km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított

Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított

A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.

 

A kupaküzdelmek után már újabb bajnoki forduló következett a megyei I. osztályú pontvadászatban. A szombathelyi csapatok egymással néztek farkasszemet, a Kőszeg Sárvárra látogatott, a Jánosháza pedig Lukácsházán vizitált. A Körmend a Büköt fogadta, a Celldömölk a Szentgotthárd gárdájához utazott, míg a Répcelak a Táplánt látta vendégül.

 

Szentgotthárdi VSE - CVSE-Vulkánfürdő 0-4 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Marácz

Szentgotthárd: Kapui - Báger, Gerebics, Kovács, Nagy, Dancsecz, Gécsek, Latyák, Sipos G., Sipos B. (Korpics 70.) , Gyécsek

Technikai vezető: Crnko Bogdan

CVSE: Osvald - Enyingi, Göntér, Szabó (Marsai 75.) , Gorácz (Tóth 75.) , Keszei T., Gábor, Galovich (Horváth 65.) , Keszei R., Kovács 

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Enyingi 2 (35., 50.), Gorácz 51., Kovács 54.

 

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, a vezetést a vendégek szerezték meg a kipattanó labdát követően. A fordulás után a Szentgotthárd négy perces rövidzárlata sokba került, a Celldömölk háromszor talált be ezidő alatt, amivel el is döntötte a három pont sorsát. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Király SE 1-3 (0-2)   Szombathely, vezette: Boda

Haladás VSE-Zanati SE: Kántor - Szőts, Varga, Perger (Szakály 74.) , Pap (Németh 74.) , Ferencz, Szenczi, Iván, Péter, Machinek, Nagy (Buzás 46.)

Edző: Szenczi Imre

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz, Kudron (Tamás 76.) , Reseterits, Fábián (Hegedűs 85.) , Devecseri, Halmosi, Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Szenczi 54., ill. Halmosi 2 (10., 25.), Fábián 46.

 

A Király SE már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést Halmosi Péter találatával. A folytatásban a hazaiak irányítottak, mezőnyfölényben játszottak, ezt azonban nem tudták gólra váltani, sőt, egy védelmi megingást kihasználtak a vendégek, akik így kétgólos előnnyel mehettek a szünetre. A fordulás után villámgyorsan újabb találatnak örülhetett a Király, amely egy jobb oldali támadást fejeztett be góllal. Ezt követően finoman szólva sem volt könnyű dolga Szenczi Imre tanítványainak, akik küzdöttek, mentek előre, a szépítés is sikerült nekik, a vendégek azonban nem engedték ki a kezük közül a mérkőzést és három ponttal gazdagodtak.

 

 

Sárvár FC - Kőszegi Lóránt FC 0-4 (0-1)  Sárvár, vezette: Szabó III.

Sárvár: László - Kovács, Horváth, Ódor, Fider, Tokaji, Czöndör (Fülöp 70.) , Vass (Tóth 62.) , Szabó, Szemes, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Kőszeg: Németh M. - Rákhely, Lintner, Kovács, Csák (Riegler 80.) , Prán, Réti, Toldi, Horváth (Németh A. 50.) , Kiss, Fehér

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Réti 2 (3., 83., 91.), Fehér 74.

Kiállítva: Toldi 84. (Kőszeg)

 

Meglehetősen fásultan kezdte az összecsapást a hazai csapat, a Kőszeg már a 3. percben vezetést szerzett Réti Milán találatának köszönhetően. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását, a vendégek rendkívül taktikusan, fegyelmezetten játszottak, a helyzeteiket jó százalékkal használták ki, Réti Milán pedig mesterhármast jegyzett. A Sárvárnak semmi sem akart összejönni ezen a mérkőzésen, a csapat azonban megy tovább mindenképpen javítani szeretne a következő fordulóban.

 

Schott Lukácsháza SE - Jánosháza VSE 1-2 (0-1)  Lukácsháza, vezette: Vass

Lukácsháza: Molnár - Szentkúti, Gombás, Takács (Horváth 46.) , Lengyel (Pungor 66.) , Kovács, Osztrosits, GUGCSÓ, Dan (Keresztényi 46.) , Németh N. (Németh R. 46.) , Bősze (Németh Cs. 78.)

Edző: Sántha Szilárd

Jánosháza: Pethő - Szabó, Péter, Virág, Sztojka (Kiss 46.) , NIKSZ, Laczi, Szabó (Benkő 84.) , Büki, Nagy, Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Kovács 88., ill. Niksz 2 (28., 64.)

 

A két nehéz helyzetben lévő csapat csatájában a hazaiak tulajdonképpen adtak egy félidőnyi előnyt a Jánosházának. A vendégek uralták a középpályát, a Lukácsházának pedig nem igazán volt erre ellenszere. A szünetben aztán hármat is cserélt a házigazda, fel is javult a játékuk, az extra, a váratlan azonban hiányzott. A küzdeni tudásra, hozzáállásra nem lehetett panasz, a mérkőzés egészét és a játék képét tekintve azonban megérdemelt vendég siker született. 

 

Répcelaki SE - Sport 36 - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 3-4 (3-0)  Répcelak, vezette: Horváth

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó, Markó (Antal 68.) , De Paula, Verasztó, Ódor (Joó 76.) , Horváth, Rácz, Havasi (Németh 88.) , Tar

Edző: Balassa Péter

Táplán: Gyécsek - Stieber (Fürdős 89.) , Vidák, Gombos (Horváth E. 83.) , Gyurcsányi, Németh, Polyák, Huszár, Polgár, Horváth A., Versegi (Jantos 46.)

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Horváth 4., De Paula 6., Verasztó 24., ill. Horváth A. 2 (54., 57.), Vidák 2 (65., 68.)

 

A hazaiak számára mondhatni álomszerűen indult az összecsapás, hiszen már a 6. percben 2-0-ára vezettek, sőt, a 24. percben Verasztó révén tovább nőtt az előnyük. A vendégek a háromgólos különbség ellenére sem adták fel, a második félidő elején előbb Horváth András három percen belül kétszer volt eredményes, majd Vidák Balázs is megismételte ugyanezt. A Táplán óriási feltámadást bemutatva végül 4-3-ra nyerni tudott és elvitte a pontokat Répcelakról.

 

Körmendi Football Club - Büki TK 1-1 (1-0)  Körmend, vezette: Talabér

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti, Köntés (Török 68.) , Sály, Majtényi, László, Zsoldos, Horváth (Németh 60.) , Sipos, Majczán

Edző: Kurucz Ádám

Bük: Kamondi - Németh, Czirók, Kovács (Tóth K. 76.) , Németh G., Resch, Csonka, Horváth (Kossuth 62.) , Komálovics, Németh Z., Taródi (Tóth B. 86.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Sály 5., ill. Taródi 66.

 

A hazai csapat javítani szándékozott az előző hazai mérkőzésen elszenvedett nagyarányú vereséget követően. A mérkőzés elején, az 5. percben meg is szerezte a vezetést a Körmend, majd ezt követően is nagy lehetőségek adódtak a Rába-partiak előtt, hogy végleg eldöntsék a találkozót, ám kétszer is a kapufát találták el. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, egy tizenöt perces kihagyást megbüntetett a Bük és egalizálni tudott. Ezt követően nyílttá vált a mérkőzés, mindkét kapu veszélyben forgott, de újabb találat már nem született. A Körmend hat mérkőzés alatt a negyedik 1-1-es döntetlenjét játszotta és tovább keresi a tavalyi formáját. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.