km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Megyei I. osztály: Két döntetlen mellett vasvári győzelem a vasárnapi játéknapon

Megyei I. osztály: Két döntetlen mellett vasvári győzelem a vasárnapi játéknapon

Az Egyházasrádóc, valamint a Rábapaty is otthon játszott 1-1-es döntetlent, a Vasvár pedig 3-2-es győzelmet aratott az előnyét ezúttal is eltékozló Rum ellen.

 

A szombati öt találkozó után a hétvége második napján három mérkőzést rendeztek a megyei I. osztályban. 14 órától a Jánosháza egyházasrádóci, valamint a Rum vasvári vendégjátékára került sor, 18 órakor pedig a Rábapaty és a Répcelak csapott össze egymással.

 

Egyházasrádóci SE - Jánosháza VSE 1-1 (0-1)   Egyházasrádóc, vezette: Szabó III.

Egyházasrádóc: Bali - PÉTER, László, Vilics, Molnár L , Németh M. (Molnár I. 64.) , Mészáros (Puhr 82.) , LUKÁCS (Horváth V. 86.) , Krajczár, NÉMETH K., HORVÁTH P. (Budai 88.)

Edző: Lukács Ede

Jánosháza: Pethő - Szabó, Závecz, Huszár, Virág (Székács 53.) , Palkovits, Niksz, Manganelli. Büki (Németh 61.) , Nagy, Balázsi

Edző: Molnár Károly

Gólszerzők: Lukács 80., ill. Szabó 20.

 

A meglehetősen tartalékos hazaiak egy jó erőkből álló, dobogóra hajtó Jánosházával néztek farkasszemet a vasárnap délutáni találkozón. A mérkőzés első fele a vendégekről szólt, akik a 20. percben egy szemfüles szabadrúgásnak köszönhetően vezetéshez is jutottak. A folytatásban a rádóciak több nagy lehetőséget is kidolgoztak, de ezeket nem sikerült értékesíteniük. Ez igaz volt a jánosháziakra is, így a szünetben 0-1-es eredménnyel mentek az öltözőbe a csapatok. A fordulás után mezőnyben gyűrték a csapatok, majd a hazaiak hálóőre bravúrral hárította a vendégek tizenegyesét. A 80. percben Lukács góljával végül összejött az egyenlítés az Egyházasrádócnak, akik így értékes egy ponttal lettek gazdagabbak. 

 

 

Csörnöc Gyöngye Vasvár - Rum KSC 2-3 (1-2)  Vasvár, vezette: Bagoly

Vasvár: Tóth - Bíró, Horváth, Berta, Vincze, Fülöp (Tomanóczy 89.) , Elekes, Gotthárd (Schermann 50.) , Réfi, Sinkó, Pálla (Farkas 87.)

Edző: ifj. Sziffer István

Rum: Busi - Csonka, Székely, Markó, Máthé (Baumgartner 46.) , Szakos, Gyurkó, Szabó, Koronczai (Schimmer 36.), Horváth, Pásti

Edző: Lepár Attila

Gólszerzők: Elekes 37., Fülöp 75., Sinkó 86., ill. Koronczai 13., Máthé 21.

 

A mérkőzés elején hamar kétgólos hátrányba került a házigazda Vasvár, ám Sziffer István együttesében volt tartás, és még a félidő előtt szépíteni tudott egy gyönyörű találatnak köszönhetően. A fordulás után fizikálisan is ellenfele fölé tudott nőni a hazai alakulat, és nagyot küzdve, megérdemelten fordította meg a találkozót. 

 

Rábapatyi KSK - Répcelaki SE  1-1 (1-0)   Bük, vezette: Mónos

Rábapaty: Király - Fehér E., Piros, Dugovics, Szabó, Csupor, Fehér K. (Gosztolya 60.) , Nardai, Kovács Ta., Kovács Ti. (Nagy 90.) , Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Répcelak: Tóth J. - Tóth Do., Vass, De Paula, Tóth Dá. (Tokaji 55.) , Ódor, Sipos, Horváth, Németh (Verasztó 55.), Rácz, Havasi

Asszisztens edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Szabó 24., ill. Ódor 75.

 

 

A hazai Rábapatynál többen is hiányoztak betegség miatt, így igencsak tartalékos felállásban lépett pályára Enzsöl Gábor csapata a Répcelak ellen. Ennek ellenére a házigazda kezdte bátrabban és kezdeményezőbben a találkozót, a 24. percben pedig egy lecsorgó labda után Szabó révén meg is szerezték a vezetést. A folytatásban a bekapott gól után feljebb jött, és nyíltabb játékot játszott a vendég együttes, de gólt nem sikerült szerezniük, így a Rábapatynál volt az előny a szünetben. A második játékrészben a Répcelak átvette az irányítást, támadóbb szellemben futballozott, ennek köszönhetően pedig a 75. percben Ódor góljával ki is tudott egyenlíteni. A hátralévő negyedórában már nem esett újabb találat, így 1-1-es pontosztozkodással zárult az összecsapás.

 

A tabella állását, valamint a teljes eredménysort az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.