km/óra
  2022.07.05., kedd  •  Emese, Sarolta napja
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen

Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen

Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.

 

Hét mérkőzést, köztük igazi csemegéket is tartogatott a megyei I. osztály 10. fordulójának szombati játéknapja. Az éllovas Celldömölk a harmadik Vépet fogadta, de a Haladás-Zanat - Répcelak mérkőzés is izgalmas, kiélezett párharcnak ígérkezett: nem kevésbé a Kőszeg körmendi vendégjátéka, ahol a hazaiaknak volt miért revansot venniük. A Király SE Vasvárra utazott, a Sárvár a Lukácsházát fogadta, míg a Bük az Egyházasrádócot látta vendégül. A Szentgotthárd az előző fordulóban aratott győzelme után ezúttal a Jánosháza ellen szerette volna begyűjteni újra a három pontot. 

 

Vasvár VSE - Király SE 0-5 (0-2)  Vasvár, vezette: Marácz

Vasvár: Tóth - Varga, Gotthárd (Nagy 69.) , Berta, Vincze, Elekes (Fülöp 46.) , Réfi, Pálla, Czövek, Márton, Schermann

Edző ifj. Sziffer István

Király SE: Király - Szalay (Kalmár 54.) Auer, Subicz, Kudron (Takács 79.) , Reseterits, Fábián (Kiss 71.) , Devecseri, Halmosi, Németh (Tamás 60.) , Schimmer (Kovács 32.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Németh Dominik 3 (12., 49., 53.), Halmosi 18., Fábián 48.

 

Mindkét félidő elejét megnyomta a vendég együttes, ez gólokban is megmutatkozott, így magabiztosan nyert a több sebből vérző hazaiak ellen. 

 

Szentgotthárdi VSE - Jánosháza VSE 1-2 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Bedi

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Kovács (Korpics 46.) , Nyári (Sipos B. 71.) , Dancsecz, Latyák, Gécsek, Nagy, Sipos G. (Papp 75.) , Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Jánosháza VSE: Pethő - Bognár, Péter, Szabó T., Virág, Sztojka (Székács 56.) , Kiss, Laczi, Büki, Nagy, Szabó L.

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Nagy 57., ill. Sztojka 10., Nagy 89.

Kiállítva: Gerebics 88. (Szenthotthárd)

 

A mérkőzés ritmusát a vendégek vették fel jobban, a fölény pedig góllá is érett, ugyanis a 10. percben vezetéshez jutott a Jánosháza. A gotthárdiak egy picit belealudtak a mérkőzésbe, enerváltan, tudásuk alatt futballoztak az első játékrészben. A szünet után viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a házigazda, sikerült is egyenlíteniük, majd ezt követően többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez. A hajrában aztán egy védelmi megingást kíméletlenül kihasznált a vendég alakulat, amely így 1-2-re nyerni tudott, és elvitte a három pontot Szentgotthárdról. 

 

Sárvár FC - Schott Lukácsháza SE 7-1 (4-0)  Sárvár, vezette: Szabó I.

Sárvár: Viganó (Velladics 65.)  - Kovács Bá., Ódor, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be. (Szakos 46.) , Vass, Tóth (Takács 72.) , Szemes (Czöndör 46.) , Csákvári (Bakonyi 65.)

Edző: Haraszti Zsolt

Lukácsháza: Bán - Vörös (Lévai 58.) , Gombás, Takács, Lengyel, Németh N. (Horváth M. 56.) , Osztrosits (Németh Cs. 54.) , Gugcsó, Dan, Bősze, Pungor (Horváth Á. 80.) 

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Tóth 6., Potyi 12., Ódor 3 (41., 54., 60.), Tokaji 44., Csákvári 62., ill. Takács 77.

 

A hazai csapat az első perctől kezdve támadólag lépett fel, ami gólokban is megmutatkozott, hiszen már a 12. percben 2-0-ára vezettek. A lukácsháziak is próbáltak veszélyeztetni, ám a sárváriak kapusa jól állt a lábán. A szünetig még két alkalommal bevette ellenfele kapuját a címvédő, így 4-0-ára vezetett az első negyvenöt percet követően. A fordulás után sem változott a játék képe, a Sárvár dominált, további helyzeteket alakított ki, melyek közül hármat sikerült értékesíteni. A végén még kozmetikázott az eredményen a Lukácsháza, így alakult ki a mérkőzés 7-1-es végeredménye.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Répcelaki SE-Sport 36 3-0 (2-0)  Szombathely, vezette: Papp

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás (Machinek 88.) , Varga, Perger (Baumgartner 88.) , Pap, Ferencz, Szenczi, Iván, Péter (Maráczi 88.) , Szőts (Szakály 86.) , Nagy

Edző: Szenczi Imre

Répcelak: Tóth J. - Palkó, Tóth D., De Paula, Antal (Joó 46.) , Verasztó, Ódor (Markó 36.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Szenczi 2 (23., 32.), Szőts 85.

 

A hazaiak különösképp az első félidőben nagyon koncentráltan, magas színvonalon futballoztak, kétgólos előnyre tettek szert, de akár már ebben a játékrészben eldőlhetett volna a három pont sorsa. A mérkőzést lezáró harmadik találat végül a hajrában született meg, így a szombathelyiek magabiztos győzelemmel szerezték meg a három pontot. 

 

Büki TK - Egyházasrádóci SE 0-0 (0-0)  Bük, vezette: Talabér

Bük: Kamondi - Németh T., Czirók, Németh Z., Csonka, Schimmer, Kossuth (Wágner 58.) , Horváth, Czingráber (Orbán 46.) , Németh G., Plenár (Mercs 78.)

Edző: Marton Róbert

Egyházasrádóc: Bányik - Kenesei, Péter, Vilics, Molnár L., Németh, Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Halász (Budai 85.)

Edző: Simon Attila

 

A hazaiak a mérkőzés egésze alatt órási nyomást helyezték a rádóciak kapujára, sorra dolgozták ki a veszélyes lehetőségeket, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiak elmondása szerint két olyan büntetőt nem ítélt meg a játékvezető a javukra, amin még maguk a vendég játékosok is meglepődtek.

 

Körmendi Football Club - Kőszegi Lóránt FC 3-3 (2-1)  Körmend, vezette: Harcsár

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti (Zsoldos 90.) , Köntés (Krajczár 46.) , Sály, Majtényi, László, Horváth (Bita 74.) , Sipos, Török, Majczán (Tallósi 83.)

Edző: Kurucz Ádám

Kőszeg: Németh- Rákhely, Lintner (Keresztes 68.) , Kovács, Fehér, Horváth, Prán, Réti Mi., Németh A., Szűcs (Réti Ma. 61.) , Németh O.

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Sipos B. 2 (34., 82.), Horváth 38., ill. Buti 31. (öngól), Kovács 85., Réti Mi. 90.

Kiállítva: Prán 10. (Kőszeg)

 

A szinte egész mérkőzésen emberelőnyben futballozó hazai együttes kétgólos előnyt tudott kialakítani, a Kőszeg azonban nagyot küzdve egalizálni tudott az utolsó percekben. A Körmend vesszőfutása tovább folytatódik, nagy formajavulásra lesz szükség, hogy a csapat ki tudjon jönni a gödörből. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Vép VSE 1-2 (1-0)  Celldömölk, vezette: Vass

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi, Szuh (Gorácz 84.) , Szabó, Marsai Má., Tóth, Keszei T., Gábor, Galovics, Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Vép: Bezdi B. - Németh, Varga, Viszket, Czeglédi, Bezdi Sz. (Auer 93.) , Beke (Wágner 94.) , Szalai (Takács Á. 84.) , Balikó, Takács M., Dala (Pogácsás 77.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Szabó 27., ill. Beke 49., Pogácsás 80.

 

Két rendkívül szervezett, jól felkészített csapat találkozott egymással, így már a kezdő sípszót követően nagy taktikai csata alakult ki. A játékrész közepéhez érkezve a hazaiak átvették a játék irányítását, jó ritmusban futballoztak, ennek eredményeként pedig a vezetést is megszerezték. A celliek ezt követően sokat tettek azért, hogy a megnyugtató második találatot is megrúgják még a szünet előtt, ez azonban nem sikerült, így 1-0-ás állással várták a felek a folytatást. A második félidőt aktívabban kezdte a Vép, négy perc elteltével össze is jött az egyenlítés. Ezután nagy rohanásba kezdtek a csapatok, a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak, ezekből egyet ki is tudtak használni. A CVSE innentől már mindent egy lapra feltéve támadott, kinyílt, mindent megtett az egyenlítésért, az eredményen azonban már nem sikerült változtatnia, maradt az 1-2. A hazaiak nehéz hetek elé néznek, ugyanis sokadik meghatározó játékosukat veszítették el. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elektronikai hulladékgyűjtéset szervez júliusban és szeptemberben a SZOMHULL
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Telt házzal indult a Nyitott Városháza Teraszkoncert-sorozat
Szent László napot tartottak Zanaton, a városrész templomának védőszentje tiszteletére
Újév napján bántalmazott egy ápolónőt a Markusovszky kórházban
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű nőt, közölte a Szombathelyi Törvényszék.