km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Vasvár és a Jánosháza

Megyei I. osztály: idegenben nyert a Vasvár és a Jánosháza

A Rábapaty és a Répcelak a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa után a bajnokságban is összecsapott egymással, a találkozón nem született döntés, 1-1-re végeztek a csapatok.

 

Négy nappal a Halmosi Zoltán Magyar Kupa 3. fordulója után ismét Rábapaty-Répcelak összecsapást rendeztek, ezúttal a bajnokságban, de a Táplán, valamint a Szarvaskend is pályára lépett vasárnap délután a megyei I. osztályú pontvadászatban. Előbbi a Jánosházát látta vendégül, utóbbi pedig a Vasvár együttesét fogadta. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Jánosháza VSE 1-3 (1-1)   Táplánszentkereszt, vezette: Szabó I.

Táplán: Gyécsek - Farkas, Németh, Gyurcsányi (Markó, 46.) , Polgár (Mercs, 65.) , Dala (Gombos, 80.) , Rosner, Manganelli, Szakasics, Polyák, Vidák

Edző: Borbás János

Jánosháza: Pethő - Székács (Sebestyén, 52.) , Szép (Vágusz, 78.) , Lempeg, Piri, Szabó K., Kiss, Büki, Szabó T. (Boldizsár, 78.) , Péter, Benkő

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Vidák 22., ill. Piri 29., Szép 60., Vágusz 87.

 

Az első játékrészben a hazaiak uralták a játékot, meg is szerezték a vezetést, az ezt követően kihagyott ziccerek azonban megbosszulták magukat és egy figyelmetlenség után már döntetlenre álltak a csapatok. A második játékrész első öt percében három újabb ziccert rontottak a táplániak, s ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett, sőt, mi több rá is rúgott még egy gólt. A Jánosháza sokat dolgozott mezőnyben, jól védekezett, jól kontrázott, gyakorlatilag minden lehetőséget gólra váltotta és elvitte a pontokat. 

 

Szarvaskend SE - Vasvár SE 0-3 (0-2)    Szarvaskend, vezette: Németh

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh (Nagy Ádám, 70.) , Kis-Nemes (Wolf, 50.) , Földes, Törő (Somogyi, 46.) , Tompa, Tuboly, Kunovics, Kopfer (Nagy Ádám, 76.)

Edző: Kovács Kálmán

Vasvár: Kántor - Bíró (Berta, 58.) , Varga, Vincze, Czövek (Horváth, 84.) , Elekes, Réfi, Kónya, Tausz (Pálla, 64.) , Márton (Németh, 84.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Varga 18., Schermann 27., Czövek 74.

 

A hazaiak enerváltan, fásultan kezdték a mérkőzést, ezt pedig gyors, pontos futballal büntette meg a Vasvár, amely így kétgólos előnyre tett szert. A fordulás után a Szarvaskend megpróbálta fokozni a nyomást, gólt viszont ismét a vendégeknek sikerült szerezniük, akik így 3-0-s győzelmet arattak.

 

Rábapatyi KSK - Répcelaki SE 1-1 (0-0)   Rábapaty, vezette: Kondor

Rábapaty: László - Csonka, Varga (Halász, 80.) , Dugovics, Manganelli, Csupor, Bakonyi, Horváth (Piros, 53.) , Balhási (Gosztolya, 58.) , Piros, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, Kovács (De Paula, 71.) , Ódor, Sipos, Kristóf (Csányi, 61.) , Rácz (Tar, 72.) , Gaál, Tarcsay

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Dugovics 52., ill. Tarcsay 58.

 

Egy jó formában lévő répcelaki csapatot fogadott a Rábapaty. A találkozó első félidejében sok hibával játszottak a csapatok, kevés helyzet alakult ki, a szünet után azonban felpörögtek az események: előbb a vendégek szereztek vezetést, majd nem sokkal később Dugovics révén egyenlített a Rábapaty. A hátralévő időben mindkét együttes előtt adódott lehetőség, több gól azonban már nem született. Az összecsapás igazságos döntetlennel zárult.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.