km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Megyei I. osztály: a Répcelak szakította meg a Vép veretlenségi sorozatát

Megyei I. osztály: a Répcelak szakította meg a Vép veretlenségi sorozatát

A Táplán, valamint a Szentgotthárd együttese is a hosszabbításban tudott pontot menteni.

 

Három találkozó maradt vasárnapra a megyei I osztály 7. fordulójából. A Vép a Répcelak, a Táplán a Lukácsháza, míg az Egyházasrádóc a Szentgotthárd együttesét fogadta.

 

Egyházasrádóci SE - Szentgotthárdi VSE 2-2 (2-1)  Egyházasrádóc, vezette: Szabó I.

Egyházasrádóc: Gáspár - Kenesei (Halász 46.) , Péter, Vilics, Molnár L. (Molnár I. 57.) , Farkas, Németh, Mészáros, Molnár G. (Budai 74.) , Szendrődi, Krajczár

Edző: Simon Attila

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Papp (Korpics 70.) , Kovács, Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sipos, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Farkas 13., Péter 34., ill. Sipos 4., Kovács 92.

 

A vendégek számára alakultak jobban az első percek, ugyanis egy gyors góllal hamar sikerült megszerezniük a vezetést. A folytatásban aztán az Egyházasrádóc is megérkezett a mérkőzésbe, jelentősen feljavult a játéka, s még a szünet előtt a maga javára tudta fordítani a találkozót. A fordulás után is inkább a hazaiak voltak aktívabbak, sok helyzetet dolgoztak ki, amik viszont kihasználatlanul maradtak. A hajrában aztán érvényesült a futball törvényszerűsége: a 92. percben egy szabadrúgást követően egyenlített Szentgotthárd, megmentve ezzel az egyik pontot, és beállítva a 2-2-es végeredményt.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Schott Lukácsháza SE 2-2 (0-1) Táplánszentkereszt, vezette: Mónos

Táplán: Gyécsek - Stieber, Karda, Vidák, Gombos (Horváth E. 56.) , Gyurcsányi (Fürdős 38.) , Németh, Jantos, Huszár, Polgár, Horváth A.

Edző: Borbás János

Lukácsháza: Molnár - Szentkúti, Gombás (Kovács 53.) , Lengyel (Németh N. 75.) , Osztrosits, Gugcsó, Németh R., Dan (Keresztényi 67.) , Dr. László, Bősze, Németh Cs.(Takács 65.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Németh 14., Horváth A. 96., ill. Osztrosits 19., Keresztényi 79.

 

Jól kezdte a mérkőzést a Táplán, a vezetést is megszerezte, a vendégek azonban egy szöglet után - melyet követően úgy hullott a kapuba a labda, hogy senki sem ért bele - egyenlíteni tudtak. Az amúgy sem könnyű helyzetben lévő hazaiakat újabb sérülések sújtották, a vendégek szépen fokozatosan kerekedtek felül ellenfelükön, a sok helyzetből pedig egyet kihasználva meg is fordították a találkozót. A táplániak azonban ezt követően sem adták fel, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, aminek meg is lett a gyümölcse: a hosszabbításban egalizáltak, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt. A mérkőzésen sajnos két vendég, valamint egy hazai játékost is mentővel kellett kórházba szállítani, ártalmatlan szituációk következtében. A Táplán csapata mindegyiküknek jobbulást és gyors felépülést kíván.

 

Vép VSE - Répcelaki SE - Sport 36 1-2 (1-1)  Vép, vezette: Kondor

Vép: Bezdi B. - Németh (Varga 30.) , Czeglédi, Bezdi Sz. (Beke 46.) , Illés (Török 66.) , Szalai, Auer (Wágner 75.) , BALIKÓ, Takács, Dala, Németh

Edző: Simon Miklós

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó (Markó 86.) , De Paula, Antal (Németh 91.) , Verasztó, Prystupa, Ódor, Horváth, Rácz, Tar (Sipos 53.)

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Balikó 5., ill. Antal 21., De Paula 72.

 

Remekül kezdtek a vépiek, egy szögletvariációt követően Balikó Dániel révén már az 5. percben előnybe kerültek. Az idő előrehaladtával aztán egyre inkább átvette az irányítást a Répcelak, a vendégek játéka dominált, egyenlíteni is tudtak, ezt leszámítva azonban főként mezőnyben folyt a játék. A fordulás után a Vép két kapufáig jutott, a vendégek viszont egy büntetőt követően fordítani tudtak, s taktikus játékuknak köszönhetően meg is őrizték előnyüket a mérkőzés végéig. A Répcelak megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.