km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei I. osztály: a Répcelak szakította meg a Vép veretlenségi sorozatát

Megyei I. osztály: a Répcelak szakította meg a Vép veretlenségi sorozatát

A Táplán, valamint a Szentgotthárd együttese is a hosszabbításban tudott pontot menteni.

 

Három találkozó maradt vasárnapra a megyei I osztály 7. fordulójából. A Vép a Répcelak, a Táplán a Lukácsháza, míg az Egyházasrádóc a Szentgotthárd együttesét fogadta.

 

Egyházasrádóci SE - Szentgotthárdi VSE 2-2 (2-1)  Egyházasrádóc, vezette: Szabó I.

Egyházasrádóc: Gáspár - Kenesei (Halász 46.) , Péter, Vilics, Molnár L. (Molnár I. 57.) , Farkas, Németh, Mészáros, Molnár G. (Budai 74.) , Szendrődi, Krajczár

Edző: Simon Attila

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Papp (Korpics 70.) , Kovács, Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sipos, Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Farkas 13., Péter 34., ill. Sipos 4., Kovács 92.

 

A vendégek számára alakultak jobban az első percek, ugyanis egy gyors góllal hamar sikerült megszerezniük a vezetést. A folytatásban aztán az Egyházasrádóc is megérkezett a mérkőzésbe, jelentősen feljavult a játéka, s még a szünet előtt a maga javára tudta fordítani a találkozót. A fordulás után is inkább a hazaiak voltak aktívabbak, sok helyzetet dolgoztak ki, amik viszont kihasználatlanul maradtak. A hajrában aztán érvényesült a futball törvényszerűsége: a 92. percben egy szabadrúgást követően egyenlített Szentgotthárd, megmentve ezzel az egyik pontot, és beállítva a 2-2-es végeredményt.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Schott Lukácsháza SE 2-2 (0-1) Táplánszentkereszt, vezette: Mónos

Táplán: Gyécsek - Stieber, Karda, Vidák, Gombos (Horváth E. 56.) , Gyurcsányi (Fürdős 38.) , Németh, Jantos, Huszár, Polgár, Horváth A.

Edző: Borbás János

Lukácsháza: Molnár - Szentkúti, Gombás (Kovács 53.) , Lengyel (Németh N. 75.) , Osztrosits, Gugcsó, Németh R., Dan (Keresztényi 67.) , Dr. László, Bősze, Németh Cs.(Takács 65.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Németh 14., Horváth A. 96., ill. Osztrosits 19., Keresztényi 79.

 

Jól kezdte a mérkőzést a Táplán, a vezetést is megszerezte, a vendégek azonban egy szöglet után - melyet követően úgy hullott a kapuba a labda, hogy senki sem ért bele - egyenlíteni tudtak. Az amúgy sem könnyű helyzetben lévő hazaiakat újabb sérülések sújtották, a vendégek szépen fokozatosan kerekedtek felül ellenfelükön, a sok helyzetből pedig egyet kihasználva meg is fordították a találkozót. A táplániak azonban ezt követően sem adták fel, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, aminek meg is lett a gyümölcse: a hosszabbításban egalizáltak, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt. A mérkőzésen sajnos két vendég, valamint egy hazai játékost is mentővel kellett kórházba szállítani, ártalmatlan szituációk következtében. A Táplán csapata mindegyiküknek jobbulást és gyors felépülést kíván.

 

Vép VSE - Répcelaki SE - Sport 36 1-2 (1-1)  Vép, vezette: Kondor

Vép: Bezdi B. - Németh (Varga 30.) , Czeglédi, Bezdi Sz. (Beke 46.) , Illés (Török 66.) , Szalai, Auer (Wágner 75.) , BALIKÓ, Takács, Dala, Németh

Edző: Simon Miklós

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó (Markó 86.) , De Paula, Antal (Németh 91.) , Verasztó, Prystupa, Ódor, Horváth, Rácz, Tar (Sipos 53.)

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Balikó 5., ill. Antal 21., De Paula 72.

 

Remekül kezdtek a vépiek, egy szögletvariációt követően Balikó Dániel révén már az 5. percben előnybe kerültek. Az idő előrehaladtával aztán egyre inkább átvette az irányítást a Répcelak, a vendégek játéka dominált, egyenlíteni is tudtak, ezt leszámítva azonban főként mezőnyben folyt a játék. A fordulás után a Vép két kapufáig jutott, a vendégek viszont egy büntetőt követően fordítani tudtak, s taktikus játékuknak köszönhetően meg is őrizték előnyüket a mérkőzés végéig. A Répcelak megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.