km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Megyei I. osztály: gólokban és piros lapokban is bővelkedett a szombati játéknap

Megyei I. osztály: gólokban és piros lapokban is bővelkedett a szombati játéknap

A Táplán, valamint a bajnoki címvédő Sárvár egyaránt három gólt szerezve nyert idegenben, míg a Bük és a Vasvár otthon tartotta mindhárom pontot. A másik két mérkőzésen nem bírtak egymással a felek, a Répcelak a Király SE-vel, a Körmend pedig a Szentgotthárddal játszott döntetlent.

 

A nyolcból hat mérkőzést játszottak le a megyei I. osztályú pontvadászatban a szombati nap folyamán. Pályára lépett a tavalyi aranyérmes, valamint ezüstérmes is, előbbi Celldömölkön, utóbbi pedig Répcelakon vizitált. A múlt héten magabiztos győzelmet arató Haladás VSE-Zanat SE Bükre látogatott, a Táplán pedig Kőszegen vendégeskedett. A Vasvár a Rábapaty ellen javíthatott, míg a Körmend a Szentgotthárd gárdáját fogadta.

 

Kőszegi Lóránt FC - Táplán SE 0-3 (0-0)  Kőszeg, vezette: Vass

Kőszeg: Németh M. - Csuka, Kovács (Riegler 84.) , Rákhely, Prán D. (Fehér 66.) , Prán A., Réti (Molnár 72.) , Szabella (Csák 66.) , Toldi, Németh A. (Szűcs 79.) , Kiss

Edző: Őri Gábor

Táplán: Gyécsek - Karda, Vidák, Gyurcsányi (Jantos 85.) , Németh (Versegi 72.) , Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár (Balázs 88.), Horváth, Mikovics

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Vidák 2 (61., 72.), Jantos 86.

 

Az első félidőben nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe, mindkét oldalon adódtak komoly lehetőségek. A gólszerzéshez a vendégek álltak valamivel közelebb, a jó kapusteljesítményeknek köszönhetően azonban 0-0-val mentek szünetre a felek. A második félidő elején a Kőszeg ragadta magához a kezdeményezést, több veszélyes támadást is vezetett, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A Táplán ki tudott jönni a szorításból, a hazaiak játéka pedig kapkodóvá vált. A több rutinos játékost is a soraiban tudó vendégek könyörtelenül kihasználták a kőszegi hibákat és megérdemelten vitték el a három pontot. A játék képe alapján alakulhatott volna másképp is a találkozó. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében, a rendkívül közönségszórakoztató mérkőzésen viszont ezúttal a Táplán örülhetett. Az újjáalakult, megfiatalított Kőszeg nem játszott alárendelt szerepet, a csapat pedig tovább dolgozik és hisz abban, hogy a munkának meglesz az eredménye. A hazaiak gratulálnak a tápláni győzelemhez. 

 

Répcelak SE - Sport 36 - Király SE 1-1 (1-1)  Répcelak, vezette: Sebesi

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó, Markó (Németh 82.) , De Paula, Verasztó, Joó, Ódor, Rácz, Havasi, Prystupa

Edző: Balassa Péter

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kudron (Kondákor 49.) , Reseterits (Fülöp 77.) , Fábián (Kalmár 63.) , Vargyas, Halmosi, Kovács, Németh

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Ódor 45., ill. Fábián 16.

Kiállítva: Verasztó 88. (Répcelak)

 

A mérkőzés első perceiben meglehetősen óvatosak voltak a felek, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A vendégek fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását, veszélyes helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk. A 15. percben répcelaki oldalon kimaradt a nagy lehetőség, a Király SE azonban nem hibázott, Fábián Bálint révén megszerezték a vezetést. A folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek, a játékrész utolsó percében azonban Ódor Gergő fejesével egyenlíteni tudott a házigazda. A második játékrészt a Répcelak kezdte jobban, azonban csakúgy, mint az első félidőben, most is magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek. A nagyobb helyzetek előttük adódtak, Tóth Jenő bravúrjainak köszönhetően azonban őrizte a döntetlent a hazai alakulat. Az eredmény a lefújásig már nem is változott, 1-1-es pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Sárvár FC 1-3 (0-1)  Celldömölk, vezette: Papp

CVSE: Osvald - Enyingi, Szuh, Szabó, Marsai, Gorácz, Keszei T., Kovács Z., Galovich, Keszei R. (Marsai 46.) , Kovács A.

Edző: Kovács Balázs

Sárvár: Viganó - Horváth, Ódor (Szemes 87.) , Fider, Tokaji, Illés (Czöndör 77.) , Potyi, Kovács Be. (Kovács Bá. 91.) , Vass, Szabó, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Marsai 75., ill. Tokaji 40., Ódor 2 (60., 84.)

Kiállítva: Szuh 94. (CVSE)

 

Kovács Balázs: Két szervezett csapat találkozott egymással. Az első percekben a hazaiak nagy helyzetet puskáztak el, ezt követően viszont nem igazán lehetett komoly gólszerzési lehetőséget feljegyezni. A szünet előtt nem sokkal a vendégek megszerezték a vezetést, így a Sárvár mehetett előnnyel az öltözőbe. A második játékrész elején ismét ziccert hibázott a Celldömölk, ami kimaradt, a vendégek pedig büntettek és tovább növelték előnyüket. Ezt követően mindent egy lapra feltéve támadott a házigazda, a szépítés is összejött, valamint az egyenlítéshez is megvoltak a lehetőségei. A helyzeteket nem sikerült értékesíteni, a túlzott fellazulást, kinyílást pedig egy kontrával büntette meg a sárvári csapat, amivel lezárta a mérkőzést. A vendég gárda több jó egyéni teljesítményének köszönhetően tudta megnyerni a találkozót. 

Haraszti Zsolt: A mérkőzés döntő részében uralni tudtuk a játékot, azonban néha még indokolatlan hibákat követtünk el mind védekezésben, mind pedig helyzetkihasználásban. Az első félidőben egyértelműen beszorítottuk a Celldömölköt a kapuja elé, ennek jutalmaként a játékrész vége előtt meg tudtuk szerezni vezetést Ódor es Tokaji akciója révén. A második negyvenöt perc eleje kiegyenlítettebbé vált, sőt, mi több, egy furcsán megpattanó labda után lehetősége volt a celldömölkieknek egyenlíteni. Ez úgy látszik riadót fújt a csapatunk számára, ezt követően már több helyzetet tudtunk kialakítani. Folyamatosan szögletek jelezték fölényünket, majd egy jobb oldali beadás Ódor fejét találta meg a labda. A fejest még bravúrral hárította Osvald, a kipattanónál viszont már tehetetlen volt. Sajnos ezután volt egy időszak amikor indokolatlanul durvává vált a mérkőzés, mindkét csapatot féltettem a sérüléstől. A Celldömölk stílust váltott, nem mondom hogy ízlett nekünk, kijöttek a kapujuk elöl, így a védelmünkre nagy nyomás nehezedett. Ennek következményeképp viszont rengetegszer tudtunk gyors akcióból felérni a hazai kapu elé. Ezeket mi elhibáztunk, nem úgy a celliek, akik egy beívelés után Marsai fejesével szépítettek. Fokozódott a nyomás, de a védelmünk derekasan helytállt, emellett pedig a támadásainkban mindig bent volt a gólveszély. Egy ilyen szöglet után még a védők tisztázni tudtak, ezután azonban nem húzódtunk vissza, hanem azonnal letámadtunk. Ebből labdát szereztünk, majd Tokaji centerezését Ódor rúgta a kapuba, biztossá téve ezzel a győzelmünket.

 

Büki TK - Haladás VSE-Zanat SE 2-1 (1-0)  Bük, vezette: Marácz

Bük: Kamondi - Németh T., Czirók (Kovács 73.) , Orbán (Horváth 84.) , Resch (Tóth B. 89.) , Csonka, Schimmer, Komálovics (Tóth K. 85.) , Németh Z., Németh G., Tar (Wágner 78.)

Edző: Marton Róbert

Haladás VSE-Zanat SE: Kántor - Szőts, Varga (Baumgartner 80.) , Perger (Németh E. 46.) , Ferencz, Szenczi, Németh G. (Simon 60.) , Iván, Péter, Machinek, Nagy 

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Czirók 2 (44., 61.), Péter 92.

Kiállítva: Schimmer 82. (Bük)

 

A két futballozni akaró csapat mérkőzése igazán lendületes, lüktető játékot hozott végig a 90 perc folyamán. Az első játékrészben a hazaiak az igazi helyzeteiket kihagyták, egy lecsorgó labdát viszont gólra váltottak a szünet előtt, így 1-0-ás előnnyel mehettek pihenőre. A folytatásban is jó iramot diktáltak a csapatok, és a két sportszerű, játszani akaró együttes összecsapásán megérdemelten tudott nyerni a több helyzetet kidolgozó, és csapatként jó teljesíményt nyújtó Bük.

 

Vasvár VSE - Rábapatyi KSK 2-1 (1-1)   Vasvár, vezette: Talabér

Vasvár: Tóth - Bíró, Berta, Vincze, Fülöp (Hantó 91.) , Elekes, Smolczer (Dávid 56.) , Pálla, Gotthárd (Markó 46.) , Czövek (Márton 89.) , Schermann (Varga 59.)

Edző: ifj. Sziffer István

Rábapaty: Király - Csonka, Horváth K., Gosztolya, Csupor, Fehér (Horváth R. 72.) , Kovács (Szabó 56.) , Tóth, Balhási (Nardai 87.) , Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Fülöp 2 (39., 88.), ill. Fehér 32.

 

Az első félidőben a vendég rábapatyiak Fehér Károly szép szabadrúgásával megszerezték a vezetést, a hazaiak azonban Fülöp Milán találatával egalizálni tudtak. A fordulás után egy ki-ki meccs alakult ki, melyet a vendégek is megnyerhettek volna, Fülöp Milán második góljának köszönhetően azonban a Vasvár örülhetett a három pontnak. 

 

Körmendi Football Club - Szentgotthárdi VSE 1-1 (0-0)  Körmend, vezette: Bagoly

Körmend: Balogh - Lakosi, Varga (Bita 63.) , Krajczár (Zsoldos 55.) , Köntés (Ligeti 83.) , Sály, László, Horváth, Sipos (Németh 72.) , Török, Majczán (Tompa 69.)

Edző: Kurucz Ádám

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Papp (Nyári 57.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Nagy, Sipos G., Sipos B. (Latyák 46.) , Gyécsek

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Sály 66., ill. Báger 54.

 

Szomszédvári rangadót rendeztek a 3. fordulóban, a Körmend a Szentgotthárd csapatát fogadta. A mérkőzés ehhez méltóan kemény és nagy összecsapásokat hozott. A második játékrészben a hazaiak büntetőt hibáztak, majd a Szentgotthárd szerezte meg a vezetést, erre viszont bő tíz perc elteltével válaszolni tudott a hazai együttes. Több gól már nem született, a Körmend folytatta a sormintát és zsinórban a harmadik meccsén is 1-1-es döntetlennel zárt. 

 

A tabella az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.