km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg

Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg

A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.

 

Az utolsó fordulót rendezték szombaton a megyei I. osztályú bajnokságban, melynek valamennyi mérkőzése 17 óra 30 perckor kezdődött. A végjátékra is maradtak bőven nyitott kérdések, elég, ha csak a bajnoki címre, a bronzérem sorsára, vagy éppen a tabella hátsó régiójára tekintettünk. Az izgalmak tehát garantáltak voltak, a mérkőzések zárultával pedig nem is csalódhattak a megyei labdarúgás szerelmesei: a bajnoki aranyérem drámaibb módon talán nem is dőlhetett volna el, hiszen a Haladás egy 91. percben szerzett találattal harcolta ki a jobb gólkülönbséget, s ezzel együtt az elsőséget - ez osztályozót ér a csapat számára - , ami azt jelentette, hogy a Király SE lett az ezüstérmes. A bronzérmet a Répcelak szerezte meg, amely 1-0-s sikerrel búcsúzott az idénytől, a tabella utolsó két helyén pedig a Söpte, valamint a Bük végzett.

 

Vasvár VSE - Csepregi SE 2-1 (1-1)  Vasvár, vezette: Kondor

Vasvár: Kántor - Horváth, Vincze, Czövek, Elekes (Varga, 65.), Pásztor (Berta, 50.), Pálla, Kónya, Tausz (Gotthárd, 82.), Sipos, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Csepreg: Takács Kr. - Tájmel, Kossuth, Nika M., Pócza, Janzsó (Kótai, 46.), Nika B., Nika Á., Sós (Steiner, 46.), Lukács, Németh

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Kónya 2 (21., 55.), ill. Nika M. 20.

Kiállítva: Németh 88., Lukács 90. (mindketten Csepreg)

 

Az első tíz percben három nagy helyzetet puskázott el a Csepreg, a Vasvár viszont az első kaput eltaláló lövéséből vezetést szerzett. A félidő hajrájában aztán egyenlítettek a vendégek, a vendéglátók azonban ismét jókor rúgtak gólt a második felvonásban, amivel meg is nyerték a találkozót. A Csepreg minimum az egy pontra rászolgált volna, a hazaiakat viszont dicséret ileti a zsinórban hét nyert mérkőzésért. 

 

Király SE - Büki TK 13-1 (4-1)  Szombathely, vezette: Héra

Király SE: Horváth - Kalmár (Tóth, 65.), Reseterits, Németh, Kiss, Halmosi, Csákvári (Kovács, 65.), Velekei, Potyi, Vigh (Kudron, 65.), Schimmer

Edző: Hegyi László

Bük: Viczmándi - Fehér, Fazekas, Tóth B. (Papp, 54.), Elekes, Wágner, Bősze, Kiss, Szabó, Tóth R., Lang

Technikai vezető: Csonka József

Gólszerzők: Halmosi 7 (5., 25., 56., 60., 73., 76., 82.), Potyi 22., Németh 38., Velekei 47., Kovács 67., Schimmer 2 (85., 89.), ill. Elekes 8.

 

A hazaiak sokat tettek a céljaikért a mérkőzésen, de ahhoz, hogy ezeket elérjék, több gólra lett volna szükségük. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Szarvaskend SE 1-6 (1-2)   Táplánszentkereszt, vezette: Pázsi

Táplán: Molnár - Gombos, Varga D., Varga Gy., Mercs, Huszár (Pummer, 46.), Polgár, Rosner, Manganelli, Polyák, Varga M. (Fürdős, 70.)

Edző: Borbás János

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Somogyi, 74.), Csillag, Jóna, Németh (Pásti, 68.), Tuboly, Földes, Tompa, Kopfer, Wolf, Törő (Kovács, 89.)

Technikai vezető: Tompa Róbert

Gólszerzők: Varga D. 39., ill. Jóna 2 (6., 57.), Tuboly 3 (30., 64., 74.), Velekei 51.

 

A vendégek megérdemelten nyertek a kulcsjátékosokat nélkülöző hazai együttes ellen.

 

Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. - Répcelaki SE 0-1 (0-0)  Körmend, vezette: Gaál

Körmend: Balogh Á. - Lakosi, Vilics, Buti, Karvalics, Molnár, László, Szabó (Belső, 57.), Sipos (Balogh A., 81.), Nagy, Zsoldos (Krajczár, 73.)

Edző: Kurucz Ádám

Répcelak: Pataki - Baranyai, De Paula, Gaál, Ódor, Kristóf, Csányi (Sipos, 56.), Rácz, Vargyas, Tarcsay, Horváth (Gál, 73.)

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerző: Gaál 67.

 

Nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen egy pontrúgás után megszerezte a vezetést a vendég együttes, amit a meccs végig meg is tartott. Megérdemelten nyert a Répcelak, amivel megszerezte a bronzérmet, ehhez pedig gratulál a körmendi csapat.

 

Jánosháza VSE - Szombathelyi Haladás VSE 0-6 (0-3)   Jánosháza, vezette: Mórocz

Jánosháza: Tóth A. - Péter, Tóth T., Szép, Ambrus (Pencz, 53.), Piri, Szabó K., Büki, Szabó T., Benkő (Vágusz, 85.), Balázsi (Willuhn, 79.)

Játékos-edző: Vágusz Arnold

Haladás VSE: Horváth - Kovács, Buzás, Pap (Simon, 94.), Szenczi (Németh, 94.), Tóth M. (Tóth B., 57.), Péter, Szőts, Varga, Tarján (Hende, 92.), Ferencz (Sály, 94.)

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Ferencz 3 (6., 12., 32.), Tarján 66., Pap 87., Péter 91.

 

A felállt védelem ellen a vendégek nem igazán találták az ellenszert, három megpattanó lövésből, átlövésből sikerült feltörniük a jánosháziak védelmét. A hazaiak gratulálnak a Haladásnak a bajnoki címhez, s ahogy fogalmaznak, az ő lelkiismeretük tiszta. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Vép VSE 2-1 (0-1)   Celldömölk, vezette: Vass

CVSE: Osvald - Enyingi, Göntér, Szuh (Gábor, 79.), Dobson (Gorácz, 62.), Zsoldos, Horváth, Galovich (Czinder, 79.), Czöndör, Keszei (Berecz, 62.), Németh

Edző: Takács Gábor

Vép: Bezdi B. - Kiss (Balikó M., 46.), Németh, Czeglédi, Bezdi Sz. (Dancs, 63.), Niksz, Beke, Auer, Szendrődi, Takács, Balikó D.

Játékos-edző: Takács Márton

Gólszerzők: Czöndör 2 (60., 88.), ill. Takács 30.

 

Jól kezdte a találkozót a Celldömölk, agilisan, kezdeményezően futballozott, ám jött a hidegzuhany, ugyanis a vépiek megszerezték a vezetést, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A fordulás után nem adta fel a házigazda, Czöndör révén két gólt is szerzett, ennek köszönhetően pedig végül 2-1-es győzelemmel és három ponttal búcsúzott a szezontól. A cellieknek sok nehézségen kellett keresztülmenniük az elmúlt időszakban, de csapatként próbálták ezeket átvészelni és mindenképpen pozitívum, hogy sok fiatal tehetséget be tudtak építeni. Az ifjú játékosok rendre bizonyítottak, s ezen az utolsó mérkőzésen is megmutatták, hogy a csapatnak van jövőképe és bőven van mire, illetve, kikre építeni. Mindenkinek jár a gratuláció. 

 

Sárvár FC - Rábapatyi KSK 2-4 (1-2)  Sárvár, vezette: Konkoly

Sárvár: Velladics - Németh Á. (Toldi, 89.), Fülöp, Tokaji, Vass (Szakos, 80.), Fider, Vajda, Biró (Varga, 89.), Kovács, Sinka (Németh B., 80.), Szemes

Edző: Nagy Dániel

Rábapaty: Király - Csonka, Horváth, Piros D., Dugovics, Tóth, Kovács, Bakonyi (Zeke, 80.), Piros P., Németh, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Tokaji 45., Szemes 85., ill. Horváth 30., Dugovics 46., Piros D. 2 (61., 74.)

 

A Sárvár egy nagyon taktikus, jó Rábapattyal találta magát szemben, mely a vezetést is megszerezte a 30. percben. A játékrész végén Tokaji góljával egalizált a házigazda, az eseményeknek azonban itt még nem volt vége, Dugovics ugyanis még a szünet előtt válaszolni tudott, így 1-2 volt az állás. A fordulás után is hasonló volt a játék képe, a vendégek végül megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Söpte SE 4-1 (3-1)  Szentgotthárd, vezette: Boda

Szentgotthárd: Kapui (Dömötör, 75.) - Sipos B., Komáromi (László, 24.), Osvald, Nagy (Korpics, 59.), Takács (Pável, 75.), Dancsecz, Gécsek (Holecz, 59.), Sulics, Sipos G., Gyécsek

Edző: Heiter László

Söpte: Gadavics - Biró, Kovács, Kondákor, Horváth (Leidli, 62.), Mester (Proksza, 73.), Koronczai, Vámos, Plajszer, Koszokovits, Düh

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Sipos G. 26., Nagy 2 (29., 39.), Sipos B. 50., ill. Vámos 44.

 

A hazaiak az első perctől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést és magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak.

 

A bajnokság végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Szombathelyi Haladás VSE

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.