, Németh (Fürdős 66.) , Jantos, Polyák, Huszár (Horváth E. 52.) , Polgár, Horváth A.

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Fider 2., Csákvári 5 (17., 20., 47., 52., 54.), Potyi 57., Vass 80., Tokaji 87.

Kiállítva: Horváth A. 83. (Táplán)

 

A mérkőzés elejétől kezdve a Sárvár akarata érvényesült, a hazaiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Schott Lukácsháza SE - Répcelaki SE - Sport 36  2-1 (2-0)  Lukácsháza, vezette: Árpád

Lukácsháza: Bán - Szentkúti, Vörös, Takács (Horváth M. 80.) , Gugcsó, Németh R. (Németh N. 89.) , Dan (Kovács 74.) , Keresztényi (Horváth Á. 93.) , Dr. László, Bősze, Pungor (Lengyel 49.)

Edző: Sántha Szilárd

Répcelak: Tóth J. - Palkó, Tóth D., De Paula, Antal, Verasztó (Markó 46.) , Ódor (Németh 63.) , Sipos, Horváth, Rácz (Prystupa 46.) , Havasi

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Keresztényi 2 (4., 41.), ill. Tóth D. 50.

 

 

Remekül indult a találkozó a lukácsháziak számára, egy remek bal oldali akció után Dan beadását Keresztényi fejelte a kapuba. A folytatásban a répcelakiak domináltak mezőnyben, a hazai kontrákban azonban rendre ott volt a veszély, az egyiket pedig egy védelmi megingást kihasználva gólra is váltották. A második játékrész elején a házigazda egy szabdrúgást követően szépíteni tudott, s továbbra is többet birtokolta a labdát, a lukácsházi ellentámadások azonban továbbra is életveszélyesek voltak. A mérkőzés összképét tekintve a hazaiak győzelme megérdemelt. A Lukácsháza a sikert múlt héten súlyos sérülést szenvedett játékosainak ajánlja. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Jánosháza VSE 4-1 (1-1)  Szombathely, vezette: Harcsár

Haladás VSE-Zanati SE: Luisser - Buzás, Szőts (Szakály 88.) , Varga, Ferencz (Maráczi 62.) , Pap, Perger, Szenczi, Iván (Baumgartner 72.) , Péter, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Jánosháza: Pethő - Bognár (Benkő 72.) , Péter, Kiss, Niksz (Szabó T. 66.) , Laczi, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Sztojka 83.) , Szabó L.

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Pap 2 (21., 58.), Nagy 60., Péter 69., ill. Nagy 13.

 

A vezetést a vendég Jánosháza szerezte meg, a szombathelyieknek azonban gyorsan sikerült egalizálniuk. A második negyvenöt percben aztán rövid idő leforgása alatt három alkalommal is betaláltak a hazaiak, eldöntve ezzel a mérkőzés sorsát és beállítva a 4-1-es végeredményt.

 

Büki TK - Vép VSE 2-1 (0-1)  Bük, vezette: Papp

Bük: Kamondi - Czirók (Mercs 91.) , Kovács, Németh G., Resch, Csonka, Schimmer, Kossuth (Horváth 66.) , Komálovics, Németh Z., Taródi

Edző: Marton Róbert

Vép: Bezdi B. - Németh Á., Varga O., Viszket, Szalai, Bezdi Sz. (Németh M. 74.) , Beke, Balikó, Czeglédi (Varga B. 81.) , Takács, Dala (Török 68.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Taródi 61., Komálovics 86., ill. Szalai 21.

 

A találkozó elején egy-két hibát kihasználva a vépeik többször is helyzetbe tudtak kerülni, ezekből az egyiket gólra is tudták váltani. Ezt követően a hazaiak átvették a játék irányítását, egymás után dolgozták ki a lehetőségeket, a vendégek kapuja azonban érintetlen maradt. A fordulás után továbbra is jó iramot diktáltak a csapatok, a bátran, támadó szellemben futballozó hazaiak megérdemelten fordítottak a komoly játékerőt képviselő vépiek ellen.

 

Körmendi Football Club - Egyházasrádóci SE 1-1 (1-0)  Körmend, vezette: Bíró

Körmend: Balogh - Zsoldos (Bita 72.) , Lakosi, Buti, Köntés (Tallósi 84.) , Sály, Majtényi, László, Sipos, Majczán (Krajczár 61.) , Tompa (Török 84.)

Edző: Kurucz Ádám

Egyházasrádóc: Vas - Péter, Molnár L., Farkas, Molnár I. (Budai 91.) , Németh, Mészáros, Molnár G. (Kenesei 66.) , Szendrődi, Krajczár, Halász (Simon 85.

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Sipos 22., ill. Halász 64.

 

A szomszédvári rangadóhoz méltó nézőszám mellett lejátszott, jó iramú mérkőzésen az első félidőben vezetést szerzett a hazai csapat, a szezonban nem először. Ezt követően viszont, mondhatni szokásos módon egyenlíteni tudott a vendég alakulat. A folytatásban nyílttá vált a mérkőzés, mindkét kapu veszélyben forgott, több gól azonban már nem született. A Körmend folytatta a sormintát a szezonban már az ötödik 1-1-es döntetlenjét érte el. Összeségében igazságos eredmény született. 

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.