km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni

Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni

A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.

 

Március utolsó hétvégéjén sem volt megállás a megyei I. osztályban, öt mérkőzést rendeztek a 20. forduló szombati napján. Ezúttal is remek párosítások voltak terítéken: a Haladás VSE a Rábapatyot fogadta, a Király SE a Sárvárt látta vendégül, de a Répcelak-Vasvár találkozó is izgalmasnak ígérkezett. A Jánosháza Bükre látogatott, a Szentgotthárd pedig a Celldömölk ellen javíthatott az elmúlt heti vereség után.

 

Répcelaki SE - Vasvár VSE 2-1 (1-1)  Répcelak, vezette: Pázsi

Répcelak: Pataki - Szücs (Sipos, 54.), Tóth, Baranyai, Kovács, Ódor, Kristóf (Gál, 68.), Csányi, Vargyas, Tarcsay, Horváth (Prystupa, 62.)

Edző: Tóth Zsolt

Vasvár: Kántor - Bíró, Varga (Pálla, 58.), Berta, Vincze (Sipos, 75.), Czövek, Pásztor, Réfi, Horváth, Kónya, Tausz

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Kovács 40., Sipos 67., ill. Kónya 30.

 

A helyzeteket kidolgozó, s abból kettőt értékesítő Répcelak megérdemelt győzelmet aratott a mezőnyben jól futballozó vasváriakkal szemben.

 

Király SE - Sárvár FC 3-0 (2-0)  Szombathely, vezette: Marácz

Király SE: Király - Takács (Kudron, 68.), Reseterits, Németh, Rózsás (Kalmár, 46.), Horváth, Halmosi (Velekei, 77.), Csákvári (Kovács, 77.), Potyi, Vigh (Nyári, 77.), Schimmer

Edző: Hegyi László

Sárvár: Viganó - Németh Á., Fülöp, Takács, Tokaji (Glavánovics, 53.), Szakos, Fider, Vajda (Németh B., 82.), Kovács, Sinka (Biró, 72.), Szemes

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Reseterits 2 (3., 23.), Potyi 88.

 

A hazai gárda az egész mérkőzést kontroll alatt tartotta és megérdemelt győzelmet aratott.

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - CVSE-Vulkánfürdő 0-0 (0-0)  Szentgotthárd, vezette: Horváth

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi (Korpics, 75.), Osvald, Sipos (Polly, 90.), Nagy (Holecz, 86.), Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Bedi, Gyécsek

Edző: Heiter László

CVSE: Osvald - Marsai (Tóth, 63.), Enyingi, Göntér (Zsoldos, 9.), Dobson, Keszei T., Gorácz, Czinder, Czöndör, Keszei R., Németh

Edző: Takács Gábor

 

A Szentgotthárd - amely a múlt heti vereség után nagy bizonyítási vággyal lépett pályára - a jó erőkből álló Celldömölköt fogadta. Az első játékrészben kiegyenlített csata zajlott a pályán, egy-egy komolyabb helyzet adódott mindkét oldalon, a folytatás viszont 0-0-ról következett. A második játékrészben sem igazán változott a játék képe, nyílt sisakos támadójáték mellett szervezett védekezés jellemezte mindkét gárdát. A döntetlen színezetű találkozón összességében igazságos pontosztozkodás született, nagyobb hiányérzete azonban a házigazdának lehet, amely büntetőt hibázott a 83. percben.

 

Szombathelyi Haladás VSE - Rábapatyi KSK 0-2 (0-1)  Szombathely, vezette: Talabér

Haladás VSE: Horváth - Buzás, Szőts, Varga, Kovács (Sály, 36.), Pap, Ferencz (Baumgartner, 62.), Szenczi, Iván (Tóth, 62.), Péter, Tarján

Edző: Szenczi Imre

Rábapaty: László - Csonka, Horváth K. (Zeke, 89.), Piros D. (Piros P., 74.), Dugovics (Varga, 89.), Tóth, Csupor, Kovács, Bakonyi (Horváth G., 93.), Németh, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Tóth 28., Dugovics 78.

 

A szerencsével is hadilábon álló Haladás VSE elveszítette veretlenségét, a Rábapaty 2-0-ra nyerni tudott Szombathelyen.

 

Büki TK - Jánosháza VSE 2-4 (0-2)  Bük, vezette: Bagoly

Bük: Viczmándi - Fehér, Fazekas, Lang, Wágner, Bősze, Vamper, Szabó, Elekes, Kovács, Kocsis

Edző: Hegedűs Attila

Jánosháza: Pethő - Tóth (Pencz, 84.), Péter M., Ambrus (Willuhn, 63.), Vágusz P. (Vágusz A., 78.), Piri, Büki, Szabó, Péter D., Benkő, Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Kovács 50., Lang 86., ill. Vágusz P. 2 (43., 45.), Vágusz A. 82., Büki 88.

 

A bükiek a 0-2-es első játékrész után nyílttá tudták tenni a találkozót, a Jánosháza azonban a 88. percben megszerezte negyedik találatát és eldöntötte a három pont sorsát.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ pénteken az MTI-t.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.