km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: döntetlennel ért véget a Sárvár-Király SE rangadó, idegenben nyert a Kőszeg és a Bük

Megyei I. osztály: döntetlennel ért véget a Sárvár-Király SE rangadó, idegenben nyert a Kőszeg és a Bük

A Haladás-Zanat zsinórban hatok győzelmét aratta, a Körmend pedig a Vasvár ellen tudta otthon tartani a három pontot, csakúgy mint a Répcelak, amely a Jánosházát múlta felül.

 

Igazi rangadót is tartogatott a megyei I. osztály 20. fordulójának szombaton, ugyanis a Sárvár a Király SE együttesével találkozott. Ezen a párosításon kívül Lukácsháza-Kőszeg, Haladás-Zanat - Egyházasrádóc, Répcelak-Jánosháza, Körmend-Vasvár, valamint Szentgotthárd-Bük találkozókat rendeztek.

 

Schott Lukácsháza SE - Kőszegi Lóránt FC 1-2 (0-0)  Lukácsháza, vezette: Vass

Lukácsháza: Bán - Gombás, Takács, Lengyel, Vörös, Osztrosits, Németh N. (Krancz 88.) , Németh R. (Horváth 46.) , Dr. László, Bősze, Kondics

Edző: Mitterstiller Csaba

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Szabella (Németh A. 67.) , Csák (Szűcs 86.) , Prán, Rákhely, Kiss (Molnár 77.) , Fehér, Rácz

Gólszerzők: Osztrosits 65., ill. Szabella 51., Molnár 87.

 

A Lukácsháza a Király SE elleni vereség után kellett, hogy felálljon, és farkasszemet nézzen a Kőszeg együttesével. A 0-0-ás első játékrész után öt perc elteltével Szabell góljával a vendégek kerültek előnybe, Osztrosits azonban egyenlíteni tudott, kezdődött minden elölről. Hazai szempontból a 87. percben érkezett a hidegzuhany, Molnár tudott eredményes lenni, gólja pedig három pontot jelentett a kőszegieknek.

 

Sárvár FC - Király SE 0-0 (0-0)  Sárvár, vezette: Derdák

Sárvár: Velladics - Kovács Bá., Tóth, Ódor, (Czöndör 65.)  Illés, Potyi, Tokaji, Horváth, Szabó, Kovács Be., Szemes Be.

Edző: Haraszti Zsolt

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kudron (Kovács 83.) , Reseterits, Kiss, Halmosi, Németh, Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

 

A szép számú közönség előtt lejátszott rangadón mindkét csapat győzelmi reményekkel lépett pályára. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, ziccert is hibáztak, ezt követően viszont kezdett magára találni a Sárvár, kiegyenlítettebbé vált a játék, de igazán komoly helyzetet egyik oldalon sem lehetett feljegyezni. A hazaiak kontráiban rendre ott volt a veszély, az utolsó passzokba, befejezésekbe azonban hiba csúszott, így nem sikerült betalálniuk. Az utolsó 20-30 percben egy ki-ki mérkőzés kerekedett, mindkét csapat begyűjthette volna a három pontot, végül maradt a 0-0-ás eredmény, amely a Sárvár számára kedvezőbb.

 

Haladás VSE - Zanati SE - Egyházasrádóci SE 2-0 (2-0)   Szombathely, vezette: Talabér

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás (Németh E. 69.) , Szőts, Simon, Perger (Kiss 79.) , Szenczi (Likerecz 82.) , Iván (Edelényi 69.) , Baumgartner (Németh G. 60.) , Nagy, Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Egyházasrádóc: Bali - Péter, Vilics, Molnár L., Varga, Németh, Halász (Balogh 72.) , Kenesei (Molnár G. 46.) , Mészáros (Molnár I. 46.) , Szendrődi, Krajczár

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Iván 23., Szenczi 39.

 

A szombathelyieknek finoman szólva sem volt könnyű dolga, ugyanis egy masszív, betömörülő védelemmel találta magát szemben. A 23. percben aztán Iván Gergő találatával tört meg a jég, majd Szenczi Bence is eredményes volt, amivel a már sokkal felszabadultabban futballozó Haladás-Zanat kétgólos előnyre tudott szert tenni. A második játékrész nem hozott újabb gólt, ez pedig azt jelentette, hogy a hazaiak zsinórban hatodik győzelmükkel hangoltak a Király SE elleni összecsapásra.

 

Szentgotthárdi VSE - Büki TK 0-3 (0-0)   Szentgotthárd, vezette: Szabó I.

Szentgotthárd: Kapui - Báger (Sömenek 88.) , Nyári (Papp 64.) , Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics (Kovács 68.) , Sipos G. (Korpics 83.) , Sipos B. (Holecz 83.) , Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Bük: Kamondi (Gábriel 89.)  - Horváth, Németh T., Czirók, Németh G., Resch, Csonka, Schimmer, Komálovics, Taródi (Tóth 77.) , Németh J. (Mercs 87.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Németh J. 2 (70., 79.), Komálovics 86.

 

Szoros, kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a felek, amelynek utolsó szakaszát jobban bírta fizikálisan a Bük, ráadásul három alkalommal be is talált, így elvitte a pontokat Szentgotthárdról.

 

Körmendi Football Club - Vasvár VSE 3-0 (2-0)   Körmend, vezette: Sebesi

Körmend: Balogh - BUTI, Karvalics (Belső 83.) , Köntés (Németh 92.) , Sály (Bita 68.) , Majtényi, László, Horváth, Sipos (Lakosi 90.) , ZSOLDOS, Osvald (Krajczár 88.)

Edző: Kurucz Ádám

Vasvár: Tóth - Réfi (Gotthárd 84.) , Berta, Varga, Vincze, Fülöp (Czövek M. 76.) , Dávid (Elekes 46.) , Pálla, Czövek L. (Németh 86.) , Márton, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Sipos B. 2 (36., 39.), Karvalics 81.

 

Küzdelmes mérkőzésen, magabiztos győzelmet szerzett a Körmend csapata, ezzel pedig menekül előre a tabella hátsó szekciójából. Egy kérdésre a legrövidebb válasz a cselekedet. Ma a Körmend röviden válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a célja a bajnokságban. Külön köszönettel tartozik a csapat a szép számmal kilátogató szurkolóknak. 
 

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Jánosháza VSE 2-1 (2-1)   Répcelak, vezette: Marácz

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Szabó, Verasztó, Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa, Szabó (Tar 78.)

Edző: Tóth Zsolt

Jánosháza: Pethő - Péter, Virág, Binder (Vágusz 78.), Laczi, Ambrus, Büki, Benkő, Balázsi, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: De Paula 27., Verasztó 34., ill. Binder 32.

Kiállítva: Ambrus 44. (Jánosháza)

 

Első tavaszi győzelmére hajtott a Répcelak, ehhez pedig a Jánosháza csapatán keresztül vezetett az út. A mérkőzés végeredménye gyakorlatilag 7 perc alatt kialakult, miután De Paula 27. minutumban szerzett találatára Binder válaszolt öt perccel később, majd szinte rögtön jött az újabb hazai gól, méghozzá Verasztó révén. A második játékrészben már nem zördült meg többet a háló, így a házigazda 2-1 arányban nyerni tudott. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).