km/óra
  2021.05.16., vasárnap  •  Mózes, Botond napja
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát

Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát

A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.

 

Ezen a hétvégén sincs megállás a megyei I. osztályban, a szombati napon a 27. forduló öt mérkőzésével folytatódott a pontvadászat. Az első hármasból a Király SE lépett pályára, a szombathelyiek Csepregre látogattak. Az üldözők közül a Jánosháza és a Lukácsháza egymással mérkőzött meg.

 

CVSE-Vulkán Fürdő - Csörnöc Gyöngye Vasvár 4-0 (1-0)  Celldömölk, vezette: Kondor

CVSE: Osvald - Marsai (Göntér 60.) , ENYINGI, Szuh, Tóth, Dobson (Gábor 76.) , Keszei Ta. (Keszei Ti. 76.) , Manganelli (GORÁCZ 11.) , KOVÁCS (Kocsis 78.) , Keszei R., GALOVICH

Edző: Kelemen Kornél

Vasvár: Bíró - Varga, Horváth, Berta, Vincze, Elekes (Farkas 80.) , Sinkó, Pálla, Márton (Gotthárd 64.) , Tóth, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Enyingi 6., Kovács 2 (58., 68.), Kocsis 75.

 

Egy gyors vasvári helyzettel indult a találkozó, ám ezt leszámítva nem igazán tudtak eljutni a celldömölki kapuig a vendégek. Ezt követően egy szöglet után megszerezte a vezetést a házigazda, és kicsivel élesebb, pontosabb kapu előtti játékkal akár többgólos előnyre is szert tehettek volna. A második játékrész is celli fölényt hozott, Kelemen Kornél csapata még három alkalommal mattolta ellenfele védelmét, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény. 

 

Szentgotthárdi VSE - Rábapatyi KSK 4-0 (1-0)  Szentgotthárd, vezette: Árpád

Szentgotthárd: Kapui (Tóth A. 86.)  - POLLY, Báger, GEREBICS, ODVALD (Korpics 76.) , Dancsecz, Majczán (Kovács 46.) , Gécsek, BEDI, ANDREJEK, Gyécsek (Sulics 79.)

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Rábapaty: Király - Kovács (Nagy 62.) , Piros, Németh, Vamper, Farkas, Balhási, Fehér K., Fehér E., Nardai, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Osvald 37., Bedi 2 (55., 75.) ., Báger 67.

Kiállítva: Piros 87. (Rábapaty)

 

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, szinte helyzet nélkül, de a játékrész végén sikerült megszereznie a vezetést a házigazdának, így ő vonulhatott 1-0-ás előnnyel a szünetre. A fordulás után megváltozott a játék képe, a Szentgotthárd egyértelműen átvette a játék irányítását, fölényben játszott, ami gólokban is megmutatkozott. A hazaiak végül 4-0 arányban, magabiztosan nyerték meg a találkozót. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Király SE 2-1 (2-0)   Csepreg, vezette: Marácz

Csepreg: FARKAS - Tájmel, Kossuth, NIKA M. (Takács 86.) , Pócza (Horváth E. 91.) , Simon, Nika B., Merk, Lukács (Horváth B. 94.) , STEINER (Baranyai 89.) , Németh

Edző: Steiner Zsolt

Király SE: Király - Szalay, Takács (Lakosi 60.) , Kalmár (Ligeti 60.) , Hertelendi (Fábián 46.) , Kiss, Devecseri (Tamás 74.) , Kovács, Halmosi, Németh, Hegedűs

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Nika M. 28., Lukács 42., ill. Halmosi 70.

 

A csepregi együttes azt a játékot próbálta játszani a jó erőkből a Király SE ellen, amit az előző két mérkőzésen ellenük játszottak. Stabil, masszív védekezésből próbáltak építkezni, a szombathelyiek támadtak, a szünetre mégis Steiner Zsolt együttese mehetett kétgólos előnnyel. A térfélcsere után is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a Király szépíteni tudott, majd ezt követően az egyenlítésre is volt lehetősége, a Csepreg azonban taktikus, fegyelmezett és szervezett futballal le tudta győzni a dobogó második helyén álló együttest. 

 

Jánosháza VSE - Schott Lukácsháza SE 1-1 (1-0)  Jánosháza, vezette: Talabér

Jánosháza: Tóth - Závecz, Huszár, Palkovits, Németh (Kecskés 38.) , Manganelli (Vágusz 86.) . Büki, Nagy, Balázsi, Székács, Niksz (Virág 90.)

Edző: Molnár Károly

Lukácsháza: Horváth - Szentkúti, Vörös, Gombás (Németh N. 74.) , Szalai, Lengyel (Németh R. 64.) , Osztrosits, Gugcsó, Dan (Németh Cs. 64.) , Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Németh 22., ill. Szalai 63.

 

Két közvetlen rivális találkozott egymással a Jánosháza és a Lukácsháza szombat délutáni mérkőzésén. Egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, az összecsapás végül igazságos pontosztozkodással ért véget.

 

Kőszegi Lóránt FC - Büki TK 2-2 (0-2)  Kőszeg, vezette: Harcsár

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Toldi (Prán D. 54.) , Gugcsó, Csák, Kovács (Réti 72.) , Rómer, Prán A., Fehér, Szolyák

Edző: Fehér András

Bük: Kamondi - Németh, Czirók, Kovács, Orbán (Plenár 50.) , Resch (Stieber 81.) , Csonka, Schimmer, Horváth, Czingráber (Boldizsár 58.) , Taródi

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Fehér 64., Prán D. 76., ill. Czirók 27., Horváth 39.

 

A kőszegi csapat már a mérkőzés elejétől fogva támadólag lépett fel, mezőnyfölényben játszott, és helyzeteket alakított ki, a 27. percben azonban Czirók találatával a Bük szerezte meg a vezetést. A gól után sem igazán változott a játék képe, a hazaiak játszottak kezdeményezőbben, a vendégek pedig kontrákból próbáltak veszélyt teremteni, a 39. percben pedig sikerült is tovább növelniük előnyüket egy ilyen szituációt követően. A folytatásban egy kérdéses szituáció után büntetőhöz jutott a büki csapat. Az első kísérletet Bán védte, a játékvezető megismételtette a tizenegyest, a kőszegiek hálóőre azonban ezt is hatástalanította. A második játékrészben tovább fokozta a nyomást a házigazda, nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, ennek eredményeként pedig előbb egy szépségdíjas szabadrúgásból, majd egy tetszetős akció végén találtak be, amivel egyenlíteni tudtak. A Bük az első, a Kőszeg a második félidőben fordíthatta volna a maga javára a mérkőzést, végül mindkét együttesnek be kellett érnie az egy ponttal.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 18. szám - 2021.05.14.
Savaria Fórum 30. évfolyam 18. szám - 2021.05.14.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztriában szombat éjféltől feloldják az éjszakai kijárási korlátozást
Szombat éjféltől Ausztria-szerte feloldják a koronavírus-járvány megfékezését célzó, november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást - jelentette be Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter.
Ötszáz alatt a fertőzésszám növekedése
Vas megyében mindössze nyolc új koronavírusos beteget regisztráltak keddre.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Ezer alatt az új fertőzöttek száma
Vas megyében 23 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak hétfőre.
Müller Cecília: a tanórák alatt igazoltan lehet oltakozni
Egyik vakcina sem nyújt 100 százalékos védettséget a koronavírus ellen, illetve vannak olyanok is, akiknek az immunrendszere nem válaszol kellőképpen az oltóanyagra. Őket a nyájimmunitás fogja megvédeni – jelentette ki Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
legfrissebbek
Nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága
A K&H szerint a 19-29 évesek 60 százalékának van félretett pénze.
Zidane távozhat a Real Madridtól
Sajtóhírek szerint a a játékosaival már közölte, hogy a következő szezonban nem ő irányítja a gárdát.
99 kontra 1: Karácsony Gergely új politikai mozgalom indítását jelentette be
Szombaton Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson, majd bejelentette, hogy elindítja a 99 Mozgalmat.  A kezdeményezés alapítói között van dr. Nemény András, Szombathely polgármestere is. 
Nagyot drágul a belföldi turizmus
Már az idei nyári szezon legelején kiderült, hogy a tavalyi szobaárak nem tarthatóak, írja a portfolio.hu: a lap számításai szerint idén a belföldi turizmus főszezonjában 15-20 százalékos áremelkedés jöhet. 
Vasárnapra ezer alatt a fertőzésszám növekedése
Vas megyében 27 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak.