km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Megyei I. osztály: a Haladás-Zanat elvette a Vép veretlenségét a nap rangadóján, először nyert a Sárvár

Megyei I. osztály: a Haladás-Zanat elvette a Vép veretlenségét a nap rangadóján, először nyert a Sárvár

A Körmend és a Király SE is otthon tartotta a három pontot, a Celldömölk pedig a Bük otthonában aratott győzelmet.

 

Öt mérkőzéssel, köztük egy igazi rangadóval folytatódott a megyei I. osztályú bajnokság szombaton, ugyanis Szombathelyen két veretlen gárda, a Haladás-Zanat, valamint a Vép csapott össze egymással. A Bük a Celldömölköt, a Szentgotthárd a Sárvárt fogadta, de Király SE-Csepreg, valamint Körmend-Söpte összecsapás is szerepelt a felhozatalban.

 

Körmendi FC - Söpte SE 2-1 (1-1)   Körmend, vezette: Talabér

Körmend: Balogh - Berning, Lakosi (Vilics, 12.) , Buti (Németh, 57.) , Karvalics, Molnár, Belső (Bita, 78.) , Köntés, László, Krajczár, Nagy

Edző: Kurucz Ádám

Söpte: Gáspár (Kovács N., 39.)  - Kovács E., Imre (Fogl, 86.) , Németh, Horváth, Hujber, Kondákor, Koronczai, Biró (Marton, 65.), Vámos, Molnár (Lengyel, 65.)

Edző: Lengyel Miklós

Gólszerzők: Belső 23., Nagy 52., ill. Hujber 45.

 

A legutóbbi két hazai pályán elszenvedett vereséget szerette volna kijavítani a Körmend, amelynek korai vezetésére gyorsan válaszolt a Söpte. Ezután főként mezőnyben zajlott a játék, a végjátékban azonban koncentráltabb volt a hazai csapat és Nagy Zsombor egyéni villanása után megszerezte a vezetést, ami a győzelmet is jelentette. Nagyon küzdelmes meccsen tartotta otthon a három pontot a Körmend. 

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Sárvár FC 1-2 (1-1)  Szentgotthárd, vezette: Szabó III.

Szentgotthárd: Kapui - Bedi, LÁSZLÓ, Osvald (Komáromi, 78.) , Sipos B. (Tóth, 89.) , Nagy, Takács (Polly, 86.) , Gécsek, Sulics, SIPOS G., GYÉCSEK

Edző: Robert Kercmar

Sárvár: Viganó - Fülöp, Takács (Czirók, 61.) (Németh, 89.)  , Tokaji, Toldi, Károlyi, Fider, Taródi (Szabó, 88.) , Kovács, Sinka, Szemes

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Takács 13., ill. Szemes 11., Tokaji 75.

 

A találkozó egy a hazaiak által jogosnak vélt tizenegyes elmulasztásával kezdődött, majd a 11. percben Szemes révén a vendégek kerültek előnybe egy szerencsés gólnak köszönhetően. A Szentgotthárd gyorsan egalizált, majd fölénybe is került, jobban játszott ellenfelénél, gólt azonban nem sikerült szereznie, 1-1-gyel fordultak a felek. A második játékrészben aztán egy teljesen más arcát mutatta a házigazda, enerváltan, fásultan futballozott, a Sárvár pedig egy bombagóllal ismét előnybe került, amit már nem is engedett ki a kezei közül, így 2-1 arányban nyert.

 

Király SE - Csepregi SE 7-1 (2-0)   Szombathely, vezette: Boda

Király SE: Horváth Al. - Velekei (Kudron, 79.) , Reseterits, Németh, Kiss, Horváth An. (Rózsás, 70.) , Halmosi, Csákvári (Baranyai, 79.) , Kovács (Nyári, 70.) , Vigh (Kalmár, 70.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Csepreg: Takács - Kótai, Kossuth D., NIka M. (Kossuth K., 84.) , Simon (NIka Á., 84.) , Takács (Merk, 60.) , Janzsó, Nika B., Lukács, Steiner (Tájmel, 74.) , Németh (Nagy, 60.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Halmosi 4 (27., 44., 64., 90.), Schimmer 58., Velekei 65., Nyári 78., ill. Nika M. 46.

 

Az első játékrészben hiába szerezte meg a vezetést a hazai csapat, a játék minősége nem az ő elképzelésüknek felelt meg. A második félidő elején a kapott gól talán a Király SE javára fordult, onnantól azt játszott az együttes, amit elképzelt: gólratörő és eredményes futballt.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Vép VSE 4-1 (1-0)   Szombathely, vezette: Vass

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás, Szőts (Zugonics, 76.) , Varga, Kovács (Pataki, 81.) , Ferencz (Likerecz, 81.) , Szenczi, Németh (Simon, 67.) , Tóth M., Péter, Sály (Tóth B., 76.) 

Edző: Szenczi Imre

Vép: Bezdi B. - Czeglédi, Szijártó, Beke, Szalai R. (Berta, 79.) , Niksz (Bezdi Sz., 61.) , Szalai M. (Illés, 79.) , Auer, Szendrődi, Takács Á. (Kiss, 79.) , Takács M. (Balikó, 87.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Sály 11., Varga 47., Szenczi 72., Tóth B. 82., ill. Bezdi Sz. 89.

 

A hazai csapat a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét és megérdemelt győzelmet aratott az eddig hibátlan Vép ellen, ezzel pedig a tabella élére állt.

 

Büki TK - CVSE-Vulkánfürdő 0-5 (0-2)   Bük, vezette: Polgár

Bük: Viczmándi - Fehér, Somlai (Nagy, 33.) , Kostyál, Wágner, Tóth R., Bősze, Tóth B., Szabó, Györe (Kiss, 73.) , Kovács

Edző: 

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Horváth, 73.) , Enyingi (Tóth D., 16.) , Göntér, Marsai Má., Gorácz, Keszei T. (Berecz, 59.) , Gábor (Tóth Z., 73.) , Czöndör (Takács, 59.) , Keszei R., Németh

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Czöndör 2 (28., 49.), Németh 39., Gorácz 58., Marsai Mi. 63.

 

A bükiek ezúttal sem tudtak kilábalni a hullámvölgyből, a Celldömölk magabiztos győzelemmel gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

 

A tabella jelenlegi állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.