km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Megyei I. osztály: döntetlennel zárult a Király SE-Vép rangadó, nyolc gólig jutott a Vasvár

Megyei I. osztály: döntetlennel zárult a Király SE-Vép rangadó, nyolc gólig jutott a Vasvár

A Szentgotthárd játékából csak a gól hiányzott a Rábapaty ellen, pontosztozkodással ért véget a találkozó, de a Körmend-Sárvár összecsapáson sem bírtak egymással a felek. A Répcelak hazai környezetben, a Celldömölk a Jánosháza vendégeként nyert 3-1-re.

 

Hat mérkőzést rendeztek szombaton a megyei I. osztály 24. fordulójában. A Király SE a Véppel játszott rangadót, a Celldömölk a Jánosházát, a Répcelak a Söptét fogadta. A Bük a Vasvárt látta vendégül, a Szentgotthárd a Rábapattyal szállt harcba a pontokért, míg a Körmend a Sárvárral nézett farkasszemet.

 

Büki TK - Vasvár VSE 3-8 (2-1)  Bük, vezette: Árpád

Bük: Viczmándi - Fehér, Fazekas, Tóth, Lang, Wágner, Bősze, Szabó (Papp, 75.), Somlai, Kovács (Redőcs, 73.), Farkas

Edző: Hegedűs Attila

Vasvár: Kántor (Tóth, 78.) - Varga, Berta, Vincze, Czövek (Németh, 78.), Pásztor (Tausz, 55.), Réfi, Pálla, Horváth, Kónya (Sipos, 78.), Schermann (Bíró, 46.)

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Fazekas 2 (20., 44.), Wágner 87., ill. Kónya 37., Vincze 48., Czövek 56., Varga 72., Pálla 3 (73., 81., 84.), Berta 77.

 

Bár a bükiek mehettek előnnyel a szünetre, a második játékrészben a Vasvár nem hagyott kérdést a győztes kilétét illetően és magabiztos, 8-3-as idegenbeli sikert aratott. 

 

Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. - Sárvár FC 2-2 (1-2)  Körmend, vezette: Fuhrmann

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti, Karvalics, Molnár, Köntés (Krajczár, 68.), László, Szabó (Berning, 71.), Sipos, Nagy (Belső, 58.), Németh (Zsoldos, 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Sárvár: Viganó - Németh Á., Fülöp, Takács, Tokaji, Szakos, Vass, Glavánovics (Németh B., 61.), Vajda, Kovács, Szemes

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Németh 6., Berning 81., ill. Takács 21., Tokaji 45.

 

Az időjárás viszontagságai miatt nagyon nehéz pályán voltak kénytelenek játszani a csapatok. Ez meg is látszott mindkét együttes teljesitményén. A Körmend gyorsan megszerezte a vezetést de a Sárvár két góllal válaszolt még a szünet előtt. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki a hazi csapat, ezekből egyet értékesített, így döntetlennel zárult a mérkőzés. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy a Sárvár csapatában két sárga lap ellenére is pályán maradhatott egy játékos a bírói figyelmetlenség miatt - írja tudósításában a hazai együttes.

 

Jánosháza VSE - CVSE-Vulkánfürdő 1-3 (0-1)  Jánosháza, vezette: Héra

Jánosháza: Tóth A. - Tóth T., Szép, Ambrus (Vágusz, 76.), Piri, Szabó K., Büki (Kovács, 87.), Szabó T., Péter, Benkő (Pencz, 92.), Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

CVSE: Osvald - Enyingi, Dobson (Horváth, 78.), Tóth (Zsoldos, 46.), Keszei T. (Marsai, 19.), Gorácz, Galovich, Czinder (Gábor, 78.), Czöndör, Keszei R., Németh

Edző: Takács Gábor

Gólszerzők: Büki 46., ill. Czöndör 3 (18., 65., 76.)

Kiállítva: Tóth 75. (Jánosháza)

 

A mérkőzés első húsz percében a vendégek dominálták, több nagy helyzetet alakitottak ki, az egyikből pedig a vezetést is megszerezték. Ezután a hazaiaknak is sikerült több ízben a védelem mögé kerülni, egy alkalommal pedig a kapufa akadályozta meg őket abban, hogy egalizáljanak. A második félidőt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, egy percen belül ki tudtak egyenlíteni, majd sorra dolgozták ki a helyzeteket. A vendégek végül két kontrának köszönhetően biztosították be a győzelmüket. A mezőny legjobbja a hazaiak kapusa, Tóth András volt.

 

Király SE - Vép VSE 2-2 (2-0)  Szombathely, vezette: Horváth

Király SE: Király - Takács, Kovács (Szabó, 65.), Reseterits, Németh, Kiss, Halmosi, Velekei (Fábián. 65.), Potyi, Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Vép: Bezdi - Kiss (Jordán, 69.), Németh, Czeglédi, Beke (Auer, 46.), Niksz (Balikó B., 92.), Illés (Dancs, 46.), Szalai, Szendrődi, Takács (Szijártó, 90.), Balikó D.

Megbízott edző: Takács Márton

Gólszerzők: Halmosi 2 (12., 14.), ill. Auer 53., Takács 71.

 

Két ellentétes félidőt játszó csapat között igazságos döntetlen született.

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Rábapatyi KSK 0-0 (0-0)  Szentgotthárd, vezette: Mórocz

Szentgotthárd: Kapui - László (Holecz, 78.), Osvald (Korpics, 71.), Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Bedi, Sulics, Sipos (Takács, 64.), Gyécsek

Edző: Heiter László

Rábapaty: Király - Csonka (Manganelli, 92.), Horváth, Piros (Varga, 78.), Dugovics (Zeke, 71.), Gosztolya, Tóth, Csupor, Kovács, Bakonyi, Könczöl

Edző: Marton Róbert

 

Az elmúlt két mérkőzésen szerzett négy pont után rendkívül jó passzban fogadta a Szentgotthárd a Rábapatyot, a hazaiak pedig ennek szellemében nagy elánnal kezdték a mérkőzést. Kemény, ám sportszerű küzdelem zajlott a pályán, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, valamivel a gotthárdiak birtokolták többet a labdát. A házigazda a játékrész végén a kapufát találta el, nagyon közel járt a gólszerzéshez, de 0-0-ról következett a második felvonás. A pihenő után sem változott a játék képe, egy bátor, mezőnyben jól futballozó Szentgotthárd volt a pályán. A hazaiak a találkozó utolsó szakaszában szinte teljesen beszorították a Rábapatyot, sokat tettek a gólszerzésért, ám végül nem sikerült megzörgetniük a hálót. Összességében reálisnak mondható a pontosztozkodás, a Szentgotthárd azonban közelebb állt a három pont megszerzéséhez.

 

Répcelaki SE - Söpte SE 3-1 (2-1)  Répcelak, vezette: Szabó I.

Répcelak: Pataki - Szücs, Tóth, Kovács, Catomio (Szabó, 87.), De Paula (Gál, 61.), Gaál, Ódor, Rácz, Vargyas, Tarcsay

Edző: Tóth Zsolt

Söpte: Gadavics (Kovács, 46.) - Plajszer (Horváth, 46.), Biró, Rómer, Németh, Marton, Hujber, Düh, Koronczai (Fogl, 75.), Vámos, Koszokovits (Mester, 61.)

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: De Paula 26., Tarcsay 37., Szücs 88., ill. Vámos 22.

 

A mély talajú pályán megpróbáltak focizni a felek,de sok volt a hiba mind a két oldalon,a mérkőzés alacsony szinvonalú volt. A Répcelak élt a kinálkozó lehetőségekkel és háromszor is betalált ellenfele kapujába,mig a vendégek a mezőnyben játszottak jól,de kapura nem voltak veszélyesek. Így hiába voltak a második félidőben fölényben a söpteiek, a Répcelak végül rászolgált a győzelemre.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Répcelaki SE

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.