km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: a Király, a Rábapaty, valamint a Vép is hibátlan maradt

Megyei I. osztály: a Király, a Rábapaty, valamint a Vép is hibátlan maradt

A Söpte a Bük ellen tudott nyerni hazai környezetben, a Szentgotthárd és a Szarvaskend pedig egyaránt egy ponttal gazdagodott.

 

Államalapításunk ünnepe után vasárnap hat mérkőzéssel folytatódtak a megyei I. osztály küzdelmei, miután korábban, pénteken már két mérkőzés lezajlott a második fordulóból: a Haladás-Zanat magabiztos győzelmet aratott a Sárvár ellen, míg a Répcelak a Celldömölk otthonában tudott nyerni. 

 

Szentgotthárdi VSE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 0-0 (0-0)   Szentgotthárd, vezette: Mónos

Szentgotthárd: KAPUI - Takács (Holecz, 89.) , Osvald (László, 60.) , Sipos B., Nagy, Dancsecz, Laczó, BEDI, Sulics, Sipos G., Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Táplán: Gyécsek - Szakasics, Vidák, Mercs, Farkas, Németh, Polyák (Gyurcsányi, 75.) , Huszár (Polgár, 11.) , Manganelli, Rosner, Markó (Dala, 60.)

Edző: Borbás János

 

Jó iramú mérkőzést játszottak a felek, melynek első felvonásában inkább a Táplán birtokolta többet a labdát, a hazaiak pedig főként kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, nagyobb védéseket a gotthárdiak kapusának kellett bemutatnia. A fordulás után már a házigazdának is több lehetősége volt, végül a játék képe alapján igazságos döntetlennel ért véget az összecsapás. 

 

Király SE - Körmendi FC 2-0 (0-0)  Szombathely, vezette: Bagoly

Király SE: Király - Takács, Verasztó (Velekei, 76.) , Reseterits, Németh (Tamás, 84.) , Kiss, Kovács (Baranyai, 84.) , Horváth, Halmosi, Csákvári, Czingráber (Kalmár, 76.)

Edző: Hegyi László

Körmend: Balogh - Berning, Lakosi, Buti (Majczán. 72.) , Karvalics (Bita, 83.) , Molnár, Köntés (Belső, 46.) , László, Sipos (Krajczár, 83.) , Nagy (Németh, 72.) , Zsoldos

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Csákvári 51., Németh 58.

 

Az első félidőben a hazai csapat álmosan és nem kezdeményezően kezdte a mérkőzést. A vendégek agresszívan és magabiztosan fociztak. A második felvonás már magabiztos játékot hozott a hazai csapatnak és ez gólokban is megmutatkozott.

 

Szarvaskend SE - Jánosháza VSE 2-2 (2-0)   Szarvaskend, vezette: Vass

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag (Wolf, 78.) , Jóna, Németh, Kis-Nemes, Földes, Nagy, Tuboly, Kunovics, Kopfer

Edző: Kovács Kálmán

Jánosháza: Pethő - Péter M. (Bodor, 39.), Sebestyén (Szabó T., 60.), Szép, Lempeg, Boldizsár, Piri, Szabó K. (Székács, 28.) , Kiss, Büki, Péter D.

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Velekei 2 (20., 29.), ill. Bodor 2 (80., 85.)

 

A hazai együttes támadólag lépett fel a jól előkészített pályán, aminek köszönhetően a szünetre megérdemeltnek mondható kétgólos előnyre tett szert. A fordulás után feljebb tolta védekezését a Jánosháza, mindent egy lapra feltéve támadott - a hazaiak mindeközben kontrákra építettek - , az utolsó tíz percben pedig két fejesgóllal egyenlíteni is tudott. Helyzetek alapján a Szarvaskend valamivel közelebb állt a három pont megszerzéséhez, de a döntetlen sem igazságtalan eredmény.

 

Vép VSE - Csepregi SE   Vép, vezette:  Árpád

Vép: Bezdi B. - Kiss, NÉMETH, Czeglédi, BEKE (Berta, 85.) , Szalai R., Szalay (Bezdi Sz., 46.) , Niksz, Szalai M. (Takács Á., 75.) , Auer, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Csepreg: Farkas - Kótai, Tájmel, Nika M., Simon, Takács (Steiner, 59) , Nagy (Pócza, 67.) , Janzsó (Tóth, 71.) , Nika B., Merk, Lukács

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Beke 2 (11., 84.), Szalai R. 63.

 

Jól kezdte az összecsapást a hazai alakulat, Beke Bálint révén már a 11. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, parázs hangulat alakult ki. A szünet után a Vép büntetőből növelte tovább előnyét Szalai Roland révén, majd többször is eltalálta a kapufát, nagy erőket mozgósított a harmadik találatért. Ezt végül egy szép egyéni akció végén Beke szerezte meg, a Vép magabiztos, megérdemelt 3-0-s győzelmet aratott. 

 

Rábapatyi KSK - Vasvár VSE 6-1 (2-1)  Rábapaty, vezette: Imre

Rábapaty: Király - Horváth, Bakonyi (Őri, 76.) , Dugovics, Gosztolya (Zeke, 70.) , Manganelli (Takács, 82.) , Csupor, Balhási, Piros, Németh, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Vasvár: Tóth - Horváth (Varga, 46.) , Berta (Holdosi, 82.) , Vincze (Gotthárd, 75.) , Czövek, Elekes, Réfi, Pálla, Kónya, Tausz, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Piros 20., Dugovics 23., Varga 53. (öngól), Gosztolya 57., Németh 60., Manganelli 73., ill. Berta 2.

 

Erős szélben kezdték a mérkőzést a csapatok, majd a vendégek gyorsan vezetést szereztek Berta találatával, a hazaiakat azonban ez nem törte meg, végig kontrollálni, irányítani tudták a találkozót. Az egyenlítés Piros révén érkezett az első játékrész derekához közeledve, majd nem sokkal később Dugovics góljával már a házigazda volt előnyben. A fordulás után még négyszer be tudta venni a vasvári kaput a Rábapaty, amely így magabiztos győzelemmel tartotta otthon a három pontot. 

 

Söpte SE - Büki TK 5-1 (3-1)  Söpte, vezette: Ódor

Söpte: Gáspár - Kovács E., Rómer (Horváth, 72.) , Németh (Molnár, 66.) , Mester (Kovács, 72.) , Hujber (Imre, 81.) , Kondákor (Fogl, 81.) , Koronczai, Vámos, Varga, Koszokovits

Edző: Lengyel Miklós

Bük: Viczmándi - Fehér, Wágner, Vamper (Kiss, 72.) , Bősze, Farkas, Sárdy, Szabó, Kiss, Györe (Buti, 86.) , Kocsis

Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Hujber 2 (5., 33.), Rómer 34., Mester 50., Vámos 66., ill. Bősze 2.

Kiállítva: Fehér 70. (Bük)

 

A találkozó a bükiek számára indult jobban, Bősze Barnabás találatával már a 2. percben megszerezték a vezetést, ezt viszont az első félidőben három, a másodikban pedig még két söptei találat követte, a hazaiak így 5-1-es győzelmet könyvelhettek el.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).