km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Sárvár, a Király SE húzta be a szombathelyi rangadót

Megyei I. osztály: idegenben nyert a Sárvár, a Király SE húzta be a szombathelyi rangadót

A Bük a Körmend, a Celldömölk a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, a Jánosháza pedig a Lukácsházával szemben aratott magabiztos győzelmet.

 

A 21. fordulóhoz érkezett a megyei I. osztályú bajnokság, szombaton pedig öt mérkőzésre került sor. A Király SE a Haladás VSE-Zanati SE-t fogadta a nap slágermérkőzésén, ezen kívül Bük-Körmend, Jánosháza-Lukácsháza, Kőszeg-Sárvár, valamint Celldömölk-Szentgotthárd találkozókat rendeztek. 

 

Büki TK - Körmendi Football Club 3-1 (1-0)  Bük, vezette: Harcsár

Bük: Kamondi (Gábriel 90.)  - Németh T., Wágner, Kovács, Németh G., Csonka, Schimmer, Horváth (Resch 72.) , Németh Z., Taródi (Mercs 67.) , Némeh J. (Tóth 85.)

Edző: Marton Róbert

Körmend: Balogh - Lakosi (Tompa 46.) , Buti, Karvalics, Köntés, Sály (Krajczár 46.) , Majtényi, László, Horváth (Bita 72.) , Sipos (Belső 87.) , Osvald

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Németh J. 2 (8., 56.), Kovács 60., ill. Buti 84.

 

Bátran, kezdeményezően indították a mérkőzést a bükiek, ez gólban is megmutatkozott, már a 8. percben előnybe került a házigazda. Húsz perc után aztán megváltozott a játék képe, érthetetlen módon elkezdett kapkodni a Bük, a vendégek azonban csak egy kapufáig jutottak ebben a periódusban. A szünet jót tett Marton Róbert együttesének, rendezte a sorokat a hazai gárda, amely két gyors góllal tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát. A Körmend erejéből csak a szépítésre futotta, így pont nélkül maradt, de a csapat valós játékerejét, tudását, melyet ezen a mérkőzésen is megmutatott, nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyezése. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Szentgotthárdi SE 3-2 (2-1)  Celldömölk, vezette: Kondor

CVSE: Osvald - Galovich, Enyingi, Göntér, Szabó R., Marsai Má., Tóth (Gorácz 85.) , Gábor (Szuh 79.) , Szabó K. (Marsai Mi. 46.) , Keszei R., Piri (Keszei T. 57.)

Edző: Kovács Balázs

Szentgotthárd: Kapui - Fábián (Korpics 88.) , Komáromi, Báger (Holecz 89.) , Nyári (Papp 84.) , Nagy, Dancsecz, Gécsek, Sulics, Sipos (Laczó 64.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Tóth 17., Piri 20., Gorácz 86., ill. Komáromi 31., Gyécsek 65.

 

A hazai csapat az első félidőben lendületesen, jól futballozva kétgólos előnyt szerzett, ezt követően pedig érett a harmadik találat is, a mérkőzést azonban nem sikerült lezárni, kimaradtak a lehetőségek. A vendégek főként gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, melyek közül egyet sikerült is gólra váltaniuk, ez pedig a meccsben maradást jelentette számukra. A második játékrészben is a CVSE dominált, egy távoli lövéssel azonban egyenlíteni tudott a Szentgotthárd. Az eseményeknek itt még nem volt vége, ugyanis jött Gorácz Máté, aki első labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. 

 

Király SE - Haladás VSE-Zanati SE 3-1 (1-1)  Szombathely, vezette: Boda

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Tamás (Takács 46.) , Kudron (Németh G. 82.) , Reseterits, Halmosi, Németh D., Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Haladás VSE-Zanati SE: Luisser - Buzás (Németh E. 84.) , Nagy, Simon (Perger 83.) , Pap, Szenczi, Iván, Péter, Szőts, Edelényi (Németh G. 46.) , Varga

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Halmosi 3 (33., 50., 53.), ill. Szőts 24.

 

A mérkőzés első húsz percét megnyomta a Király SE, a vezetést ennek ellenére a vendégek szerezték meg egy szabadrúgást követően. A hátrány ellenére ment előre a hazai csapat, ennek pedig még a szünet előtt egyenlítés lett az eredménye. A fordulás után aztán rövid idő leforgása alatt két gólt is szerzett Halmosi Péter, aki ezzel már háromnál járt a találkozón, ez pedig a Haladás-Zanat sorsát megpecsételte, a három pontét pedig eldöntötte. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Sárvár FC 1-3 (0-2)  Kőszeg, vezette: Szabó III.

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Németh O. (Szűcs 75.) , Csák (Molnár 75.) , Prán, Németh A. (Keresztes 81.) , RÁKHELY, KISS, Fehér

Edző: Őri Gábor

Sárvár: Velladics (László 46.)  - Kovács Bá., Tóth (Ódor 46.) , Illés (Toldi 84.)  Potyi, Czöndör, Vass, Tokaji, Horváth, Szabó (Szakos 46.) , Szemes (Fider 68.)

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Prán 85., ill. Illés 2 (17., 29.), Ódor 79.

 

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe, a szél által támogatott vendégek tudtak némi fölényt kiharcolni. Lehetőség mindkét csapat előtt adódott, egy megingást kihasználva azonban Illés Bence szépségdíjas találatával a Sárvár szerzett vezetést. A Kőszeg aztán gyorsan egyenlíthetett volna, Prán Adrián csapott le egy eladott labdára, a ziccert azonban nem sikerült gólra váltania. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, Illés Bence egy kipattanó után második gólját is megszerezte, 2-0-ás eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után egy sokkal kezdeményezőbb Kőszeg volt a pályán, amely többet támadott, többet birtokolta a labdát, betalálni viszont ismét a vendégek tudtak, akik így háromgólosra növelték előnyüket. A házigazda ezt követően sem állt le, támadott, nagy erőket mozgósított a szépítésért, amely Prán révén büntetőből sikerült is, így végül 3-1-es eredménnyel zárult az összecsapás. 

 

Jánosháza VSE - Schott Lukácsháza SE 5-0 (1-0)   Jánosháza, vezette: Bagoly

Jánosháza: Pethő - Péter, Virág, Palkovits, Binder, Horváth, Laczi, Szabó (Szigeti 81.) , Büki (Vágusz 85.) , Balázsi, Székács (Szép 88.)

Edző: Vágusz Arnold

Lukácsháza: Bán - Kondics (Bolfán 69.) , Gombás, Takács, Lengyel, Pungor, Osztrosits, Gugcsó (Kovács 69.) , Németh (Krancz 57.) , Dr. László, Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Székács 3 (18., 50., 56.), Büki 67., Palkovits 88.

Kiállítva: Péter 24. (Jánosháza)

 

Három mérkőzés után szeretett volna újra győzelmet ünnepelni a Jánosháza, ehhez pedig Székács 18. percben szerzett találatával kerültek közelebb. Nem sokkal később Péter kiállítása miatt ugyan tíz emberre fogyatkozott a házigazda, a lendületet ez sem törte meg, a második játékrészben még négy gólt szerezve magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Anno: ezrek vonultak fel a Karneválon
A karneváli forgatagot, amit nagy színjátéknak és eleven történelemkönyvnek egyaránt neveztek, 1961 szeptemberének végén láthatták először a város lakosai. A Savaria Karnevált –1963 kivételével – 1969-ig minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezték meg. A felvonulást 1965-ben, 1966-ban a televízió is sugározta.