km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: gólzáporos rangadót nyert a Király SE, Bükről hozta el a három pontot a Körmend

Megyei I. osztály: gólzáporos rangadót nyert a Király SE, Bükről hozta el a három pontot a Körmend

A Szentgotthárd ezúttal a Jánosházát győzte le, így továbbra is veretlen, csakúgy, mint a Haladás-Zanat, amely a Vasvár ellenében aratott 1-0-s sikert. A Táplán és a Söpte négygólos döntetlent játszott egymással.

 

Az első őszi hétvégén a negyedik fordulóhoz érkezett a megyei I. osztályú bajnokság 2022/2023-as idénye, szombaton pedig öt mérkőzésre került sor. A nap rangadója az előző szezonban egyaránt dobogón végző Király SE és a CVSE összecsapása volt, ezen kívül pedig Táplán-Söpte, Szentgotthárd-Jánosháza, Haladás-Zanat - Vasvár, valamint Bük-Körmend találkozókat rendeztek. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Söpte SE 2-2 (1-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Horváth

Táplán: Gyécsek - Farkas, Németh, Mercs (Dala, 46.) , Huszár (Polgár, 8.) , Gyurcsányi (Polyák, 63.) , Rosner, Markó, Manganelli, Szakasics, Vidák

Edző: Borbás János

Söpte: Gáspár - Leidli, Rómer (Horváth, 89.) , Németh, Mester, Hujber (Marton, 83.) , Kondákor, Koronczai (Varga, 60.) , Vámos, Koszokovits, Imre

Edző: Lengyel Miklós

Gólszerzők: Vidák 25., Németh 76., ill. Rómer 9., Mester 51.

Kiállítva: Mester 78. (Söpte)

 

A vendégek jól megszervezték védekezésüket, mellette volt pár veszélyes kontrájuk is, ezekből pedig kettőt értékesíteni tudtak. A hazaiak sokat dolgoztak mezőnyben, hogy feltörjék a Söpte védekezését, de türelmetlenek és pontatlanok voltak, számos ziccert elhibáztak.

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Jánosháza VSE 2-1 (2-0)  Szentgotthárd, vezette: Héra

Szentgotthárd: Kapui - László, Osvald (Polly 58.) , Sipos B., Dancsecz, Bedi, Gécsek (Nagy 76.) , Sulics, Sipos G. (Holecz 89.) , Takács (Korpics 76.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Jánosháza: Pethő - Sebestyén (Székács, 46.) , Szabó (Bodor. 76.) , Szép (Vágusz, 68.) , Lempeg, Piri, Szabó, Kiss, Büki, Péter, Benkő

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: László 10., Benkő 31. (öngól), ill. Vágusz 71.

 

A Szentgotthárd egy rendkívül kulturáltan futballozó Jánosházával találta magát szemben. Az első játékrész első szakaszában a hazaiak inkább kontrákra rendezkedtek be, abból próbáltak veszélyeztetni, két alkalommal pedig sikerrel is jártak. Egy meg nem adott gólt is hozott a félidő, valamint egy nagy vendég lehetőséget is, melynél a gotthárdi kapus bravúrral hárított. A második félidőben már több lehetősége volt a Szentgotthárdnak, és bár a Jánosháza szépíteni tudott, a házigazda - melyben mindenki jól teljesített - megérdemelt győzelmet aratott.

 

Király SE - CVSE-Vulkánfürdő 4-2 (2-1)  Szombathely, vezette: Kondor

Király SE: Király - Takács, Kudron (Rózsás, 62.) , Reseterits (Velekei, 86.) , Németh (Verasztó, 72.) , Kiss, Horváth, Halmosi, Csákvári (Kalmár, 86.) , Vigh, Schimmer (Czingráber 86.) 

Edző: Hegyi László

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Németh, 69.) , Enyingi, Marsai Má., Tóth D. (Berecz, 46.) , Gorácz (Tóth Z., 82.) , Keszei T., Gábor (Takács, 86.) , Galovich, Czöndör, Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Németh 7., Schimmer 15., Halmosi 75., Csákvári 80., ill. Gábor 17., Marsai Má. 69.

 

Az első tíz percet nagyon jól kezdte a hazai csapat, ez gólokban is megmutatkozott, majd az ellenfél váratlan gólja utan teljes zavar támadt a csapat védekezésében és fegyelmezettségében. Ezt az ellenfeé kihasználta. A második félidő elején a celli csapat irányította a mérkőzést, ez az eredményben is megmutatkozott, viszont a hazai csapat cserejátákosainak gólratörő játékával otthon tudta tartani a három pontot. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Vasvár VSE 1-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Talabér

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás (Hende, 61.) , Szőts, Varga, Kovács, Pap, Ferencz (Koósz, 68.) , Szenczi, Tóth (Simon, 53.), Péter, Sály

Edző: Szenczi Imre

Vasvár: Tóth - Bíró, Vincze, Czövek, Elekes, Réfi, Pálla, Kónya, Tausz, Márton, Schermann (Varga. 68.)

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerző: Szenczi 55.

Kiállítva: Pap 76. (Haladás-Zanat)

 

A hazaiak óriási csatában, egy jól játszó Vasvár ellen gyűjtötték be a három pontot. A Haladás-Zanat Pap Márton kiállítását követően a találkozó utolsó szakaszában emberhátrányban játszott, a vendégek nagy nyomást helyeztek a hazai kapura, ám a hosszabbításban szerzett találatukat leshelyzet miatt érvénytelenítette a játékvezető, így 1-0-s hazai sikerrel fejeződött be az összecsapás. 

 

Büki TK - Körmendi FC 0-5 (0-2)  Bük, vezette: Németh

Bük: Viczmándi - Kiss (Somlai, 46.) , Kostyál (Radasics, 84.) , Wágner, Bősze, Vamper (Nagy, 64.) , Györe (Komjáthy, 64.) , Szabó, Kocsis, Tóth, Kovács (Papp, 84.)

Körmend: Sály - Berning (Vilics, 64.) , Lakosi, Buti, Karvalics, Molnár (Krajczár, 46.) , Köntés, László, Majczán (Balogh A., 46.) , Sipos (Balogh Á., 71.) , Nagy (Bita, 71.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Nagy 2 (18., 53.), Sipos 41., Karvalics 2 (82., 85.)

 

A vendégeknél Nagy Zsombor és Karvalics Barnabás is duplázni tudott, a Rába-partiak magabiztosan gyűjtötték be mindhárom bajnoki pontot.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).