km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei I. osztály: kilencgólos mérkőzésen tudott nyerni a Király SE

Megyei I. osztály: kilencgólos mérkőzésen tudott nyerni a Király SE

A Vép a múlt heti döntetlen után ezúttal három ponttal gazdagodott, a Rábapaty és a Körmend pedig megosztozott a pontokon. A Táplán nagyot küzdött a Király SE ellen, de nem tudta ledolgozni ötgólos hátrányát.

 

A csütörtöki, valamint a szombati találkozók után vasárnap három mérkőzéssel zárult a megyei I. osztály pontvadászatának második fordulója. A Rábapaty a Körmendet fogadta, az újonc táplán a tavalyi ezüstérmes Király SE-t látta vendégül, míg a Vép a Szentgotthárddal találkozott.

 

Rábapatyi KSK - Körmendi Football Club 1-1 (0-0)   Rábapaty, vezette: Mónos

Rábapaty: Viczmándi - Németh (Szabó 25.) , Csupor, Fehér, Kovács (Nardai 73.) , Tóth, Csonka, Balhási, Piros (Horváth K. 53.) , Horváth R., Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Körmend: Balogh - Zsoldos, Lakosi, Buti (Varga 69.) , Köntés, Sály (Krajczár 76.) , László (Tompa 92.) , Horváth, Sipos, Török, Majczán (Németh 56.)

Gólszerzők: Csupor 94., ill. Sály 50.

 

A Rábapaty együttese remek győzelemmel kezdte a szezont, a cél pedig ezúttal sem volt más, mint hazai környezetben begyűjteni a három pontot. Az első félidőben nem igazán találták a felek egymáson a fogást, igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem lehetett feljegyezni. A második játékrészből öt perc telt el, amikor egy centerezés után a körmendiek csatára jól érkezett középen és megszerezte a vezetést csapatának. A házigazda mindent elkövetett, hogy legalább az egyik pontot otthon tudja tartani, a küzdőszellemnek pedig meg is lett a gyümölcse: a 94. percben egy szép lövésnek köszönhetően egyenlített a Rábapaty és kialakult az 1-1-es végeredmény.

 

 

Táplán SE - Király SE 3-6 (0-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Németh

Táplán SE: Gyécsek - Stieber (Mikovics 59.) , Karda (Fürdős 88.) , Vidák, Németh, Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth, Gyurcsányi (Jantos 76.)

Edző: Borbás János

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz (Kovács 59.) , Kudron, Reseterits (Kalmár 64.) , Fábián, Vargyas, Halmosi, Németh (Devecseri 64.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Polyák 70., Németh 2 (72., 93.), ill. Auer 28., Subicz 50., Fábián 2 (53., 88.), Halmosi 55., Huszár 57. (öngól)

 

A dinamikusan, lendületesen játszó vendégek már 5-0-ára is vezettek, a hazaiak azonban nem adták fel, sikerült gólokat szerezniük, ez viszont csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A mérkőzés forgatókönyvéhez hozzátartozik, hogy 0-0-ás állásnál a hazaiak támadóját gólhelyzetben szabálytalanul állították meg, az ítélet viszont sárga lap lett. A Táplán játéka sokat javult a múlt heti mérkőzéshez képest, de még sok munka vár a csapatra. 

 

 

Vép VSE - Szentgotthárdi VSE 2-0 (0-0)  Vép, vezette: Szabó I.

Vép: Bezdi B. - Németh, Szalai (Dala 61.) , Bezdi Sz.(Varga 92.) , Beke, Illés (Dancs 46.) , Czeglédi, Varga, Takács Á., Balikó, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Szentgotthárd: Kapui - Gerebics, Papp (Sipos B. 84.) , Kovács, Nyári (Korpics 75.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Nagy, Sipos G., Latyák

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Bezdi Sz. 67., Balikó 87.

 

A hazai csapat meddő mezőnyfölénnyel kezdte a találkozót, rendre sikerült helyzeteket kialakítania a szentgotthárdi kapu előtt. A lehetőségeket viszont nem sikerült értékesíteni, ugyanis vagy a befejezésekbe csúszott hiba, vagy a gotthárdi védelem tudta hatástalanítani a támadásokat. A fordulás után aztán két rögzített szituáció után is be tudott találni a tavalyi idény bronzérmese, amely végig irányítva a találkozót, igazi csapatként funkcionálva megérdemelt győzelmet aratott. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.