km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Sárvár, a Király SE húzta be a szombathelyi rangadót

Megyei I. osztály: idegenben nyert a Sárvár, a Király SE húzta be a szombathelyi rangadót

A Bük a Körmend, a Celldömölk a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, a Jánosháza pedig a Lukácsházával szemben aratott magabiztos győzelmet.

 

A 21. fordulóhoz érkezett a megyei I. osztályú bajnokság, szombaton pedig öt mérkőzésre került sor. A Király SE a Haladás VSE-Zanati SE-t fogadta a nap slágermérkőzésén, ezen kívül Bük-Körmend, Jánosháza-Lukácsháza, Kőszeg-Sárvár, valamint Celldömölk-Szentgotthárd találkozókat rendeztek. 

 

Büki TK - Körmendi Football Club 3-1 (1-0)  Bük, vezette: Harcsár

Bük: Kamondi (Gábriel 90.)  - Németh T., Wágner, Kovács, Németh G., Csonka, Schimmer, Horváth (Resch 72.) , Németh Z., Taródi (Mercs 67.) , Némeh J. (Tóth 85.)

Edző: Marton Róbert

Körmend: Balogh - Lakosi (Tompa 46.) , Buti, Karvalics, Köntés, Sály (Krajczár 46.) , Majtényi, László, Horváth (Bita 72.) , Sipos (Belső 87.) , Osvald

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Németh J. 2 (8., 56.), Kovács 60., ill. Buti 84.

 

Bátran, kezdeményezően indították a mérkőzést a bükiek, ez gólban is megmutatkozott, már a 8. percben előnybe került a házigazda. Húsz perc után aztán megváltozott a játék képe, érthetetlen módon elkezdett kapkodni a Bük, a vendégek azonban csak egy kapufáig jutottak ebben a periódusban. A szünet jót tett Marton Róbert együttesének, rendezte a sorokat a hazai gárda, amely két gyors góllal tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát. A Körmend erejéből csak a szépítésre futotta, így pont nélkül maradt, de a csapat valós játékerejét, tudását, melyet ezen a mérkőzésen is megmutatott, nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyezése. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Szentgotthárdi SE 3-2 (2-1)  Celldömölk, vezette: Kondor

CVSE: Osvald - Galovich, Enyingi, Göntér, Szabó R., Marsai Má., Tóth (Gorácz 85.) , Gábor (Szuh 79.) , Szabó K. (Marsai Mi. 46.) , Keszei R., Piri (Keszei T. 57.)

Edző: Kovács Balázs

Szentgotthárd: Kapui - Fábián (Korpics 88.) , Komáromi, Báger (Holecz 89.) , Nyári (Papp 84.) , Nagy, Dancsecz, Gécsek, Sulics, Sipos (Laczó 64.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Tóth 17., Piri 20., Gorácz 86., ill. Komáromi 31., Gyécsek 65.

 

A hazai csapat az első félidőben lendületesen, jól futballozva kétgólos előnyt szerzett, ezt követően pedig érett a harmadik találat is, a mérkőzést azonban nem sikerült lezárni, kimaradtak a lehetőségek. A vendégek főként gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, melyek közül egyet sikerült is gólra váltaniuk, ez pedig a meccsben maradást jelentette számukra. A második játékrészben is a CVSE dominált, egy távoli lövéssel azonban egyenlíteni tudott a Szentgotthárd. Az eseményeknek itt még nem volt vége, ugyanis jött Gorácz Máté, aki első labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. 

 

Király SE - Haladás VSE-Zanati SE 3-1 (1-1)  Szombathely, vezette: Boda

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Tamás (Takács 46.) , Kudron (Németh G. 82.) , Reseterits, Halmosi, Németh D., Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Haladás VSE-Zanati SE: Luisser - Buzás (Németh E. 84.) , Nagy, Simon (Perger 83.) , Pap, Szenczi, Iván, Péter, Szőts, Edelényi (Németh G. 46.) , Varga

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Halmosi 3 (33., 50., 53.), ill. Szőts 24.

 

A mérkőzés első húsz percét megnyomta a Király SE, a vezetést ennek ellenére a vendégek szerezték meg egy szabadrúgást követően. A hátrány ellenére ment előre a hazai csapat, ennek pedig még a szünet előtt egyenlítés lett az eredménye. A fordulás után aztán rövid idő leforgása alatt két gólt is szerzett Halmosi Péter, aki ezzel már háromnál járt a találkozón, ez pedig a Haladás-Zanat sorsát megpecsételte, a három pontét pedig eldöntötte. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Sárvár FC 1-3 (0-2)  Kőszeg, vezette: Szabó III.

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Németh O. (Szűcs 75.) , Csák (Molnár 75.) , Prán, Németh A. (Keresztes 81.) , RÁKHELY, KISS, Fehér

Edző: Őri Gábor

Sárvár: Velladics (László 46.)  - Kovács Bá., Tóth (Ódor 46.) , Illés (Toldi 84.)  Potyi, Czöndör, Vass, Tokaji, Horváth, Szabó (Szakos 46.) , Szemes (Fider 68.)

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Prán 85., ill. Illés 2 (17., 29.), Ódor 79.

 

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe, a szél által támogatott vendégek tudtak némi fölényt kiharcolni. Lehetőség mindkét csapat előtt adódott, egy megingást kihasználva azonban Illés Bence szépségdíjas találatával a Sárvár szerzett vezetést. A Kőszeg aztán gyorsan egyenlíthetett volna, Prán Adrián csapott le egy eladott labdára, a ziccert azonban nem sikerült gólra váltania. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, Illés Bence egy kipattanó után második gólját is megszerezte, 2-0-ás eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után egy sokkal kezdeményezőbb Kőszeg volt a pályán, amely többet támadott, többet birtokolta a labdát, betalálni viszont ismét a vendégek tudtak, akik így háromgólosra növelték előnyüket. A házigazda ezt követően sem állt le, támadott, nagy erőket mozgósított a szépítésért, amely Prán révén büntetőből sikerült is, így végül 3-1-es eredménnyel zárult az összecsapás. 

 

Jánosháza VSE - Schott Lukácsháza SE 5-0 (1-0)   Jánosháza, vezette: Bagoly

Jánosháza: Pethő - Péter, Virág, Palkovits, Binder, Horváth, Laczi, Szabó (Szigeti 81.) , Büki (Vágusz 85.) , Balázsi, Székács (Szép 88.)

Edző: Vágusz Arnold

Lukácsháza: Bán - Kondics (Bolfán 69.) , Gombás, Takács, Lengyel, Pungor, Osztrosits, Gugcsó (Kovács 69.) , Németh (Krancz 57.) , Dr. László, Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Székács 3 (18., 50., 56.), Büki 67., Palkovits 88.

Kiállítva: Péter 24. (Jánosháza)

 

Három mérkőzés után szeretett volna újra győzelmet ünnepelni a Jánosháza, ehhez pedig Székács 18. percben szerzett találatával kerültek közelebb. Nem sokkal később Péter kiállítása miatt ugyan tíz emberre fogyatkozott a házigazda, a lendületet ez sem törte meg, a második játékrészben még négy gólt szerezve magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.