km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján

Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján

A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.

 

Hat mérkőzést tartogatott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szombati játéknapja. A felhozatal kétségkívül remek volt, de a párosítások közül egyértelműen kiemelkedett a Király SE-Sárvár rangadó, azaz a tavalyi aranyérmes, valamint ezüstérmes csatája. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Schott Lukácsháza SE 2-2 (1-1)  Kőszeg, vezette: Papp Ádám

Kőszeg: Németh - Kovács, Csuka, Toldi (Lintner 88.) , Prán (Szűcs 76.) , Csák (Molnár 61.) , Rákhely, Réti (Szabella  61.) , Németh, Kiss, Fehér

Edző: Őri Gábor

Lukácsháza: Bán - Szentkúti, Gombás, Lengyel (Németh R. 57.) , Kovács (Horváth 67.) , Németh N. (Molnár 42.) , Osztrosits, Gugcsó, Dan (Keresztényi 61.) , Dr. László (Pungor 91.), Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Fehér 2 (37., 71.), ill. Kovács 29., Szentkúti 58.

Kiállítva: Bán 42. (Lukácsháza)

 

A kőszegiek kezdték aktívaban a találkozót, több veszélyes támadást is vezettek, a vezetést azonban a Lukácsháza szerezte meg. A hazaiak ennek ellenére is mentek előre, egy büntetővel sikerült is egyenlíteniük még a szünet előtt. A fordulás után megpróbált még nagyobb nyomást helyezni ellenfelére a Kőszeg, helyzet helyzetet követett, a futball törvényszerűsége azonban érvényesült: betalálni a Lukácsházának sikerült, így ismét náluk volt az előny. Hasonlóan az első félidő forgatókönyvéhez ezúttal is mindent egy lapra feltéve támadott a Kőszeg, Fehér Dániel bombagóljával pedig 2-2-re módosult az állás. Ez az eredmény már nem változott, az összecsapás így pontosztozkodással zárult. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy több olyan játékos is szerepet kapott a lukácsházi együttesben, akik korábban Kőszegen is megfordultak.

 

Király SE - Sárvár FC 3-3 (3-0)  Szombathely, vezette: Bagoly

Király SE: Király - Szalay (Kalmár 93.) , Auer, Subicz, Kudron (Kovács 85.) , Reseterits, Fábián, Devecseri (Vargyas 74.) , Halmosi, Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Sárvár: László - Horváth, Ódor (Fülöp 91.) , Fider (Szemes 46.) , Tokaji (Czöndör 61.) , Illés (Tóth 83.) , Potyi, Kovács Be., Vass (Kovács Bá. 46.) , Szabó, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Németh 4., Halmosi 14., Fábián 26., ill. Tokaji 60., Czöndör 2 (62., 85.)

 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Rábapatyi KSK 1-0 (0-0)  Celldömölk, vezette: Németh

CVSE: Osvald - Marsai (Keszei T. 46.) , Enyingi, Szuh, Szabó, Marsai, Gorácz (Tóth 84.) , Kovács Z. (Göntér 21.) , Galovich, Keszei R., Kovács A.

Edző: Kovács Balázs

Rábapaty: Király - Németh Z. (Horváth R. 76.) , Horváth K., Szabó, Csupor, Nardai (Németh G. 46.) , Tóth, Csonka, Balhási, Piros (Kovács 63.) , Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerző: Keszei T. 66.

 

Masszív, védekezésre berendezkedett csapattal találta magát szemben a hazai gárda. A Rábapaty megszállta a saját térfelét az első félidőben, ennek ellenére a celli gárda sok lehetőséget dolgozott ki, ezek azonban kihasználatlanul maradtak. A második félidőben is a hazai csapat dominált, a félidő közepére pedig sikerült megszerezni a kicsit már türelmetlenül várt gólt. Ettől megnyugodott a CVSE, de a második gól nem akart összejönni, így pedig benne volt a veszély a vendégek kósza támadásaiban. A CVSE-nek ennek ellenére sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

 

Vasvár VSE - Körmendi Football Club 1-3 (0-0)  Vasvár, vezette: Vass

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Smolczer 67.) , Markó, Berta, Vincze, Fülöp, Elekes, Dávid (Márton 72.) , Réfi, Czövek (Pálla 62.)

Edző: ifj. Sziffer István

Körmend: Sipos (Tompa 71.)  - Zsoldos, Lakosi, Buti (Németh 70.) , Köntés (Bita 79.) , Sály, Majtényi, László, Horváth (Majczán 46.) , Török, Balogh

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Fülöp 59., ill. Sály 48., Sipos 56., Majtényi 68.

 

Az első félidőben jól futballozott a hazai csapat, több nagy helyzetet is kidolgozott, ezek azonban rendre kimaradtak. Ahogy lenni szokott, a második félidőben ezek pedig megbosszulták magukat. Ezt követően egy vitatható szituáció után vezetést szerzett a Körmend, majd hamar rárúgták a második találatot is. A Vasvár szépíteni tudott, ment előre az egyenlítésért azonban egy kontrával lezárta a találkozót a vendég csapat. A helyzeteit jobban értékesítő Körmendé lett a három pont. 

 

 

Jánosháza VSE - Répcelaki SE-Sport 36 0-1 (0-1)   Jánosháza, vezette: Talabér

Jánosháza: Pethő - Virág, BOGNÁR, Laczi, Szabó, KISS, Büki (Sztojka 80.) , NAGY, Balázsi (Benkő 90.) , Székács (Kecskés 56.), Niksz

Edző: Vágusz Arnold

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., De Paula (Németh 70.) , Antal (Prystupa 46.) , Verasztó, Joó, Ódor, Horváth, Rácz, Havasi, Tar

Edző: Balassa Péter

Gólszerző: De Paula 40.

 

A hazaiak domináltak az egész meccs alatt, a labdarúgást viszont gólja játsszák, amiből a vendégek szereztek eggyel többet. 

 

Büki TK - Szentgotthárdi VSE 3-0 (2-0)  Bük, vezette: Árpád

Bük: Kamondi - Németh T. (Wágner 65.) , Czirók (Tóth K. 77.) , Kovács, Orbán (Kossuth 80.) , Németh G., Schimmer, Horváth (Resch 60.) , Czingráber, Németh Z., Taródi (Tóth B. 85.)

Edző: Marton Róbert

Szentgotthárd: Kapui - Polly, Gerebics, Papp, Nagy, Laczó, Gécsek, Latyák, Sipos G., Sipos B., Gyécsek

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Orbán 2 (19., 66.), Czirók 32.

 

A mérkőzés első félidejében kidomborodott a két együttes közti különbség, ez pedig két gólban mutatkozott meg negyvenöt percnyi játék után. A fordulás után is a bükiek akarata érvényesült, előnyüket még egy góllal tudták növelni, így a néhol igencsak kemény mérkőzésen csapatként jól teljesítve megérdemelt győzelmet arattak. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Kiss Norbert újra nyert, az összetett élén érkezik a Hungaroringre
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót
Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.
Ausztriában is felbukkant a majomhimlő, Bécsben mutatták ki egy férfinél
Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában – jelentette az ORF osztrák közszolgálati televízió.
Messzire repült az utas a roncsból, pörgő Peugeotból repült ki két ember Sárvárnál
Sárvár-Rábasömjén belterületén vesztette el az uralmát a járműve felett egy Peugeot vezetője hétfőn kora reggel. Az autó kiütötte a város nevét jelző táblát, ami az úttól ötven méterre repült. A jármű utasa ennél is messzebb hevert a szántóföldön.
25 százalék felett a földgáztárolók töltöttsége 
Az egyetemes szolgáltatónak az idén őszre 1,87 milliárd köbméter földgázt kell betárolnia.