km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Megyei I. osztály: emberhátrányban verte a Répcelak a listavezetőt, gólzáporos mérkőzésen nyert a Rábapaty

Megyei I. osztály: emberhátrányban verte a Répcelak a listavezetőt, gólzáporos mérkőzésen nyert a Rábapaty

A Szentgotthárd a Körmenddel, a Kőszeg a Vasvárral osztozott meg a pontokon. A Jánosházának nem fért bele a szünetig összeszedett háromgólos hátrány, a Sárvár pedig a Répcelak ellen szenvedett vereséget.

 

Rendkívül izgalmas és kiélezett mérkőzéseket tartogatott a 29. forduló szombati felhozatala a megyei I. osztályban. A tabella éllovasa a Répcelakot fogadta, a Szentgotthárd pedig a Körmend együttesét látta vendégül. A középmezőnyben helyet foglaló Jánosháza és Rábapaty egymással vívott meg, míg a Kőszeg a Vasvár csapatával nézett farkasszemet. 

 

Szentgotthárdi VSE - Körmendi Football Club 1-1 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Vass

Szenthotthárd: KAPUI - Polly, (Korpics 75.)  Báger, Gerebics, KOVÁCS, Osvald (Latyák 83.) , Dancsecz, Gécsek, BEDI, Sulics, Gyécsek

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Körmend: Balogh - Takács, Buti, Péter, Németh M. (Tompa 78.) , Sály (Németh B. 85.) , Köntés (Varga 75.) , Sipos G., Sipos B., Tóth, Czeglédi (Bajnok 71.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Kovács 61., ill. Buti 29.

Kiállítva: Gerebics 80. (Szentgotthárd), Tompa 85. (Körmend)

 

Jól kezdte a mérkőzést a finoman szólva sem könnyű helyzetben lévő hazai csapat, a játékrész derekán azonban a Körmend átvette a játék irányítását, a 29. percben pedig Buti Tibor  révén a vezetést is megszerezte. A Szentgotthárd előtt is adódtak ugyan lehetőségek, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. A fordulás után nagy erőket mozgósított a házigazda az egyenlítésért, ami végül a 61. percben Kovács Tamás góljával sikerült is. A mérkőzés képe alapján igazságos döntetlen született. 

 

Jánosháza VSE - Rábapatyi KSK 3-6 (0-3)  Jánosháza, vezette: Bedi

Jánosháza: Tóth - Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Vágusz, Willuhn (Kovács 62.) , Manganelli, Büki, Nagy, Székács

Edző: Molnár Károly

Rábapaty: Király - Vadász (Fehér K. 61.) , Fehér E. (Balhási 61.) , Piros, Gosztolya, Szabó, Csupor, Kovács Ta. (Dugovics 46.) , Nardai (Kovács Ti. 53.) , Németh, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Vágusz 60., Kovács Ti. 75. (öngól), Manganelli 84., ill. Csupor 18., Vadász 26., Piros D. 3 (40., 58., 80.), Fehér K. 86.

 

A több sebből vérző hazaiak enerváltan játszottak, a vendég csapat pedig megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Sárvár FC - Répcelaki SE 1-3 (1-2)  Sárvár, vezette: Horváth

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Czöndör 62.) , Szabó R., Potyi, Joó (Nagy 46.) , Tóth, Fider, Pap, Horváth, Szabó B. (Horváth 72.) , Marsai

Edző: Haraszti Zsolt

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Vass, De Paula, Tokaji (Ódor G. 93.) , Ódor B., Horváth, Prystupa (Sipos 54.) , Rácz, Havasi, Verasztó (Tamási 88.)

Asszisztensedző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Marsai 26., ill. Vass 4., Ódor B. 29., Verasztó 74.

Kiállítva: Ódor B. 30. (Répcelak)

 

A rendkívül rossz napot kifogó bajnokesélyes hazai csapat ellen a taktikusan játszó vendég csapat még emberhátrányban is megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE 2-2 (0-1)  Kőszeg, vezette: Sebesi

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Fehér A., Gugcsó (Toldi 46.) , Prán D., Réti (Kovács 69.) , Rómer, Prán A., Fehér D., Szolyák

Edző: Fehér András

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta (Pálla 85.) , Vincze, Elekes, Réfi, Farkas (Fülöp 50.) , Smolczer (Sinkó 17.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Fehér D. 71., Schermann 92. (öngól), ill. Farkas 35., Fülöp 82.

 

A hazai csapat már az első perctől kezdve támadólag lépett fel, több helyzetet is kialakított, a gólt azonban a helyzeteivel jobban sáfárkodó Vasvár szerezte, aminek köszönhetően előnnyel mehetett a szünetre. A második félidőben még inkább felbillent a pálya, a vendégek nem igazán tudták birtokolni a labdát. A Kőszeg egy szabadrúgást követően tudott egyenlíteni, majd a mérkőzés végéhez közeledve egy vasvári kontra fejeződött be góllal és ismét megszerezte a vezetést a vendég alakulat. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte, hogy 1-2-es végeredménnyel ér véget a találkozó, egy kőszegi támadásból öngól született, ez pedig azt jelentette, hogy egy pontot meg tudott menteni a házigazda. A helyzetek és az erőfeszítések alapján akár több gólos győzelmet is arathatott volna a Kőszeg, az eredmény alakulása miatt viszont örülhetnek az egy pontnak. 

 

A tabella ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.