km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Megyei I. osztály: a jó formában lévő Bük a Vépet is megtréfálta

Megyei I. osztály: a jó formában lévő Bük a Vépet is megtréfálta

A Király SE, valamint a Sárvár is nyerni tudott, de a Celldömölk is elhozta a három pontot Körmendről. A Jánosháza már az első félidőben eldöntötte saját mérkőzése sorsát, a Lukácsháza pedig hosszú idő után örülhetett újra győzelemnek.

 

Nincs megállás a megyei I. osztályban: szombaton hat mérkőzéssel folytatódott a pontvadászat, a tabella első három helyezettje egyaránt pályára lépett, de ezen kívül is izgalmas mérkőzésekre volt kilátás.

 

Király SE - Szentgotthárdi VSE 2-1 (0-1)  Szombathely, vezette: Boda

Király SE: Király - Szalay, Marton (Kalmár 90.) , Takács (Devecseri 82.) , Subicz (Kovács 58.) , Kudron (Tamás 77.) , Hertelendi (Kiss Á. 58.) , Kiss K., Halmosi, Németh, Hegedűs

Edző: Hegyi László

Szentgotthárd: Kapui - Polly, Báger, Gerebics, Papp (Sulics 15.) , Osvald (Majczán 90.) , Gyécsek, Dancsecz, Gécsek, Bedi, Andrejek (Korpics 87.) 

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Kovács 76., Halmosi 87., ill. Osvald 21.

 

A mérkőzés egy nagy hazai helyzettel kezdődőtt, ezt azonban nem tudta gólra váltani a Király SE. A vendégek nagyon fegyelmezetten és tudatosan védekeztek, kontrákra rendezkedtek be, amiből gólt is tudtak szerezni az első félidőben. Hiába gyakorolt nagy nyomást ellenfele kapujára a hazai csapat az egész mérkőzésen, nem tudott helyzetekig eljutni. A hajrában viszont két rögzített szituációt követően is be tudott találni Hegyi László együttese, ezzel pedig otthon tudta tartani a három pontot, és fontos győzelmet könyvelhetett el.

 

Büki TK - Vép VSE  2-0 (1-0)  Bük, vezette: Bedi

Bük: Kamondi (Gábriel 94.)  - Németh, Czirók (Horváth 80.) , Kovács (Tóth 77.) , Orbán, Resch, Schimmer, Komálovics (Csonka 34.) , Czingráber (Plenár 89.) , Taródi, Tar

Edző: Marton Róbert

Vép: Bezdi B. - Kovács, Szalai R., Török (Görög 46.) , Bezdi Sz. (Varga 92.) , Illés (Szilvás 73.) , Szalai M. (Dala 65.) , Varga, Takács Á., Balikó, Takács M.

Edző: Török Richárd

Gólszerzők: Kovács 37., Taródi 83.

 

Három győztes mérkőzés után a rendkívül jó erőkből álló, bajnokesélyes Vép együttesét fogadta a büki csapat. Az első perceket tapogatózó játék jellemezte, majd szépen fokozatosan vette fel a játék ritmusát a hazai csapat, amely teljesen egyenrangú partnere volt a vépieknek. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, amelyekkel a hazaiak sáfárkodtak jobban, így a szünet előtt meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben nagy erőket mozgósított a vendég alakulat az egyenlítő gól megszerzéséért, azonban nem találták a fogást a nagyon fegyelmezetten, taktikusan játszó Bük ellen. A hajrában aztán Taródi góljával végleg eldőlt a találkozó sorsa, a házigazda igazi csapatként játszva újabb megérdemelt győzelmet tudott aratni.

 

Körmendi Futball Club - CVSE-Vulkán Fürdő 0-2 (0-0)   Körmend, vezette: Németh

Körmend: Balogh - Takács, Horváth (Varga 62.) , Buti, Péter, Németh M., Sály (Simon 84.) , Bajnok (Németh Bá. 57.) , Tóth (Török 79.) , Czeglédi (Németh Ba. 67.) , Tompa

Edző: Kurucz Ádám

CVSE: Osvald - Marsai (Kocsis 69.) , Enyingi, Szuh, Tóth, Dobson (Szabó 79.) , Keszei Ta. (Cseh 88.) , Manganelli, Kovács (Keszei Ti. 86.) , Keszei R., Galovich

Edző: Kelemen Kornél

Gólszerzők: Enyingi 2 (62., 73.)

 

A négy kulcsjátékosát nélkülözni kényszerülő házigazda körmendi csapat az első félidőben méltó ellenfele volt a vendég Celldömölknek, amely azonban a második félidőben a hazai együttes fölé kerekedett, és megérdemelten vitte el a három pontot.

 

Sárvár FC - Rum KSC 3-0 (2-0)  Sárvár, vezette: Marácz

Sárvár: Viganó - Horváth A., Szabó R. (Horváth K. 46.) , Fider, Nagy, Szabó B., Tóth (Fülöp 77.) , Marsai (Kovács Bá. 66.) , Pap (Bakonyi 83.) , Csákvári (Joó 71.) , Kovács

Edző: Haraszti Zsolt

Rum: Busi - Csonka, Székely (Máthé 72.) , Markó (Pásti 60.) , Schimmer, Szabó, Szakos (Horváth T. 78.) , Gyurkó (Baumgartner 66.) , Leitgeb, Tar (Molnár 30.) , Horváth Á.

Edző: Lepár Attila

Gólszerzők: Nagy 9., Csákvári 2 (19., 60.)

 

A hazai csapat az egész mérkőzésen fölényben futballozott, sok helyzetet alakított ki, amelyből hármat értékesíteni tudott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a szimpatikusan játszó rumi együttes ellen.

 

Répcelaki SE - Jánosháza VSE  1-5 (0-4)  Répcelak, vezette: Vass

Répcelak: Németh - Tóth Do., Vass, Tokaji, Tóth Dá., Ódor, Horváth, Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa

Asszisztens edző: Tóth Zsolt

Jánosháza: Tóth - Závecz, Huszár, Virág (Vágusz 48.) , Németh (Pethő 80.) , Niksz, Kecskés, Büki, Nagy, Balázsi, Székács

Edző: Molnár Károly

Gólszerzők: Németh 3 (6., 21., 65.), Niksz 15., Nagy 45., ill. Vass 73.

 

A jánosháziak már rögtön a mérkőzés elején tudatosították ellenfelükben, hogy bizony a három pontért érkeztek Répcelakra. Ennek szellemében fölényben is futballoztak, sorra alakították ki a helyzeteket, és Németh József duplájával, Niksz Tamás, valamint Nagy Bálint góljaival már a félidőben 0-4-re vezettek. A fordulás után teljesen kiegyenlített lett a játék, sőt, a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, de egy eladott labdát követően mégis a vendégek tudtak betalálni. A 73. percben viszont a répcelakiaknál is megtört a jég, és Vass révén szépíteni tudtak. A folytatásban még Verasztó előtt is adódott egy nagy lehetőség, de bravúrral védeni tudott a vendégek hálóőre. Az eredmény már nem változott, a Jánosháza fölényes győzelmet aratott a tartalékosan és meglehetősen fásultan játszó Répcelak ellen.

 

Schott Lukácsháza SE - Csepregi Sport Egyesület 1-0 (1-0)  Lukácsháza, vezette: Papp

Lukácsháza: Horváth - Lévai (Németh R. 62.) , Vörös, Gombás (Németh N. 60.) , Szalai, Lengyel (Bolfán 93.) , Takács (Kovács 74.) , Osztrosits, Gugcsó, Dan, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Tájmel (Horváth 76.) , Kossuth, Nika, Takács (Merk 51.) , Pócza, Lukács, Steiner C., Németh (Steiner Zs. 70.) 

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Dan 28. (büntetőből)

 

A küzdelmes és kevésbé látványos összecsapáson a vendégek birtokolták többet a labdát, a lukácsháziak a szervezett védekezésből próbáltak gyors kontratámadásokat vezetni. Az egyik ilyen szituáció végén büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Dan értékesített. A fordulás után is a házigazda térfelén folyt a játék, ám a csepregiek nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket. A Lukácsháza kontráiban rendre ott volt a gólveszély, és ha nem is sziporkázó játékkal, de küzdeni tudásuknak köszönhetően otthon tudták tartani a három pontot 

 

A tabella ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.
Oklevéllel köszönték meg a civil szervezetek munkáját
Oklevéllel köszönte meg a város azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, akik elsőként csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy parkot” programhoz. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! Akció keretében ez a szemléletformáló kezdeményezés egyre népszerűbb, hiszen már több mint 30 közösség jelezte részvételi szándékát. A város Civil Fórumának negyedévente esedékes ülését az online tér után most újra személyesen tarthatták.
Négy év fegyházra ítélték a körmendi tolvajt, aki azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a sértettek nyakát
Többszörös visszaesőt ítélt el a Körmendi Járásbíróság, közölte az ügyészség. A vádlott egy körmendi pékségben nem akart fizetni, majd agresszívvé vált, megfenyegette az eladókat, hogy elmetszi a nyakukat. Másik esetben egy körmendi lakásba ment be, ott is megfenyegette a lakókat, hogy a nyakukat elvágja, zsebében kés lapult. A lopásban pedig társa is akadt. Az I. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 4 év fegyházra, a II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 7 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. Az I. rendű vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.