km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: a Király SE a Vép elleni rangadót is behúzta

Megyei I. osztály: a Király SE a Vép elleni rangadót is behúzta

A Csepreg zsinórban harmadik győzelmét aratta, ezúttal a Táplánt múlta felül, a Rábapaty pedig a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

 

Három mérkőzés, köztük egy igazi rangadó, a Vép-Király SE összecsapás szerepelt a megyei I. osztály 9. játéknapjának vasárnapi programjában. A Csepreg a Táplánt fogadta, a Rábapaty pedig a Szentgotthárddal nézett farkasszemet. 

 

Csepregi SE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-1 (1-1)  Csepreg, vezette: Szabó III.

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Tájmel, Kossuth D., Nika M. (Takács Ke., 79.) , Simon, NAGY, Pócza (Kossuth K., 86.) , Nika B., LUKÁCS, Steiner (Merk, 66.)

Edző: Steiner Zsolt

Táplán: Gyécsek - Farkas, Németh (Gombos, 76.) , Huszár, Gyurcsányi, Polgár (Mercs, 60.) , Rosner, Markó (Vidák. 62.) , Manganelli, Szakasics, Polyák

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Lukács 2 (12., 55.), ill. Rosner 7.

 

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, melynek elején egy szerkezetváltoztatást kellett eszközölnie a hazaiaknak, ez azonban jót tett a csapatnak. A vezetést aztán korán, a 7. percben a Táplán szerezte meg, erre azonban öt perc elteltével jött a hazai válasz. Egy igazi adok-kapok alakult ki, helyzetek mindkét oldalon, amely az egész mérkőzésre jellemző volt. A Csepregnek aztán a második játékrész elején is sikerült betalálnia, amivel fordított, s mivel ezt követően újabb gól már nem esett, nagy küzdelemben, férfias munkával otthon tartotta a három pontot a remek erőkből álló Táplán ellen. 

 

Vép VSE - Király SE 0-2 (0-2)  Vép, vezette: Bagoly

Vép: Bezdi B. - Kiss, Czeglédi (Németh, 59.) , Beke, Bezdi Sz. (Pogácsás, 85.) , Niksz (Szalai R., 59.) , Szalai M., Szendrődi, Takács Á., Takács M., Szalay (Illés, 71.)

Edző: Simon Miklós

Király SE: Horváth Al. - Kudron (Velekei, 71.) , Reseterits, Németh (Verasztó, 71.) , Kiss, Rózsás (Czingráber, 85.) , Horváth An., Halmosi, Csákvári (Takács, 85.) , Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 36., Reseterits 40.

 

Igazi rangadónak ígérkezett az összecsapás, ennek szellemében pedig nagy elánnal kezdtek a csapatok. Az idő előrehaladtával aztán inkább a Király SE akarata érvényesült, a vendégek a játékrész végén öt perc leforgása alatt két alkalommal be is találtak, így 2-0-s előnnyel mehettek a szünetre. A második felvonás sokkal inkább szólt a vépi csapatról, amely helyzeteket alakított ki, birtokolta a labdát. Ennek ellenére az eredmény már nem változott, a vendégek mindhárom pontot elvitték a Vép otthonából.

 

Rábapatyi KSK - Kiswire Szentgotthárdi VSE 3-0 (2-0)  Rábapaty, vezette: Mórocz

Rábapaty: Király - Csonka (Zeke, 84.) , Piros D. (Bakonyi,73.) , Dugovics (Halász, 73.) , Manganelli (Varga, 86.) , Csupor, Horváth, Balhási, Piros P., Németh, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Szentgotthárd: Kapui - Osvald, Nagy, Takács, Dancsecz, Bedi, Gécsek, Tóth (Holecz, 49.) , Sulics, Sipos, László

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Csupor 39., Dugovics 40., Zeke 85.

 

A mérkőzés első 30 percében kevés említésre méltó esemény történt, ezt követően viszont a hazaiak villámgyorsan szereztek két gólt: előbb Csupor fejelt a hálóba, majd Dugovics duplázta meg az előnyt. A fordulást követően is a hazai csapat játszott jobban, helyzeteket alakított ki, újabb találatot azonban csak a hajrában sikerült szereznie, méghozzá Zeke révén, amivel ki is alakult a 3-0-s végeredmény. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek játékosa a második játékrész elején súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, mentővel kellett kórházba szállítani. A Rábapaty csapata mielőbbi jobbulást és visszatérést kíván neki!

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.